Primăria Sectorului 3 a tăiat săptămâna trecută mai mulți copaci de circa 20 de metri înălțime din curtea grădiniței Peștișorul de Aut de pe strada Rotundă. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNew.ro, tăierile au avut loc fără avizul cerut de lege, deoarece Primăria Sectorului 3 nu a depus toate actele necesare pentru obținerea documentului. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că arborii au fost tăiați pentru amplasarea unui bazin cu apă pentru stingerea incendiilor și a solicitat aviz de la Primăria Capitalei din octombrie, dar nu l-a obținut.

Defrisari Gradinita Pestisorul de aurFoto: Hotnews

”Vă informăm că Primăria Municipiului București - Direcția de Mediu nu a emis avizul de defrișare/transplantare pentru arborii amplasați în curtea Grădiniței “ Peștișorul de Aur” din str. Rotundă nr. 19, sector 3, pentru ca Primaria Sectorului 3 trebuie sa completeze documentatia depusa la Directia de Mediu. Concret, Primăria Sectorului 3, prin Direcția Investiții și Achiziții, Serviciul Investiții Lucrări Publice, a solicitat emiterea avizului de specialitate pentru defrișarea a 14 ex. arbori, în vederea realizării unor lucrări autorizate cu Autorizația de Construire nr. 47 din 23.01.2020 emisă de Primăria Sectorului 3. În urma verificărilor în teren în data de 17.02.2020 au fost inventariați următorii arbori: 2 arbori (2 corcoduși, 1 dud, 2 arțari, 2 pini, 5 frasini) – arbori propuși pentru defrișare, cu obligația plantării în compensare a 72 de arbori , 1 tei - arbore tânăr, propus pentru transplantare. În vederea emiterii avizului de specialitate, Primăria Municipiului București - Direcția de Mediu, a solicitat Primăriei Sectorului 3 depunerea unui Protocol de plantare, pentru cei 72 de arbori pe care Primăria Sectorului 3 trebuie să-i planteze în compensare, respectiv a unui Protocol de transplantare, pentru arborele care necesită transplantarea. În acest sens, Primăria Sectorului 3 a depus un Protocol de plantare pentru cei 72 arbori, însă documentația depusă nu conține și Protocolul de transplantare pentru exemplarul care necesită transplantarea. În consecinta, în vederea emiterii avizului de specialitate, Primăria Municipiului București - Direcția de Mediu a solicitat Primăriei Sectorului 3 completarea documentației cu Protocolul de transplantare. Acest document nu a fost depus până la data prezentei”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Contactat de HotNews.ro, Primarul Robert Ngeoiță a declarat că a cerut avizul din octombrie, dar fiindcă nu l-a obținut arborii au fost tăiați deoarece se pierdeau banii europeni obținuți pentru extinderea grădiniței.

„Noi am depus pentru aviz de defrișare, trebuiau tăiați copacii pentru că acolo este în proiect să facem rezervorul pentru stingerea incendiilor. Din octombrie nu ne-au dat avizul și noi pierdem banii europeni, acolo este extindere făcută pe bani europeni. Dacă nu facem rezervorul nu putem face recepția, nu putem închide lucrarea”, a declarat Robert Negoiță.