Majoritatea PNL -USR-PLUS din Consiliul General a aprobat dizolvarea companiei municipale Turistica București. Compania a fost înființată la propunerea fostului primar general, Gabriela Firea. Aceasta este prima companie municipală desființată în mandatul primarului Nicușor Dan.

Sedinta CGMBFoto: Facebook - Nicusor Dan

”În vederea punerii în aplicare, Consiliul de Administrație al societății Compania Turistică București S.A. va convoca Adunarea Generală a Acționarilor care va avea pe ordinea de zi dizolvarea societății și va face toate demersurile necesare ca Adunarea Generală a Acționarilor convocată să aibă loc în maxim 45 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri. Ulterior aprobării dizolvării societății Compania Turistică București S.A. în Adunarea Generală a Acționarilor convocată conform art. 2 din prezența hotărâre, Consiliul de Administratie are obligația de a selecta lichidatorii”, se arată în hotărârea adoptată.

”Situație financiară dezastruoasă, de un an nu a fost emisă nicio factură. Am ajuns cu datoriile la nivelul capitalului social”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei.