Administrația Firea a autorizat pe final de mandat construirea unui bloc de 5 etaje pe Calea Moșilor, vizavi de Biserica cu sfinți, monument istoric. Proiectul prevede și restaurarea casei de la numărul 122, lângă care va fi construit blocul. Terenul unde va fi construită noua clădire este în prezent gol, fiind folosit ca loc de parcare.

Calea Mosilor 116-122 -Foto: Google Street View

Potrivit panoului de șantier, autorizația de construire a fost dată pe 31 august 2020, cu câteva săptămâni înainte de alegerile locale. Aceasta are ca obiect ”consolidare și restaurare clădire existentă și construire imobil de locuințe subsol, parter, două etaje plus etajele 3,4,5 retrase”.

Beneficiarul investiției este Biziteam, iar proiectant Architecture and Texture.

Biserica cu Sfinţi a fost construită în 1728 și este monument istoric, unul dintre cele mai valoroase din Capitală.

Mai exact, lăcașul de cult a fost construit în vremea lui Alexandru Mavrocordat, în aprilie 1728, pe locul vechii biserici din lemn a lui Popa Hierea. Zidul exterior al bisericii este împărţit în două câmpuri, printr-un brâu, iar în câmpul superior sunt zugrăvite zece sibile şi nouă filosofi, între care Platon, Tales şi Aristotel. Pictura interioară este de factură bizantină.