Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş lucrează la o analiză a situaţiei epidemiologice SARS-CoV-2, care va fi prezentată, miercuri, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru o hotărâre privind prelungirea sau ieşirea din carantina zonală a oraşului, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dominic Fritz consideră că măsurile restrictive luate la nivel naţional sunt suficiente, chiar mai restrictive decât cele locale şi că o carantină locală nu s-ar mai justifica.

El a afirmat că şi-a exprimat poziţia pe această temă în şedinţa CJSU de săptămâna trecută, când a votat pentru prelungirea cu doar şapte zile a continuării carantinei, nu cu 14, cum a recomandat INSP. Atunci nu existau măsurile restrictive anti-pandemice de la nivel naţional.

„Am spus atunci că prelungim doar pentru şapte zile carantina, pentru că mă aştept ca Guvernul României să îşi clarifice direcţia strategică în care vrea să meargă. Deciziile au fost luate. În acest context, personal nu văd de ce ar fi benefic să amestecăm măsura carantinării cu alte măsuri care sunt şi mai stricte decât carantina. Cred că aceasta duce la o concluzie care nu este productivă. Cu restricţiile naţionale în vigoare, pentru municipii cu o rată de incidenţă de peste 7,5 la mie, Timişoara se încadrează în categorie şi cred că aceste restricţii sunt clare şi nu are rost să le amestecăm cu continuarea măsurii carantinării. Asta va fi poziţia mea, miercuri, în CJSU. Nu cunosc încă recomandarea făcută de DSP, nici argumentele care ar putea fi aduse pentru continuarea carantinei”, a argumentat Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.