​Ocuparea domeniului public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul acestui domeniu reprezintă contravenţie, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 2.

Masini parcate neregulamentar Foto: Hotnews

Pentru această abatere şi pentru repararea, spălarea de automobile/autovehicule sau obiecte de orice fel pe spaţii verzi, maluri de lacuri şi râuri sau în orice alt loc neautorizat, concomitent cu aplicarea sancţiunii contravenţionale a amenzii de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice, Poliţia Locală poate dispune măsura ridicării vehiculului.

O altă nouă contravenţie este amplasarea de sisteme/obiecte şi dispozitive ilegale de ocupare şi blocare a domeniului public sau privat, constând în: materiale metalice mobile sau alte obiecte, tomberoane, pubele, lăzi, scânduri, sticle, panouri, anvelope auto, material de orice tip. Pentru această abatere şi pentru depozitarea de deşeuri de orice tip pe domeniul public sau privat sunt prevăzute amenzi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 la 2.500 de lei pentru persoane juridice, precum şi măsura ridicării acestora de către Administraţia Domeniului Public Sector 2.

Proiectul modifică prevederi din hotărârea Consiliului Local Sector 2 nr. 301/2019 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii pe raza Sectorului 2. (Agerpres)