După aproape o lună de certuri între primarul Clotilde Armand și PNL, Sectorul 1 are aprobat în sfârșit bugetul pe anul 2021

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 28 aprilie 2021, 16:07 Actualitate | Administratie Locala


Clotilde Armand
Foto: Agerpres
După aproape o lună de scandal, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat miercuri bugetul Primăriei și a instituțiilor din subordine pe anul 2021. Acesta a fost aprobat cu 17 voturi pentru și 8 voturi împotrivă. Potrivit documentului, veniturile totale din acest an sunt de 1.12 miliarde lei, iar cheltuielile de circa 1,18 miliarde lei. Fondurile alocate investițiilor, în 2021, reprezintă 25% din buget, față de 16% în anul precedent, se arată într-un comunicat transmis de instituție.

"Chiar dacă bugetul pe 2021 este mai mic față de anii precedenți, am prevăzut investiții majore în: sănătate, educație și infrastructură. De asemenea, avem multe proiecte pentru comunitate pentru care luptăm să accesăm fonduri europene – domeniu total străin până acum în Primăria Sectorului 1. Mulțumesc consilierilor pentru că au votat bugetul și au realizat că bugetul comunității este mai presus de interesele transpartinice. Cetățenii sunt pe primul loc și așteaptă de la noi rezultate!", a declarat primarul Clotilde Armand.

”Sectorul 1 va avea de astăzi șansa unui buget legal, orientat pe proiecte pentru cetățeni. Acesta este rezultatul discuțiilor purtate în ultimele zile cu partenerii de guvernare locală de la USRPLUS. Câștigul este al cetățenilor, care vor fapte, nu scandaluri, rezultate, nu vorbe. Probabil că mulți v-ați întrebat de ce a fost atâta vâlvă pe subiectul bugetului local în ultimele săptămâni. Nu ne-am îndoit nicio secundă de argumentele noastre. Legea nu se negociază. Iar respectarea deciziei unei instanțe nu se discută. Mă bucur că am găsit cea mai bună soluție, după zile de consultări. În ședința de astăzi, consilierii #PNL propun un amendament important la proiectul de buget, împreună cu consilierii USRPLUS, prin care provizionăm toate sumele necesare pentru respectarea hotărârii instanței. Astfel, bugetul intră în legalitate.”, a scris pe pagina de Facebook Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1. Printre amendamentele propuse de PNL și votate se numără alocarea a peste 10 milioane de lei pentru amenajarea unor spații verzi și parcări în zonele rezidențiale.

”De asemenea, PNL propune o serie de amendamente prin care va susține în buget câteva proiecte strategice. Cele patru spitale importante din sectorul 1, susținute până acum de administrația locală, vor primi fondurile de care au nevoie. De asemenea, primul centru integrat din România dedicat copiilor cu sindrom Down va fi construit în Sectorul 1, în curtea parohiei Mavrogheni. Pentru prima dată după mulți ani, vor fi construite creșe noi, răspunzând unei cereri importante din comunitate, iar școlile vor primi dotările pe care le-au solicitat. Tot prin eforturile PNL va fi demarat un proiect pilot în premieră, „Sectorul 1 de verde”, prin care mai multe școli vor deveni clădiri independente din punct de vedere energetic (prin panouri solare și fotovoltaice, pompe de căldură, grădini urbane etc.). Pentru a crește calitatea vieții, PNL a alocat peste 10 milioane de lei pentru amenajarea unor spații verzi și parcări în zonele rezidențiale. Nu în ultimul rând, mai multe obiective istorice vor primi șansa unor proiecte de regenerare urbană, inclusiv clădirea Ciclop pentru zona Bulevardului Magheru„, a mai scris Burduja.

Principalele investiții finațate în acest an sunt, potrivit datelor comunicate de primărie:
 • Construirea de noi școli (grădiniță și școală în cartierul Greenfield, Școala Regală, școală în Str. Apicultorilor și școala în cartierul Henri Coandă), iar mai multe unități de învățământ vor fi extinse sau modernizate.
 • Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media.
 • Vor fi construite, reabilitate și refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire terenuri de fotbal și rugby.
 • Amenajarea de parcuri și spații de recreere.
 • Modernizare, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul "Teatrul Excelsior".
 • Reabilitarea Teatrului "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu.
 • Consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica "Mănăstirea Cașin".
 • Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deșeurilor (în total vor fi cinci).
 • Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deșeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot).
 • Achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 17 stații de reîncărcare pentru autoturismele electrice.
 • Plantarea a 50.000 de arbori.
 • Finanțarea lucrărilor de modernizare a UPU și a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca.
 • Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arși (proiect aflat în pregătire).
 • Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1.
 • Proiectare și lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.
 • Locuințe pentru tineri și tineri profesori.
 • Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi).
 • Parcări de cartier.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6925 vizualizari

 • +31 (41 voturi)    
  jur ca (Miercuri, 28 aprilie 2021, 16:17)

  murangura [utilizator]

  femeia asta e mai barbat ca multi din politicienii nostri
 • +23 (31 voturi)    
  bun asa (Miercuri, 28 aprilie 2021, 16:28)

  Adr1@n [utilizator]

  a economisit mai mult de 12% prin oprirea capusarii banului public. interesant. un cadou de paste... iar din modul cum a anticipat modul cum ar putea fi atacata mediatic sper sa invete si alti primari si ministrii.
  • -1 (9 voturi)    
   Mi-a placut treaba cu provizioanele (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:13)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

   Pana acum parca spuneau ca nu voteaza bugetul pentru ca Clotilde nu accepta decizia instantei si nu-i reangajeaza pe cei pe care i-a dat afara. Acum sunt ok doar sa puna in buget niste provizioane pentru o eventuala decizie definitiva.
  • +3 (3 voturi)    
   nu (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:30)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

   Mult mai mult, fiindca bugetul a fost diminuat semnificativ.
   Pana anul asta fiecarui sector ii era alocat un buget in functie de contributivitate.
   PNL a schimbat prin HG modul prin care se aloca bugetul catre sectoare, pentru ca alocarea sa se faca in functie de numarul de locuitori, asadar sectoarele 1 si 2 sa primeasca mai putin, si grosul sa mearga la sectoarele PSD, la Negoita, Baluta si Piedone.
   • -2 (4 voturi)    
    Nu au facut-o pentru primarii PSD (Miercuri, 28 aprilie 2021, 18:05)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

    Au facut-o pentru primarii lor. HG a fost data pentru toate primariile. Si in fond, e normal. Banii in sectorul 1 vin de la multi care lucreaza in alte sectoare.
    • 0 (0 voturi)    
     nu sunt de acord (Joi, 29 aprilie 2021, 11:07)

     Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Principiul contributivitatii, asadar al premierii eficientei, este baza oricarui sistem sanatos, de la cel mai mic imm pana la sistemul de pensii.
     Zonele mai putin dezvoltate se pot subventiona, dar sa fie clar ca este o subventie, nu unii sa se straduie sa creeze conditii, sa investeasca, si altii sa incaseze.
   • +1 (1 vot)    
    ... (Miercuri, 28 aprilie 2021, 22:06)

    Adr1@n [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

    nu stim cat se va cheltui pana la final de an, in cele din urma deci este greu de ales o cifra realista cu care sa comparam. dar la ora actuala pare mai putin comparand prognozele initiale.
 • 0 (14 voturi)    
  Scoala si gradinita in Greenfield? (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:18)

  mescaline [utilizator]

  Din bani publici? Pai ala e cartier privat, cu bariera la intrare.

  Chiar pe site-ul dezvoltatorului ti se spune ca sunt 19 gradinite la cateva minute distanta cu masina, una la 500m, alta la 800m etc. Sunt destui parinti din cartierele comuniste care isi duc copiii mai departe.

  In fine, felicitari imobiliarilor.
  • +6 (14 voturi)    
   Ok, dar... (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:42)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

   desi nu sunt din Bucuresti, imi dau si eu cu parerea. Oamenii din cartierul ala nu sunt tot bucuresteni? Nu contribuie la bugetul local? Daca si-au cumparat locuintele de la un dezvoltator, copiii lor nu mai au voie decat la scoli private sau cum?
   In general familiile tinere isi cumpara apartamente in cartierele astea noi, asa ca o scoala/gradinita in cartier poate fi de real ajutor.
   Statul nu mai construieste locuinte; daca orasul se dezvolta pe orizontala (prin construirea de locuinte de dezvoltatori) atunci statul nu trebuie sa mai construiasca scoli/gradinite in noile zone rezidentiale?
   • +1 (9 voturi)    
    Ai perfecta dreptate (Miercuri, 28 aprilie 2021, 18:09)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

    Ce se intampla e ca in lipsa scolilor in zona aia, cei din GreenField supraglomereaza scoile din alte cartiere si genereaza trafic inutil cu transportul la scoala. Clotilde a facut ce trebuie. Si in definitiv, eu n-am auzit nicaieri ca un constructor sa faca si scoli si spitale. El cumpara teren si pe baza regulilor stabilite de primarie construieste ceva. Ah, ca primaria ia spaga si-i permite sa contruiasca mult mai mult, asta e altceva. Dar primaria trebuie sa asigure cele necesare in zona.
  • +3 (11 voturi)    
   Da (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:52)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

   Scoala si gradinita din impozitele pe care locuitorii le platesc primariei sectorului 1.

   Nu dezvoltatorii incaseaza impozitele pe locuinta, teren, masina ci primaria sector 1.

   Parca nu vroiati poluare si aglomeratie in oras... Accum nu e bine ca se duc in cartier in loc sa umble aiurea prin oras?!
   • +3 (9 voturi)    
    "Salvati Padurea Baneasa" (Miercuri, 28 aprilie 2021, 18:42)

    mescaline [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    E o initiativa a USR tocmai impotriva defrisarilor fortate de Greenfield si tu imi aduci argumente pe poluare.

    Ce inseamna "sa umble aiurea prin oras?". Ai impresia ca ceilalti bucuresteni platitori de taxe si impozite au gradinite la scara blocului?

    Va profita masiv dezvoltatorul, care vinde in continuare acolo, restul sunt discutii.
  • +4 (10 voturi)    
   de unde? (Miercuri, 28 aprilie 2021, 18:04)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

   Unde ati vazut bariera acolo? Eu am intrat cu masina si nu am vazut.
   As mai spune ca blocurile alea sunt la fel de private cum sunt toate celelalte blocuri....
   • -1 (9 voturi)    
    E cartier privat (Miercuri, 28 aprilie 2021, 18:51)

    mescaline [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

    Ultima data am trecut pe acolo acum doi ani si in partea noua te intreba un nene din ghereta unde mergi.

    Dezvoltatorul specifica pe site, la "facilitati extinse", bariere in fiecare cartier, acces pe baza de cartela, paza etc.

    Serviciile astea costa si pe masura ce proprietarii preiau administrarea e posibil sa nu se realizeze/ mentina.

    Dar au optiunea de restrictiona accesul, ceea ce proprietrii de pe o strada obisnuita nu pot face.
    • +2 (4 voturi)    
     gresiti (Miercuri, 28 aprilie 2021, 20:52)

     AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

     Au bariere pe drumul privat de la strazile principale. Peste tot asa se procedeaza, dezvoltatorul ia o suprafata mare, imarte terenul in parcele, unele destinate constructiei, altele parcarii si altele drumului de acces. In CVC se specifica ca fiecare proprietar are o cota parte din acel drum. "Inainte" statul construia totul si nu erai proprietar decat pe apartament.
     Acum sa revenim la prezent, odata cu dreptul asupra terenului cresc si responsabilitatile: reparara drumului intra pe cheltuiala asociatiei/proprietarilor. Dezapezirea, plata apei pluviale/suprafata etc. Si da se poate renunta si da spre administrare catre primarie, si renunta la drepturi dar trebuie convinsi toti proprietarii terenului ceea ce e foarte greu...
 • +10 (14 voturi)    
  dupa o luna de SCANDAL .... (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:26)

  Withdrawal [utilizator]

  Hey Hotnews, care este scandalul ? Nu este normal ca un partid sa faca opozitie? A face opozitie = scandal pentru voi?

  Chirica si Alexe nu sunt scandal ? Sau deveniti un fel de Latrina3 in mai multe articole folositi sintagma "USR - scandal" , "Presedintele intervine in scandal", "Scandal colo, scandal dincolo" . etc..

  Iliescu a castigat alegerile cu sloganul "Un presedinte pentru linistea Dvs". Voua vi se pare ca trebuie sa traim toti in liniste si pace, si sa tinem gura-nchisa ca ne da hotnews la ziar drept "scandal" ????
 • -6 (12 voturi)    
  Mda (Miercuri, 28 aprilie 2021, 17:53)

  noi2013 [utilizator]

  In primavara aceasta toate spatiie verzi de pe bulevarde sunt pline de papadie.... in special in sectorul 1....Face multa treaba ....
 • 0 (0 voturi)    
  Buget S1 (Luni, 3 mai 2021, 8:36)

  atc [utilizator]

  Chiar e o mare realizare- de consemnat in istorie- ca dupa 4 ( patru) luni din 2021, S1 are un buget!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by