Primăria Sectorului 2 se asociază cu Primăria Capitalei pentru a termina Pasajul de la Doamna Ghica și alocă 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării, a anunțat primarul Radu Mihaiu pe pagina de Facebook. Banii sunt prevăzuți în bugetul pe anul 2021, iar lucrarea va fi continuată de Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, a explicat edilul.

Pasaj Doamna GhicaFoto: Hotnews

”Sectorul 2 sprijină la concret finalizarea Podului Doamna Ghica. Și cu bani. Și cu teren. Luminița de la capătul tunelului începe să se întrevadă. Astăzi, s-a votat o hotărâre pe care am înaintat-o Consiliului Local al Sectorului 2 cu privire la Podul Doamna Ghica. Sectorul 2 se va asocia cu Primăria București și va sprijini masiv finalizarea acestei lucrări importante de infrastructură rutieră. (...) Ne vom asocia cu Primăria București pentru a finanța în comun acest proiect major de mobilitate urbană. Am prevăzut 30 de milioane de lei în Bugetul Sectorului 2 special pentru: finalizarea lucrărilor la pasaj, reconfigurarea soluției tehnice pentru susținerea liniei de tramvai și pentru canalizarea pluvială. PMB va investi 39 de milioane lei și va derula proiectul prin Trustul de Clădiri Metropolitane (TCM), aceasta fiind, totodată, și cea mai rapidă soluție. M-am întâlnit frecvent cu reprezentanții TCM, iar o cerință imperativă pe care le-am adresat-o a fost să urgenteze lucrările de la sol. Lucrările de relocare rețele sunt finalizate în proporție de 90%, lucrările de infrastructură drum sunt finalizate în proporție de 80%. Se pot urgenta”, a explicat Radu Mihaiu.

Sectorul 2 va pune la dispoziție și un teren pentru construirea unui bazin de retenție a apelor pluviale, necesar pasajului.

”Sectorul 2 va pune la dispoziție și terenul în care se va construi un bazin de retenție ape pluviale. Acest lucru l-am convenit cu cei de la Apele Romane și astfel vom obține un aviz important pentru demararea șantierului. Mai există un avantaj – existența acestui bazin va încheia și epoca inundării zonei Doamna Ghica”, a mai spus primarul.

Pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități fiind aproape gata. Lipsește structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august 2020, a fost sistat din lipsa banilor. Termenul de finalizare este 5 mai 2021. Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea, iar valoarea contractului de execuție este de circa 110 milioane lei fără TVA. Până acum s-au făcut plăți de 21,844,358.77 lei fără TVA.

Acestea sunt datele furnizate de Primăria Capitalei la finalul anului 2020, iar de atunci șantierul a fost închis.