Primarul Dominic Fritz a transmis, duminică, un mesaj în care afirmă că odată cu intrarea Timişoarei în scenariul verde, după scăderea incidenţei de infectare cu SARS-CoV-2 sub 1,5 la mie, a sosit timpul reconstrucţiei.

Dominic FritzFoto: Facebook/ Dominic Fritz

„Timişoara este de azi în scenariul verde, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi, dar pe care, până la urmă, le-am făcut pentru a salva vieţi. Am pierdut în aceste luni şi oameni dragi nouă, de care ne vom aminti mereu. A venit însă timpul să arătăm că timişorenii şi spiritul acestui oraş nu pot fi înfrânte. Este momentul să fim uniţi şi să reconstruim. De azi putem reveni la spectacole, în cinematografe, în restaurante, în limita unei capacităţi de 50%. De azi, treptat, ne reluăm vieţile pe care le aveam înainte de această boală. Lupta cu această pandemie nu s-a terminat, dar zi cu zi, vaccin cu vaccin, vom reveni la normalitatea pe care noi toţi o vrem”, arată Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, prefectul Zoltan Nemeth, a anunţat, sâmbătă, că municipiul Timişoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40 la mia de locuitori.

„Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timişoara, iar cu această ocazie, municipiul Timişoara iese de pe anexele cu restricţii suplimentare, fiind aplicabile restricţiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.