Consiliul Local Sector 6 scutește de datoriile mai mici de 40 de lei persoanele fizice și juridice care nu mai figurează în evidențele fiscale cu bunuri mobile și/sau imobile, potrivit unui proiect adoptat în ședința de joi. Cuantumul creanțelor fiscale este de 2.751,12 lei pentru contribuabilii persoane fizice și de 58,09 lei pentru contribuabilii persoane juridice, iar recuperarea acestor bani prin executare silită ar fi costat mai mult, se arată în expunerea de motive.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

”Se aprobă anularea creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2020, datorate de contribuabilii persoane fizice și persoane juridice care nu mai figurează în evidențele fiscale cu bunuri mobile și/sau imobile”, precizează proiectul adoptat joi de Consiliul Local la propunerea primarului Ciprian Ciucu.

Decizia a fost luată pentru că recuperarea banilor ar fi costat mai mult, se arată în expunerea de motive.

”Având în vedere că în evidenţele fiscale ale Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 figurează contribuabili persoane fizice şi persoane juridice cu creanţe fiscale restante, mai mici de 40 lei, care nu mai figurează cu bunuri mobile şi imobile în evidenţele fiscale; Ţinând seama de faptul că urmărirea şi executarea silită a acestor creanţe fiscale necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul acestora; Având în vedere dispoziţiile art. 266 alin. (6) şi (7) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul cărora autorităţile deliberative locale pot hotărî anularea creanţelor fiscale mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului; Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 propune spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Sectorului 6, proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2020, datorate de contribuabilii persoane fizice și persoane juridice care nu mai figurează cu bunuri mobile sau imobile înregistrate în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6”, se arată în expunerea de motive.