Consilierii generali PNL din Consiliul General al Municipiului București nu cedează. Ei au anunțat, înaintea ședinței CGMB pe tema suspendării PUZ- urilor de Sector, că îl susțin pe primarul general, Nicușor Dan, dar că PUZ-urile trebuie suspendate 3 luni, ci nu 2 ani, așa cum a cerut Nicușor Dan. Decizia va fi luată în Sedința CGMB de vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 12.05 Ședința CGMB era programată de la ora 11.00, însă nu a început întrucât continuă negocierile între grupurile politice.

Înaintea ședinței CGMB, consilierii PNL au susținut o o conferință de presă în fata Primăriei Capitalei pe tema suspendării PUZ- urilor de Sector.

  • Consilierul general PNL Diana Mardarovici, consilier general PNL:Suntem cei care l-au susținut pe primarul Nicușor Dan din primul moment, o facem în continuare, îl susținem pe primar cu acest demers de a opri toate mizeriile care s-au făcut în dezvoltarea Bucureștiului pe baza unor PUZ-uri coordonatoare de Sector aberante care au conținut ilegalități.
  • Pe baza acestor PUZ-uri s-au distrus spații verzi, s-au construit blocuri între case, pe baza acestor PUZ-uri PSD-iste, fiindcă au fost generate de primari PSD s-au introdus în primării clanuri mafiote cu interese clare de a distruge Bucureștiul în interes de profit și atât fără să le pese de consecințele pe care le vor suporta atât Bucureștenii cât și copii noștri cu sănătatea lor.
  • Îl susținem pe primarul general în acest demers și îi invităm pe colegii noștri să voteze suspendarea PUZ-urilor
  • Într-o discuție cu primarul , l-am întrebat de cât timp are nevoie ca să îndrepte lucrurile
  • PG ne-a comunicat că are nevoie de 3 luni pentru a identifica probleme și UTR-urile unde sunt probleme
  • Trei luni sunt necesare acestui demers pentru a face și a pune în loc ceva bun și a nu bloca dezvoltatorii și oamenii de afaceri de bună credință
  • Dacă ni se spune clar de cât timp e nevoie, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza
  • Noi nu vrem să dăm termene nedefinite ca să ne spună că ei abia acum s-au apucat și mai au nevoie de 2 ani

..................

PNL București a anunțat ieri, prin vocea Violetei Alexandru, că PNL va vota suspendarea Planurilor Urbanistice de Sector, apropate de fosta administrație PSD, doar pentru 3 luni, față de 24 de luni, cât a cerut primarul general.

Violeta Alexandru a motivat că suspendarea pe 2 ani „ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare”, iar în 3 luni se pot remedia problele din aceste PUZ-uri. Deși Nicușor Dan nu a avut nicio poziție publică pe subiect, Violeta Alexandru a declarat că primarul general a înțeles argumentele și a fost de acord cu propunerea PNL.

Asta, după discursul lui Nicușor Dan de miercuri în care primarul atrăgea atenția că aceste PUZ-uri duc la betonarea a sute de hectare de spațiu verde și permit construirea de blocuri cu o înălțime de 14 etaje între case și cataloga urbanismul din ultimi ani din București drept o golănie și ”spera” că aleșii locali vor pune capăt acestei practici și vor vota suspendarea.