Primăria Sectorului 6 va împrumuta circa 21 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru reabilitarea termică, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat vineri de Consiliul Local. Împrumutul are maturitate de până la 22 ani, din care o perioadă de tragere de până la 3 ani și o perioadă de grație de până la 5 ani pentru fiecare tranșă trasă din finanțarea rambursabilă contractată.

Reabilitarea termica a blocurilor din BucurestiFoto: Hotnews

Acest împrumut acoperă cheltuielile nesăbuite ale fostei administrații, găurile lăsate de fosta administrație, a declarat Ciprian Ciucu. Primarul spune că nu este vorba despre investiții noi, ci lucrări deja contractate.

Garantarea împrumutului (contractului de finanțare) se face cu veniturile bugetului local al Sectorului 6 al Municipiului.

”În data de 22 decembrie 2020, reprezentanții BEI au transmis oferta indicativă pentru finanțarea cu suma de până la 21.050.000 euro a unui al doilea Program de Eficiență Energetică (EEF II), estimat pe baza contractelor de lucrări la valoarea de 94.600.000 euro. Finanțarea în cadrul plafonului mai sus menționat aprobat la nivelul României este disponibilă în vederea contractării până cel târziu în luna aprilie 2021. Lista obiectivelor de investiții ce vor fi cofinanțate în cadrul acestui program, cuprinde un număr de 85 blocuri de locuințe, reprezentând 9.416 apartamente, 874.263 m2 arie desfășurată, cu o valoare de investiție estimată pe baza indicatorilor tehnico-economici aprobați în Consiliul Local Sector 6 la suma de 529.718.498 lei inclusiv TVA, echivalentul a 109.220.309 euro”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre aprobat.