Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a intrat la redeschiderea școlii în două săli de clasă, în timpul orelor - la Școla Postliceală Sanitară Fundeni și Grădinița 138 - deși suntem în plină pandemie și este interzis accesul persoanelor străine în unitățile de învățământ, în afara situațiilor excepționale. Alături de primar s-au aflat și fostul ministrul al Educației, Monica Anisie, dar și alte 3 persoane din echipa lor. Pozele au fost postate chiar de primar, pe pagina de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alături de Radu Mihaiu și Monica Anisie, s-a aflat și senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie.

Acestea au fost însoțite de următorul mesaj:

  • ”Acolo unde școlile prosperă, totul se dezvoltă. Azi am fost la inaugurarea a două unități de învățământ proaspăt modernizate - grădinița 138 și școala postliceală sanitară “Fundeni”. Sunt două exemple de investiții care erau absolut necesare și urgente. Aceste clădiri aveau risc seismic clasa 1, iar acum sunt atât sigure cât și complet dotate. Fără dar și poate copiii vor avea aici cele mai bune condiții.
  • Totuși, nu toate școlile sunt așa. Avem 25 de clădiri renovate dintr-un total de 83, la care se adaugă săli de sport, internate și curți care necesită investiții. Mai avem mult până departe, însă avem toate premisele ca în acest mandat să terminăm de modernizat infrastructura școlară din Sectorul 2. Chiar dacă există acum multă neliniște în privința previziunilor economice, educația va rămâne o prioritate pentru coaliția locală. Vom investi în școli, indiferent de situație”, a postat Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Contactat de HotNews.ro, primarul a declarat că nu știa că nu are voie să intre în sala de clasă și își cere scuze pentru situație.

  • ”Nu știam că nu am voie, asta nu mă scuză, îmi pare rău pentru această situație. Eram la acele școli să verific că au tot ce este nevoie și se respectă măsurile de distanțare socială. Doamna Anisie a cerut și dânsa să vadă în ce condiții se redeschid școlile”, a declarat Radu Mihai pentru HotNews.ro.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile pentru redeschiderea școlilor, "accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinţi, alţi însoţitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepţionale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ". "Părinții/însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare".