Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, semnalează joi, într-o postare pe Facebook, că în Parcul Herăstrău „au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei”, ea explicând că „această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, și compania Romprest”. Armand mai spune că, deși Parcul Herăstrău nu se află în administrarea Primăriei Sector 1, aceasta este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare.

Depozite de gunoaie in Parcul HerastrauFoto: Facebook - Clotilde Armand

„Asta se întâmplă acum în Parcul Herăstrău. Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația”, a scris primarul Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, postând totodată mai multe fotografii cu mormane de gunoaie adunate în parc.

Potrivit edilului Sectorului 1, „această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrează Parcul Herăstrău, și Compania Romprest”.

„Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare”, afirmă Clotilde Armand.

„Chiar dacă Parcul Herăstrău nu se află în administrarea noastră, asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă acolo. Nu putem sta cu brațele încrucișate și să asistăm la îngroparea în gunoaie a celui mai important parc al Capitalei”, mai adaugă primarul Sectorului 1.