Angajaţii firmei de salubritate Rosal Grup, companie care are contracte cu Primăria Ploieşti şi cu administraţiile locale din alte oraşe şi comune ale judeţului Prahova, au intrat din nou în grevă, luni, din cauză că nu le-au fost virate salariile de către angajator. În aceste condiţii, ploieştenii au rămas din nou cu gunoiul neridicat, la nici cinci săptămâni după ce s-au confruntat cu aceeaşi problemă, relatează News.ro.

Rosal GrupFoto: Primăria Blejoi

Muncitorii Rosal Grup au refuzat, luni, să iasă pe străzi pentru a asigura curăţenia oraşului Ploieşti şi a altor localităţi cu care firma are contracte de salubrizare. Nici operatorii autospecialelor care ridică gunoiul nu au ieşit la lucru, cu toţii reclamând faptul că, în săptămâna dinaintea Paştelui, angajatorul nu le-a plătit salariile.

Greva angajaţilor Rosal Grup nu este o premieră, ei confruntându-se frecvent cu întârzieri la plata salariilor, care au avut drept urmări refuzul de a lucra, cea mai recent astfel de grevă a avut loc la jumătatea lunii martie a acestui an.

Primăria Ploieşti nu a avut nicio reacţie cu privire la această situaţie. În schimb, Primăria comunei Blejoi, localitate situată la câţiva kilometri de Ploieşti şi care are contract cu acelaşi operator de salubritate, anunţă că va cere rezilierea contractului.

„Angajaţii firmei Rosal SA sunt în grevă, începând de astăzi. Ei au anunţat că nu vor mai ridica deşeurile până când nu îşi vor primi drepturile salariale. Dacă operatorul nu îşi va respecta obligaţiile contractuale şi nu va ridica gunoiul în comuna noastră, vom cere rezilierea contractului”, a transmis luni primăria Blejoi pe Facebook.

După greva din luna martie, municipalitatea a anunţat că a dat nouă amenzi operatorului de salubritate din municipiu, firma Rosal Grup, pentru nerespectarea prevederilor contractului.

„De la începutul acestui an, municipalitatea ploieşteană a acordat acestui operator 27 de amenzi, în valoare de 67.500 lei, pentru serviciile de Curăţenie Căi Publice, şi alte 25 de amenzi, la capitolul gunoi menajer, în valoare de 62.500 lei. Vă asigur că operatorul S.C. Rosal Grup S.A. va fi sancţionat în continuare, dacă nu respectă graficul de curăţenie în oraşul nostru”, declara, la acel moment, primarul din Ploieşti, Andrei Volosevici.