Pistele de biciclete trasate cu vopsea vara trecută de Primăria Capitalei, pe Splaiului Independenței, între Piața Națiunile Unite și Podul Grozăvești, au început deja să se degradeze. Lucrările au fost executate de Compania Municipală Străzi, Drumuri și Pasaje București și costă 1,5 milioane lei. Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, banii nu au fost însă plătiți, iar lucrarea nu a fost recepționată.

Pista biciclete Splai 3Foto: Hotnews

Pentru pista trasată pe trotuarele de pe bd. Regina Elisabeta, Primăria Capitalei trebuie să plătească 1,3 milioane lei. Aceasta este în continuare nefuncțională din cauza întrepătrunderii cu fluxul pietonal și a diverselor obstacole. Nici aici banii nu au fost plătiți, fiind aceeași situație ca pe Splai.

Primăria Capitalei a obținut încă din 2014 o finanțare de 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru a amenaja 100 de km de piste pentru biciclete. Instituția a reușit însă să facă proiectul tehnic ca să acceseze banii abia în 2018, atunci când au și început lucrările la primul tronson, Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing - str. Nicolae Caranfil – Șos. Pipera, finalizat în prezent.

Pistele de pe Splai fac parte din acest calup, mai exact tronsonul 3: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenței – Bd. Națiunile Unite (Pod Grozăvești). Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfășoară acest traseu este de cca. 5,50km, iar lungimea totală a pistelor de bicicliști proiectate este de cca. 10,15km. Suprafața totală de teren ocupată de realizarea pistelor destinate circulației bicicliștilor este de cca. 37.850mp.