Două străzi din București, din cartierul Floreasca, care poartă numele unor compozitori celebri au de 15 ani indicatoare redactate greșit. Astfel, Serghei Vasilievici Rahmaninov a devenit Rahmaniniov, iar Ludwig van Beethoven a devenit Ludwing. Ar fi fost și plăcuțe cu ”Geacomo” Puccini, relatează jurnalistul Vitalie Cojocari care a și făcut un reporaj pe subiect la ProTV.

Strada Ludwing van Beethoven BucurestiFoto: Vitalie Cojocari/ Facebook

”Mai întâi i-am întrebat pe cei de la ADP Sector 2 despre indicatoare. Angajații m-au trimis... la Administrația Străzilor. Directorul Administrației Străzilor din Primăria Capitalei nu mi-a răspuns la telefon. Persoana responsabilă cu presa m-a sfătuit să mă înscriu în audiență ori să trimit o solicitare oficială și voi primi răspuns. Mi-a dat însă asigurări că plăcuțele cu greșeli nu sunt responsabilitatea lor. Am revenit la ADP Sector 2. De data asta directorul instituției le-a cerut angajaților să caute în arhive. Așa au descoperit că sunt în sfera lor de interes și administrație, iar firma Geca Impex este cea care le-a instalat cu vreo 15 ani în urmă. De 15 ani persistă aceste greșeli în Cartierul Floreasca”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Gelu Palamaru, administratorul companiei care a instalat indicatoarele în sectorul 2 și alte sectoare din București a explicat că nu știa de greșeli și susține că este posibil ca numele să fi fost greșite pe listele pe care le-au primit de la ADP sau greșeala a apărut când au fost produse.

”...A plecat greșit de pe lista care venea în spatele contractului, ori persoana care scria acolo e posibil să bata greșit o literă. Dar când ajungea la montaj echipa ar fi trebuit să sesizeze”, a spus Gelu Palamaru, administratorul companiei Geca Impex, care a bănuit că Beethoven este polonez, potrivit Știrile ProTV.

Gelu Palamaru nu-și mai amintește valoarea întregului contract, dar spune că indicatoarele sunt ca la Paris și au costat în jur de 10 euro fiecare.

În capitala Franței ar fi fost însă mai scumpe, dă asigurări acesta.

Directorul ADP Sector 2, Alin Drugaru, a promis că greșelile vor fi corectate.

”În câteva zile, două săptămâni vor fi înlocuite”, a spus Drugaru.

De asemenea, acum, cei de la ADP Sector 2 le cer acum ajutorul bucureștenilor. Sunt posibile și alte greșeli pe indicatoare, așa că îi roagă să le sesizeze.

Pentru că a trecut atât de mult timp, este imposibil să mai fie tras cineva la răspundere, spun autoritățile.