Primăria Capitalei va amenaja un centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General al Capitalei. Acesta va fi amenajat pe suprafața aferentă a 240 de locuri de parcare, va avea 4 puncte de vaccinare și va fi administrat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Centru de vaccinare drive thru Foto: Hotnews

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente - seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală - halate, mănuşi, măşti.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă şi menajeră, precum şi iluminat corespunzător; igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru; eliminarea zilnică a deşeurilor, conform legislaţiei specifice.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.