"Urs panda somnoros" - 14.500 de lei și "urs panda mâncând" - 14.500 lei se numără printre investițiile făcute de fosta conducere a Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1, potrivit primarului Clotilde Armand.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul Sectorului 1 a enumerat, pe Facebook, câteva achiziții făcute de fosta administrație a ADP, fiind vorba despre elemente de decor pentru spațiile verzi:

  • Urs panda somnoros - 14.500 lei
  • Urs panda mâncând - 14.500 lei
  • Urs mare în picioare - 38.000 lei
  • Urs panda așezat (mâncând) - 40.153 lei

"Așa arată câteva din <> realizate de fosta conducere de la Administrația Domeniului Public Sector 1. De asta este importantă reorganizarea. Să nu mai achiziționăm <> la prețuri astronomice și să ne ocupăm cu adevărat de spațiile verzi și domeniul public", a scris Armand.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat, joi, după protestele anagajaților de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) față de mutarea lor în alte spații pentru înființarea Școlii Regale, că aceștia sunt nemulțumiți fiindcă pierd astfel un spor de ”antenă” și mai multe zile libere pe lună.

Potrivit acesteia, toți acești angajați beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite.

Ea spune că acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată, iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată.

  • "Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nicio problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mic decât limitele legale. Pentru a nu exista alte îndoieli cu privire la siguranța cetățenilor și implicit a angajaților, am cerut tuturor subordonatelor și direcțiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiațiilor cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.
  • Tot astăzi, am solicitat ANCOM să verifice dacă există vreo problemă cu nivelul radiațiilor în imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru a nu fi o problemă cu proiectul Școlii Regale. Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.