Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se reuneşte, sâmbătă, după incendiul de la Palatul Administrativ. Incendiul a fost declarat lichidat de către pompieri, anunță News.ro. Aceştia încearcă să stabilească de la ce a pornit focul.

Incendiu SuceavaFoto: Captura video

„La ora 15:50 incendiul a fost declarat lichidat”, a transmis, sâmbătă, ISU Suceava.

„Rămân în continuare la faţa locului, pentru monitorizare, o autoscară şi o autospecială de stingere”, a mai transmis ISU Suceava.

Pompierii au demarat verificările pentru a stabili cauza producerii incendiului.

„O comisie formată din specialiști cercetează pentru stabilirea cauzei probabile”, au mai precizat pompierii.

Anterior, Prefectura a anunțat că, de la ora 16.00, va începe o ședință a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în care va fi analizată situaţia creată.

„Având în vedere incendiul care a avut loc astăzi la Palatul Administrativ, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul judeţului Suceava, Iulian Cimpoesu, a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Suceava.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă, fiind vizibil la acoperişul clădirii Palatului Administrativ, unde se află Prefectura şi Consiliul Judeţean.

Potrivit Inspectorarului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a intervenit cu 18 maşini de stingere (13 din cadrul ISU şi alte 5 de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă) şi 5 autoscări.

Nu s-au înregistrat victime.

UPDATE Gheorghe Flutur, despre incendiul de la Palatul Administrativ: „Probabil vom reloca o serie de birouri şi angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii / Clădirea trebuie salvată cu orice preţ”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că o parte din birourile care funcţionau în clădirea Palatului Administrativ, afectată de incendiu, vor trebui relocate şi anunţă că vor fi căutate soluţii, el precizând că mansarda care a ars avea autorizaţie de la ISU.

Şeful CJ Suceava Gheorghe Flutur, care a venit sâmbătă la Palatul Administrativ din municipiu pentru a vedea starea clădirii în urma incendiului, a declarat jurnaliştilor că este important că nu au existat victime, dar că această clădire trebuie salvată cu orice preţ, relatează News.ro.

„Îmi pare extraordinar de rău, este o clădire de patrimoniu din 1904, cea mai importantă clădire din Suceava. Nu sunt victime şi este cel mai important lucru. Pompierii au venit imediat, la trei minute de la apelul la 112, cu o scară pentru incendiu. Vom face o comisie de evaluare a pagubelor. Mansarda de aproape 2.000 de metri pătraţi care a ars a fost modernizată în 2015. Pentru această mansardă există autorizaţie de la ISU Suceava, ca de altfel pentru întreaga clădire. Încercăm să limităm pagubele. Probabil vom reloca o serie de birouri şi angajaţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai Prefecturii, iar pentru asta trebuie să căutăm soluţii”, a afirmat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.