Primăria Capitalei alocă peste 50 de milioane lei pentru repararea străzilor din București / Viceprimar: Sper ca până la finalul anului să arate ca în occident

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 9:40 Actualitate | Administratie Locala


gropi
Foto: Hotnews
Administrația Străzilor București, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de întreținerea stăzilor, are în 2021 un buget propus de 118 milioane lei, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică. Din acești bani, circa 41 milioane lei sunt datorii de anul trecut, iar circa 54 milioane lei merg pentru asfaltarea străzilor, marcaje rutiere și semaforizare. În plus, se propune alocarea a 13 milioane lei pentru montarea de noi semafoare la trecerile de pietoni periculoase. După sezonul rece, Bucureștiul este plin de gropi și deși în mod tradițional plombarea acestora începea în luna martie, imediat ce vremea permitea, anul acesta am ajuns în aprilie și problema este nerezolvată din lipsa banilor. În plus, de ani de zile, principalele artere din oraș nu au marcaje rutiere.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu, responsabil de infrastructura de transport, a declarat pentru HotNews.ro că Primăria Capitalei face în acest moment inventarul gropilor din carosabil, iar în luna mai, imediat după aprobarea bugetului, va începe plombarea lor și trasarea marcajelor rutiere.

Stelian Bujduveanu
Foto: Facebook
”O parte dintre banii prevăzuți în acest an pentru Administrația Străzilor se duc pe datoriile de anul trecut, lăsate de fosta administrație, 41 milioane lei, iar cealată parte, 54 milioane lei, se duc pentru reparații străzi în tot Bucureștiul, începând de la gropile de pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, la trotuare, marcaje rutiere, semaforizare, tot ce înseamnă infrastructură de transport. Ne propunem să începem de luna viitoare, imediat după aprobarea bugetului, că ne și ajută restricțiile impuse noaptea în contextul pandemiei și sperăm să se vadă o schimbare, fiindcă în ultimii 3 ani nu s-a investit aproape deloc în infrastructura rutieră”, a declarat viceprimarul Stelian Bujduveanu pentru HotNews.ro.

Pentru început mentenanța străzilor și semafoarelor va fi făcută de Administrația Străzilor, însă se pregătește externalizarea serviciului printr-o licitație.

”Pentru astuparea gropilor avem două opțiuni. Prima, vom merge cu Administrația Străzilor pentru a rezolva urgențele, deja am început inventarierea gropilor, și pentru anul acesta vom pregăti un acord-cadru cu operatori privați pentru întreținerea anuală a străzilor. Știți că procedura de licitație este foarte lungă, și facem cu forțe proprii începând de luna viitoare tot ce este urgent, pe inelul central, pe traseele circulate intens, și în paralel dăm drumul la licitație pentru acordul-cadru. Marcajele sunt de două tipuri, cele cu vopsea normală și cele cu vopsea termoplast, care nu se șterge, pe înțelesul tuturor. Astăzi, Administrația Străzilor nu are capacitatea de a folosi vopseaua termoplast și unde se fac reparații și trebuie marcaje, vom merge deocamdată cu vopsea normală. Dar nu dorim să aplicăm această soluție pe termen lung și avem prins în buget să achiziționăm și utilaj nou pentru aplicarea vopselei termoplast și încercăm să găsim în interiorul Administrației Străzilor acea rețetă pentru a face aceste parcaje prin forțe noastre. După ce se termină licitația, vom externaliza, noi nu avem cum să asigurăm mentenanța străzilor, a semafoarelor, să facem marcaje în tot Bucureștiul doar cu Administrația Străzilor”, a explicat Bujduveanu.

Acesta promite că până la finalul anului marile bulevarde vor arăta decent din acest punct de vedere.

”Sper ca până la finalul anului să avem cea mai mare parte din toate bulevardele și străzile circulate intens să arate ca în occident. O să începem cu un proiect pilot, pentru că așteptăm din partea Direcției de Transporturi o propunere de coloristică pentru marcajele pe care le vom face în municipiul București, așa cum și alte orașe au pista de biciclete într-o culoare, trecerea de pietoni în alta. Planul nostru este ca până la finalul anului să se vadă schimbarea în Municipiul București”.

Dincolo de mentenață, în bugetul din acest an al Administrației Străzilor mai sunt prevăzute circa 13 milioane lei pentru ”Execuție și modernizare intersecții semaforizate HCGMB 40/2018 ”, care prevede introducerea în sistemul inteligent de management al traficului a arterelor: Colentina, Camil Ressu, Theodor Pallady, 13 Septembrie, bd. Ghencea, Calea Griviței, Bucureștii Noi și Șos Giurgiului.

Administrația Străzilor are circa 350 de angajați, cheltuielile de personal fiind de circa 22 milioane lei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4624 vizualizari

 • -3 (15 voturi)    
  Am făcut niște poze la Montreal cu străzi de vis: (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 9:57)

  Rower [utilizator]

  Vezi:

  http://www.emigrarecanada.altervista.org/Drumuri.htm

  http://emigrarecanada.altervista.org/Strazi.htm

  Vestul acela al vostru arată mai rău decat Bucurestiul.

  Citat:
  "Primăria Capitalei alocă peste 50 de milioane lei pentru repararea străzilor din București / Viceprimar: Sper ca până la finalul anului să arate ca în occident"
  • +1 (9 voturi)    
   in centrul Buc toate strazile arata MAI RAU (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:38)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   adica eu chiar vreu sa iti cumperit tu o masina de 50 mii de euro si sa te plimbi cu ea prin buc sa vezi daca iti place ce-a lasat mostenire PSD
  • 0 (2 voturi)    
   occident (Duminică, 11 aprilie 2021, 20:49)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   Citatul tau a aparut "mai sus".;"mai jos" suna cam asa:”Sper ca până la finalul anului să avem cea mai mare parte din toate bulevardele și străzile circulate intens să arate ca în occident." Mici diferente- de nuanta: " o mare parte" si "circulate intens". De aia-i recomandat sa citesti doar titlurile. Sunt mult mai optimiste..
 • +6 (10 voturi)    
  baltile (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 10:00)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  cand se paveaza strazile sau trotuarele ar fi bine sa se faca santuri de scurgere a apei sa fie inclinate corespunzator sa traga inginerii aia liniile cum trebuie. La fiecare ploaie trebuie sa sarim ca niste capre negre peste balti. Sau sa ne ferim de soferii-stropitoare care trec prin balti fara nicio grija. Daca vrea sa arate ca in occident sa fie balti-free.
  • +3 (3 voturi)    
   Buna dimineata! (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 13:43)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   de ult amvazut asta, dar de peste 15 ani,de cand am aparat digtal, am si foto: si in Calea Vitan cu Zizin,dar si la Mihalache interectia cu Turda, dupa ploaie (normala, nu torentiala!) se formeaza balti mari.
   Canalele de evcuare, chiar daca nu sunt colmatate, NU sunt in puctul cel mai de jos, apa nu are cum sa se scurga!

   Doreii care u realizat lucrarile si-au zis "las' ca merge si asa!" si nimeni nu i-a contrazis ...
   Si chiar daca stazile ar fi spalate zilnic, in multe cazuri apa murdara nu are pe unde sa se scurga la canal.
   • +1 (1 vot)    
    Cunoastem.... (Duminică, 11 aprilie 2021, 16:57)

    Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

    La birou, in parcare (atentie, este vorba despre un bloc nou de birouri, in zona Baneasa, cladire de lux, clasa A, sa zicem asa) parcarea este facuta de Dorel - evident, singurul canal din parcare este in punctul cel mai inalt, asa ca atunci cand ploua iti trebuie ori cizme pescaresti, ori barca !
 • +3 (11 voturi)    
  nicolae caranfil (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 10:03)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  asa ca uitasem trotuarul de pe blvd respectiv e total impracticabil nu mai zic ca e ingust cu stalpi in mijloc si tot felul. E in cartier de fitze si e vai de el.
  • +2 (2 voturi)    
   Crezi ca in Pipera este mai bine? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 13:46)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui piticu_enigmatic

   Anul trecut, in august, ne-am mutat cu sediul din Nicolae Caranfil la IRIDE.
   Trotuarul ingust de pe partea cu firme era exact cum il descrii, dar se putea merge pe partea opusa, cea cu blocuri P+4,unde este un trotuar amplu.

   Crezi ca trotuarul de pe Dimitrie Pompei arata mai bine?!
 • +4 (12 voturi)    
  Nu va arata (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 10:03)

  Vincent van Ghelie [utilizator]

  Pt ca oamenii nu sunt ca in occident
  • -3 (7 voturi)    
   hahahahaha (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 15:15)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Vincent van Ghelie

   Exact. Nu exista violente stradale in fiecare noapte ca in suburbiile pariziene.
 • -2 (10 voturi)    
  Din gură ... (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 11:17)

  saracu' [utilizator]

  Nu toţi locuitorii din Bucureşti locuiesc pe marile bulevarde, îşi doresc ca străzile de cartier să arate decent, nu neapărat ca în occident. Dar, ca de obicei şi de fiecare dată avem promisiuni măreţe.
  • +5 (5 voturi)    
   hehehehe (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 15:17)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui saracu'

   Romanii sau prins ca,decat sa astepte ca orasele sa arate ca in Occident, mai bine se cara ei in Occident.
   • 0 (2 voturi)    
    occident (Duminică, 11 aprilie 2021, 20:43)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui john70

    .....si ajuta orasele de-acolo s-arate ca-n Ro.
    • +1 (1 vot)    
     hei (Luni, 12 aprilie 2021, 1:28)

     john70 [utilizator] i-a raspuns lui atc

     Tot mai bine decat sa arate precum cele din Mali, Niger, Camerun, Algeria, Maroc, si alte haznale afro-musulmane.
    • 0 (0 voturi)    
     alo (Luni, 12 aprilie 2021, 1:28)

     john70 [utilizator] i-a raspuns lui atc

     Tot mai bine decat sa arate precum cele din Mali, Niger, Camerun, Algeria, Maroc, si alte haznale afro-musulmane.
 • -1 (1 vot)    
  hei (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 15:13)

  john70 [utilizator]

  "noi semafoare la trecerile de pietoni periculoase" - Daca le vor pune pe intermitent in timpul noptii, va fi dezastru.
 • +1 (3 voturi)    
  O suma (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 16:14)

  Observatory [utilizator]

  mică pentru ca orașul sus numit Capitala sa arate ca in Occident , mai adăugați multe “zerouri” și câțiva zeci de ani...poate sa ajungă la nivelul anilor...trecuți
 • 0 (2 voturi)    
  cam multi bani,chiar f muti! (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 23:03)

  credinciosul [utilizator]

  de 50 milioane lei cred ca poti face o peticeala de 2 lei!
  vorbim fara sa gandim,uita-te cat costa un tronson de drum expres executat ,vezi lungimea lui si inmulteste cu maxim 4 si vezi ce km poti executa la o calitate f buna!
  Daca vrei peticeala si spoiala,cred ca iti raman bani si pt 2 spitale si 3 gradinite!
  Nu mai fiti asa risipitori!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by