Florin Cîțu a anunțat că va propune luni în cadrul Coaliției de guvernare ca în administrația publică locală și centrală funcțiile de director general, secretar general, secretar general adjunct să fie pe mandat de maxim șase ani, la fiecare trei ani cu reînnoirea mandatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală, anumite funcții de conducere – director general, secretar general, secretar general adjunct - să fie pe mandat. Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoire a mandatului, cu evaluare, cum se întâmpla toate țările țările dezvoltate în administrația publică. De exemplu, dacă ești secretar general înt-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru, să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o aministrație publică responsabilă”, a declart premierul la Digi 24.

„Mai mult, aș dori să facem și o rotație după două mandate, trebuie să te muți în alt departament. Lucrurile trebuie să se miște în această direcție, trebuie să avem un aparat de funcționari publici performanți, evaluați transparent și remunerați în funcție de performanță. Este sistemul pe care vrem să-l implementăm și luni voi face o propunere în coaliție colegilor mei”, a spus Cîțu.