Toate păsările exotice aflate în parcurile Primăriei Capitalei și în gestiunea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement vor fi date gratuit în îngrijirea Grădinii Zooologice din București sau alte grădini zoologice, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General al Municipiului București.

Parcul Bordei_1Foto: Primaria sector 1

”Prin adresa nr. 1068/15.03.2021, doamna consilier general Manuela Mureșan a înaintat proiectul de hotărâre prin care se aprobă transferul păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB, cu titlu gratuit, către Administrația Grădina Zoologică București, precum și către alte grădini zoologice sau rezervații apartinând altor UAT-uri, asociații și organizații pentru protecția animalelor din România. În referatul la proiectul de hotărâre, transmis de doamna consilier general Manuela Mureșan, se precizează că ALPAB avea în gestiune la dată de 26.02.2021 un număr de 38 păsări exotice, achiziționate în baza H. C.G. M.B. nr.232/2004, dintr-un număr de 245 exemplare înregistrate în anul 2013. De asemenea, ALPAB nu are un departament specializat, care să aibă ca rol îngrijirea păsărilor exotice”, se arată în anexele proiectului de hotărâre.

Pentru salvarea și asigurarea bunăstării ultimelor exemplare de păsări exotice rămase, se impune transferul lor către grădini zoologice din țară, se mai arată în document.