Un nou scandal între primarul Clotilde Armand și consilierii PNL-PSD pe regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare / Ce acuză părțile și ce s-a schimbat

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2021, 16:03 Actualitate | Administratie Locala


Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand
Consiliul Local Sector 1 nu a aprobat nici miercuri regulamentul pentru parcările de reședință propus de primarul Clotilde Armand, care prevedea în principal digitalizarea atribuirii parcărilor de reședință. Proiectul a fost respins deoarece consilierii PNL și PSD au votat împotrivă invocând mai multe nereguli petrecute la ADP, printre care și faptul că a fost încălcat vechiul regulament prin declararea termenului și că s-ar fi trimis un sms prin care cetățenii erau informați că parcarea pe ianuarie este gratuită. Consilierii au întrebat cine își asumă aceste decizii și cine este domnul Bărbuț ”care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări” și care ar fi depus o oferă de 3.000 de euro la ADP.

Primarul Clotilde Armand a declarat că acesta este voluntar, dar consilierii au replicat că ar fi cerut 3.000 de euro pentru asta. Primarul a declarat că nu există niciun contract între ADP și „domnul Bărbuț”, iar consilierii sperie voluntarii. Clotilde Armand a acuzat iar că PNL și PSD se opun digitalizării și transparentizării acestui serviciu.

Executivul local a propus și câteva amendamente pentru modificarea regulamentului, principala fiind că se renunță ca ziua parcările de reședință să fie la liber.

”Doamna director de la ADP vă rog să ne spuneți cine și ținând cont de ce reglementări a aprobat în luna ianuarie să nu mai fie luat în calcul costul de parcare pentru luna ianuarie - oferirea gratuității - și cine a întrerupt prelungirea contractelor pe luna ianuarie și ținând cont de ce reglementare și cine este persoana care și-a asumat acest aspect. În regulamentul aflat și astăzi în vigoare, până la votul unui nou regulament, se prevede clar că prelungirea contractelor se face în perioada 1 ianuarie - 31 martie, deci dacă CL nu a votat așa ceva, înseamnă că altcineva și-a asumat acest lucru. Cine și-a asumat și pe ce bază legală? Ați văzut cozile de la ADP și credeți că există altă explicație decât această suspendare pe luna ianuarie a prelungirii contractelor pentru că digitalizarea funcționează, sunt 3000 de cereri înregistrate pe platformă. Atunci de unde nebunia de la ADP cu cozi dacă nu de la faptul că oamenii au fost informați abuziv că se prelungesc contractele doar în perioada 1-20 februarie”, a întrebat în timpul ședinței de Consiliu local Ramona Porumb, consilier și viceprimar PNL.

Directoarea ADP a declarat că așa s-a decis într-o dezbatere publică, fără să dea însă informații clare, iar în ianuarie parcarea de reședință nu este gratuită.

”S-a convenit în dezbaterea publică organizată de ADP. Așa s-a convenit la nivelul ADP să se înceapă încheierea de contracte de la 1 februarie. În toți anii încheierea de contracte s-a făcut de la 1 februarie. Încasarea taxelor de parcări s-a început în fiecare an de la 1 februarie. Eu așa cunosc, așa m-au informat colegii de la parcări. Pentru luna ianuarie vor plăti, se plătește integral pe 1 an de zile, când sunt validate documentele depuse”, a explicat directoarea ADP.

Primarul Clotilde Armand a intervenit și a spus că nu trebuie pusă presiune pe oamenii care își doresc digitalizarea.

”Nu este corect ca d-voastră să puneți sub presiune. Eu cred că în loc să treceți la atac împotriva personalului care încearcă să facă totul posibil ca lucrurile să meargă în direcția pe care ne-o dorim cu toții, cu toții ne dorim digitalizare, transparentizare. Cei care se duc în direcția asta, ce primesc din partea d-voastră, niște acuzații, hărțuire. Să vă uitați mai mult la rezultate și mai puțin la politică. În fiecare zi puteți să mergeți la ADP să puneți întrebări, în timpul săptămânii nu vorbiți, nu vă exprimați și în timpul ședinței, deodată ... Vom verifica cum s-a procedat. Când am preluat această primărie, eu nu m-am gândit o secundă că partenerul meu PNL va vota împotriva digitalizării și transparentizării. Este adevărat, eu am făcut tot posibilul ca această dezbatere pe care am condus-o pe partea de digitalizare va merge în direcția bună. (...) Când parcarea este 70 de lei pe an, este un detaliu dacă este gratuit sau nu pe luna ianuarie. Discuția este despre digitalizare, nu că am pierdut 5 lei de la fiecare cetățean, pe care nici nu i-am pierdut ”, a declarat primarul.

Daniel Ciungu, consilier PNL, a întrebat cine este „domnul Bărbuț”, cel care ar fi implicat în elaborarea noului regulament de parcare.

”Am înțeles că este un domn care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar înțelegem că în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări”, a spus alt consilier.

Primarul a spus că acesta este voluntar. ”Informațiile care au circulat în presă despre domnul Bărbuț au toate un fundament fals. Nu este consilierul meu, nu are niciun contract cu ADP, nu este responsabil de trimiterea unor SMS-uri cum s-a spus. Domnul Bărbuț a fost împuternicit de mine să ajute voluntar la reorganizarea acestei direcții, condusă până acum de un inculpat penal de DNA, alături de alți foști consilieri PNL, pentru luare de mită. Avem un contract de voluntar pentru că este o persoană care cunoaște subiectul acesta. Văd că este o rezistență extraordinară împotriva digitalizării în Consiliul Local și pentru a putea lucra am folosit niște voluntari”, a declarat Clotilde Armand.

Mai mulți consilieri au întrebat însă dacă este adevărat că ar fi cerut 3.000 de euro de la ADP, fiind depusă o ofertă în acest sens.

”Dacă este voluntar de ce are un contract de 3.000 de euro? Vi se pare normal ca un voluntar care vine la ADP Sector 1 să ceară așa ceva? (...) Voluntarii care vin în primăria Sectorului 1, dacă trimit toți oferte de 3000 de euro, aia nu mai sunt voluntari ?”, au spus consilierii acuzând că este vo0rba de un om care are o firmă de smart parking și vine la ADP și influențează întreaga organizare.

Reprezentanții primăriei au spus că nu s-a semnat niciun contract, iar primarul Clotilde Armand a declarat că se transmite un mesaj foarte prost voluntarilor.

”Avem niște persoane care cunosc problema parcărilor, faptul că dl. Bărbuț a propus timp de 3 luni un ajutor, a fost un lucru care a ajutat. Este voluntar de la început, a participat și el la dezbaterea publică, o să vedeți intervențiile lui, nu știu de ce vă legați mai mult de el decât de alții. Mesajul transmis este foarte prost. Oricine din Sector se va implica se va gândi că va fi imediat ținta unor atacuri. Nu e deloc corect ceea ce faceți. Este regretabil”, a spus primarul.

O altă problemă ridicată a fost cea a preluării în regulament a părerilor cetățenilor și faptul că Primăria le-ar fi ignorat.

Georgeta Raportaru, responsabilă în Primărie cu Legea 52 privind transparența decizională, a declarat că s-au înregistrat 134 de solicitări la registratură și 689 pe platformă . ”Am analizat aceste solicitări și mai mult de jumătate nu reprezintă, opinii, recomandări, propuneri, sugestii ci întrebări în principal legate de valoarea taxei, care au fost clarificate. Nu a fost nicio cerere de dezbatere.Toate propunerile pertinente au fost incluse în regulament, forma actuală include toate propunerile pertinente”, a explicat aceasta.

Primarul Clotilde Armand a propus și mai multe amendamente pentru modificarea regulamentului, însă și acestea au fost respinse:
 • - redistribuirea parcărilor de reședință să înceapă să înceapă de pe 10 mai din 2021 să fie operată prin sistemul informatic;
 • - solicitanții să nu înregistreze restanțe la DITL la data depunerii cererii;
 • - solicitanții să poată vedea în timp real locurile de reședință libere din zona lor, nu toate locurile din Sector;
 • - parcările de reședință să fie rezervate toată ziua - 24 de ore, nu doar noaptea, așa cum era propus inițial.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


9038 vizualizari

 • +31 (55 voturi)    
  PNL=PSD, aceeasi mizerie (Joi, 4 februarie 2021, 16:19)

  v.ion [utilizator]

  Cine e Barbut de vrea sa faca lucrurile astea pentru 3000 de euro? Noi vrem sa le facem pentru 3 milioane, zise USL-ul
  • +11 (19 voturi)    
   There is no going back, Clotilde! (Joi, 4 februarie 2021, 19:30)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui v.ion

   Rupe-i pe mafiotii din PNL si PSD! Au facut praf sectorul 1 pe rand, ba cu Chiliman care a facut contractul cu mafia gunoiului Romprest pe 25 de ani sau Tudorache care a continuat sa genereze si mai multi mafioti in primarie! Baga-i in puscarie!
  • +14 (18 voturi)    
   Sectorul 1 o vrea pe Clotilde, (Joi, 4 februarie 2021, 19:55)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui v.ion

   nu pe Tudorache. PSDistii mor de ciuda. Hai ca poate face curat in S1, o veche hazna PSD.
  • -2 (6 voturi)    
   Unii de la USR se simt bine în opoziție. (Vineri, 5 februarie 2021, 9:51)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui v.ion

   Incapabili să administreze/guverneze, continuă când ajung la putere practicile din opoziție. Cred-că USR se va fracționa prin includerea talibanilor gargaragii într-o structură fanatic-anarhistă condusă de Clotilde și alții ca ea.
  • -1 (1 vot)    
   Si ceilalti... (Vineri, 5 februarie 2021, 17:46)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui v.ion

   30 de milioane, zise PNL-ul, ca sunt mai modici.
   300 de milioane, zise PSD-ul, ca la gunoi le-a cam iesit pe anu' trecut.
 • -25 (49 voturi)    
  Hehehe, "contract de voluntar" de 3000 euro (Joi, 4 februarie 2021, 16:21)

  newlook [utilizator]

  "Avem un contract de voluntar pentru că este o persoană care cunoaște subiectul acesta. "
  ---------------------------------------------------
  Hehehe, "contract de voluntar" de 3000 euro...Sa pape si gurita lui ceva, ca a latrat corect prin piete.

  (Cu alte cuvinte, 3000 de euro din banul public dati fara documente, fara licitatie...dar hey, pentru rezisti se poate, n'asa?)
  • +12 (18 voturi)    
   Hehe! (Joi, 4 februarie 2021, 17:13)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Tu mori de ciuda ca nu au fost milioane pentru o firma cu 0 (zero) angajati de la etajul 4, ap. 2.
  • +9 (15 voturi)    
   Ha! Ha! Se putea sa nu spui tu o prostie?? (Joi, 4 februarie 2021, 17:13)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   N-ai fi fost tu! Volutar inseamna ca face ceva fara sa fie platit. Deci dovedeste ca a luat cei 3000 EU si iti voi da dreptate ca a fost ceva incorect si ilegal. Dar sa vedem, poti dovedi sau poti numai sa dai din gura?
 • +26 (50 voturi)    
  O să aibă (Joi, 4 februarie 2021, 16:21)

  fokerul [utilizator]

  viaţă grea Clotilde cu USL. Cu mafia e greu de luptat iar ea nu e Băsescu să dea cu ei de pământ. Nu mai bine rămânea Tudorache şi în felul ăsta furau toţi în linişte, fără bătăi de cap?
 • +22 (46 voturi)    
  Singura impotriva tuturor (Joi, 4 februarie 2021, 16:24)

  persuasiv [utilizator]

  va reusi?
 • +32 (54 voturi)    
  digitalizare = transperanta (Joi, 4 februarie 2021, 16:35)

  rochiri [utilizator]

  ...sperie atat pnl cat si psd..
  • +32 (38 voturi)    
   corect! (Joi, 4 februarie 2021, 16:57)

   Erwin [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

   daca se pot rezolva cererile online, daca oricine poate vedea locurile de parcare, sunt periclitate aranjamentele, mersul cu ploconul.
   Nu ca ar fi eliminat sau imposibil, dar cum sa strici obiceiul locului?
   • -2 (6 voturi)    
    povesti (Joi, 4 februarie 2021, 18:57)

    jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Erwin

    daca e asa cum spui de ce nu a facut frantuzita voastra licitatie pentru acest soft miraculos avand ca testeri gratis de cateva luni chiar cetatenii sectorului 1?
 • +27 (35 voturi)    
  USL trăiește. (Joi, 4 februarie 2021, 16:42)

  Tayen [utilizator]

  La Brașov este la fel.
  • +4 (10 voturi)    
   Si la Arad. (Joi, 4 februarie 2021, 17:41)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   .
  • -3 (7 voturi)    
   penibil (Joi, 4 februarie 2021, 19:00)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   alte scuze pentru incompetenta nu aveti decat tot psd, usl si alte bazaconii? sunteti la guvernare de 2 luni si tot ce va preocupa de atunci e marea ciolaniada, numirile bine platite la stat dupa “algoritm”!
  • +3 (5 voturi)    
   Eu cred ce zici (Vineri, 5 februarie 2021, 1:21)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   De acord!
 • -12 (28 voturi)    
  Un primar fara consiliu=zero (Joi, 4 februarie 2021, 16:59)

  FortApache [utilizator]

  Nici Tudorache nu a avut consiliul de partea lui 4 ani, de aceea nu s-a vazut mai nimic prin S1 si mu a mai castigat un nou mandat.

  Nici consiliul fara primarita nu poate face mare lucru decat cu ajutorul instantei s-o oblige sa semneze...

  Primarita de 4 luni tine deja prima pagina a ziarelor cu balacareli...mai bine se intelege cu consiliul=castiga populatia sectorului macar ceva.

  Ma gandesc ca 4 ani de cearta ar putea sa duca si sa riste mandatul dar oare asta-i scopul ei?
  • 0 (0 voturi)    
   Clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 11:46)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

   Aveti rabdare! Inca nu s-au epuizat toate domeniile in care aceasta Primaritzatza sa-si puna poalele-n cap!
 • +22 (36 voturi)    
  nu inteleg (Joi, 4 februarie 2021, 17:03)

  comentacu [utilizator]

  Ce este asa greu?
  Digitalizarea este viitorul, trebuie sa aibe loc. Si pentru a o impune, o bonusezi.
  Lasi sa mearga in paralel cele doua sisteme. Cel digital, sistem principal, iar pentru batranii invocati de PSD si PNL, ii aduci la coada in curtea ADP ca sa dea obisnuita spaga.
  Pe primii, adica pe cei care vor sa isi rezolve treaba asta online, ii bonusezi, ii dai 20% reducere. Ceilalti platesc taxa intreaga + spaga de rigoare daca nu ii duce capul sa intre pe un website.
  • -5 (9 voturi)    
   digitalizarea (Joi, 4 februarie 2021, 17:55)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   Nu are nimic de a face cu ce se prezinta in articol. Un cuvand aruncat ca sa se agite postacii

   Nu poti obliga pe cineva de azi pe maine sa depuna numai digital o cerere

   Nu poti din punct de vedere legal sa decizi intr-o consultare publica ca nu se mai plateste parcarea pe o luna etc
   • +1 (3 voturi)    
    Zau? De ce, ce lege interzice asta? (Joi, 4 februarie 2021, 20:37)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

    Dar te rog cu lege, articol, nu vorbarie goala...
    1. Ba da, orice lege are data de aplicare. Deci daca data e "maine" inseamna tocmai ca azi nu, dar de maine depun cererea digital. E asa de greu de priceput?
    2. Ba da, dar nu are sens. Pot decide asta si fara consultare publica.
 • -3 (13 voturi)    
  Ce vede un cetatean (Joi, 4 februarie 2021, 17:09)

  Relaxat [utilizator]

  Ce am vazut :
  SMS ultimativ pe post de felicitare de sarbatori ca va trebui sa depun cererea de prelungire on-line in perioada 1-10 februarie fara nicio explicatie si descriere a sistemului. Adica cum functioneaza, care este procesul ?
  Inteleg ca proiectul s-a respins in CL, deci avem cozi mari, normal din cauza senzatiei de nesiguranta a cetatenilor si pentru ca s-a pierdut o luna.
  In plus vad ca cineva minte cum ca in luna ianuarie nu se faceau plati? Chiar asa doamna de la ADP ?
  Cine vrea sa dea minus sa dea si explicatia,
  • +4 (8 voturi)    
   Informatia era postata peste tot... (Joi, 4 februarie 2021, 22:28)

   Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   In SMS-ul acela aveai un link care te ducea catre toate propunerile si erai invitat sa testezi platforma, sa trimiti sugestii, etc.
   Intr-adevar perioada de 10 zile era cam scurta, dar e genul de lucru care prin dialog se poate rezolva. OK, prea putine 10 zile? Hai sa facem 90 zile. OK, prea mult 600 lei? Hai sa facem 300 lei, ca totusi cine nu are cu adevarat nevoie de loc de parcare sa se gandeasca la alternative (la mine la bloc, masinile pe loc de parcare sunt stationare zile intregi, mai am si vecini cu loc de parcare, dar care insista sa parcheze pe trotuar).
   • +4 (4 voturi)    
    Nu e chiar asa. (Vineri, 5 februarie 2021, 9:58)

    Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui Claudiu2s

    Link-ul te ducea intr-o infundatura.
    Cine a pus 10 zile nu putea sa gandeasca inainte de a trimite acel SMS de sarbatori ? Macar sa citeasca contractul poate ?
    Suma de plata poate fi majorata, este simbolica in prezent.
 • -1 (13 voturi)    
  Clotilde Presedinte! (Joi, 4 februarie 2021, 17:48)

  hopsinoi [utilizator]

  Clotilde e pentru noi Terminator doi.
  • 0 (0 voturi)    
   Clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 11:52)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

   Fii atent ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se-ntample! Zau, nici in gluma...
 • -3 (13 voturi)    
  chiar (Joi, 4 februarie 2021, 18:15)

  andrei1245 [utilizator]

  nu vedeti , ca sub masca digitalizarii aceasta fiinta vrea sa ia oamenilor locurile de parcare si sa le dea in administrare privata? am votat usr si recunosc ca am gresit grav.
  • +3 (7 voturi)    
   Serios? Vrea sa fure locurile de parcare? (Joi, 4 februarie 2021, 20:42)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui andrei1245

   Ca asta se intelege din ce spui... Ca locurile de parcare sunt proprietatea personala a oamenilor si ea crea sa le fure sa le dea altcuiva. Din cate stiu locurile de parcare sunt ale primariei, deci le poate administra cum vrea. Ca si tine cu masina personala. Daca o imprumuti cuiva, nu poate veni ala sa-ti zica la un moment dat ca de ce i-o iei si vrei sa o imprumuti si altuia. E masina ta si o folosesti cum vrei.
   • -1 (5 voturi)    
    neinformat (Joi, 4 februarie 2021, 21:08)

    Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    Cred ca nu esti parte interesata, pentru ca ai fi stiut ca exista contracte cu ADP care prevad prelungirea daca se face plata pina la 31.03. Cu propunerea de plata in 10 zile, este posibil ca multi sa nu fi reusit sa plateasca in termen, poate daca cadea sistemul informatic insuficient testat. In acest sens se poate considera ca "furtul" ar fi fost posibil
    • +2 (2 voturi)    
     Cred ca nu ai inteles bine... (Joi, 4 februarie 2021, 21:42)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

     Eu m-am referit strict la ce a spus "andrei1245", ca nu are voie "sa ia oamenilor locurile de parcare si sa le dea in administrare privata", desi sunt locurile primariei, si nu proprietate particulara. Este evident ca trebuie de vazut ce contracte exista deja in derulare, care sunt clauzele de terminare, practic toate elementele legale. Orice contract trebuie sa prevada si conditii de incetare! In cazul de fata, unele locuri vor fi preluate mai devreme, altele mai tarziu, in functie de ce contracte au pe ele.
     • 0 (4 voturi)    
      E clar (Joi, 4 februarie 2021, 22:36)

      Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      Imi pare rau dar comentariul tau arata ca habar nu ai despre parcarile din sectorul 1. Ma intreb de ce te mai agiti daca nu esti parte ?
      • +1 (5 voturi)    
       In primul rand nu m-am agitat, doar am comentat! (Joi, 4 februarie 2021, 23:26)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

       Si asta pentru ca sunt pentru respectarea legii, care, asa cum e ea, buna sau rea, trebuie respectata. Cel mult putem milita pentru schimbarea ei daca nu o consideram buna, dar tot trebuie respectata pana la schimbare. De asta am spus ca acele contracte trebuiesc respectate (daca sunt ilegale pot fi atacate in instanta). Ori legile spun ca daca sunt proprietarul unui bun, pot sa fac ce vreau cu el, evident tot in limita legii. Iar aici, din cate stiu, primaria e proprietar. Ma insel?
       • +3 (3 voturi)    
        Se vede (Vineri, 5 februarie 2021, 9:55)

        Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        din nou ca nu esti parte interesata. Deci postac. Contractele trebuie respectate. Ma insel ? Noile dispozitii incalcau contractul intre ADP si chirias care prevedea termen de reinnoire 31.03
        • -1 (1 vot)    
         Pai si eu ce am spus??? (Vineri, 5 februarie 2021, 15:55)

         LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

         Stii sa citesti? Nu am spus si eu exact acelasi lucru, ca trebuiesc respectate contractele? Iar daca se incalca contractul datorita acelor dispozitii e simplu, trebuie data in judecata. Ati facut asta? Sau doar vorbiti ca sa va aflati in treaba si va plangeti?
         P.S. Nu stiu ce intelegi tu prin "postac", ca nu prea vad legatura cu semnificatia obisnuita. Poti preciza? Ca poate oi fi dar nu stiam...
         • +2 (2 voturi)    
          OK (Vineri, 5 februarie 2021, 16:22)

          Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

          Postac inseamna activist de partid oricare ar fi partidul..
          Esti haios, cu datul in judecata. Adica pierzi locul si te judeci 3 ani, dar ramai fara loc 3 ani. Si nici dupa aia nu mai capeti ca nu vor mai fi locuri.
          • -1 (1 vot)    
           Asta nu am stiut... (Vineri, 5 februarie 2021, 18:59)

           LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

           Ca activistii de partid sse numesc postaci... Am aflat ceva nou, dar m-am si linistit, nu sunt deci postac pentru ca nu numai ca nu sunt activist de partid, nici macar nu sunt inscris in vreun partid.
           Iar daca calea legala nu e buna pentru tine, deci nu vrei sa si faci ceva, de ce te mai vaieti dar? Taci si inghite, ca oricum postarile nu vor rezolva nimic! Sau iti placa asa de mult sa vorbesti degeaba, doar ca sa te auzi vorbind?
        • -1 (1 vot)    
         P.P.S. Da, nu sunt parte interesata (Vineri, 5 februarie 2021, 16:49)

         LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

         Iarasi nu stii sa citesti? Am spus clar ca m-am referit la respectarea legilor. Daca as fi fost parte interesata si contractul ar fi cum spui, fii sigur ca as fi dat-o in judecata imediat, nu m-as fi vaicarit postand prin ziare.
       • 0 (0 voturi)    
        Clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 12:03)

        atc [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        Pai, strazile nu sunt si ele ale primariilor? Pai, niste bariere la capete si reglementat ( evident, digital) cine are voie si cine nu, si intre ce ore! Iar daca nu ne convine, la Tribunal! Cred ca e solutia ce va rezolva circulatia auto aglomerata din S1. Si, azi in S1, maine-n toata tzara
      • 0 (0 voturi)    
       Clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 11:56)

       atc [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

       Cum" de ce"? Daca-i sarcina, cu placere!
  • 0 (6 voturi)    
   Dupa intelect nu cred ca ai votat USR (Joi, 4 februarie 2021, 21:40)

   Sofis [utilizator] i-a raspuns lui andrei1245

   ci arunci si tu asa o fumigena.

   In alta ordine de idei, esti din categoria pensionar la 40 de ani sau bugetar care considera ca ce-i al lui e al lui si ce e al statului / altuia e tot al lui?
   • +2 (2 voturi)    
    mai (Vineri, 5 februarie 2021, 19:14)

    andrei1245 [utilizator] i-a raspuns lui Sofis

    bibicule, nu mai rosti cuvinte precum intelect , capsorul tau care adaposteste mai mult spatiu decat prevede natura nu este dotat cu asa ceva.

    treaba asta cu locurile de parcare ale primariei este o frauda in primul rand. atunci cand apartamentele din blocurile comuniste au fost cumparate de oameni, terenul din jurul blocurilor in mod abuziv nu s a dat in proprietate. legal, moral, echitabil aceste parcari sunt ale blocurilor respective.
 • +3 (9 voturi)    
  cred că s-a strecurat o greșeală (Joi, 4 februarie 2021, 19:56)

  di livio [utilizator]

  io nu cred că PNL s-a aliat cu PSD, n-are cum, domnu Rareș nu permite așa ceva...da mai citii o dată și parcă amu cred că PNL=PSD...citii ceva de transparentizare, asta cred că i-a speriat teribil pe USL-iști, cred că pînă și domnu Rareș s-a speriat aclo la Bruxelles
 • 0 (4 voturi)    
  Atentie ! (Joi, 4 februarie 2021, 20:22)

  Relaxat [utilizator]

  Majoritatea votantilor sunt cetateni normali deci nu postaci.
  Lor nu le place sa aiba socuri cu caldura, parcarile, gunoiul.
  Patru ani trec repede, si lumea nu uita.
  Sper ca macar asta sa-i faca pe politicieni sa gandeasca de doua ori inainte de a face sau a nu face ceva.
  • 0 (0 voturi)    
   Clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 12:09)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   "Patru ani trec repede..." Pai, aici e problema: cu buzunarele noastre cum ramane? Plecam cu ele goale, ce draq.? Ceva voluntari...Ca tot ei vor strange si gunoaiele, vor gestiona parcarile si vor incalzi tevile.
 • +3 (9 voturi)    
  E destul de clar pentru cine vrea sa vada (Joi, 4 februarie 2021, 20:43)

  mimiloi [utilizator]

  Digitalizarea inseamna moartea spagilor pentru orice este subordonat primariei. Ca e vorba de parcari sau de spatii comerciale in piete... totul iese la lumina zilei iar usl n+1 nu poate sa accepte pierderea spagilor.
  In aceasta legislatie se va vedea destul de clar cine vrea sa faca ceva in tara asta si cine se agata cu dintii de sistemul de hotie generalizat prin institutiille statului.
  • +4 (4 voturi)    
   nu esti informat (Joi, 4 februarie 2021, 21:05)

   Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui mimiloi

   Exista la ei deja sistem informaticcu locurile si contractele de parcare. Verficat in 2020. Acum se doreste prelungirea on - line a locurilor de parcare. Dar daca nu exista conexiune cu DRPCIV,CEDAM,RAR nu este o digitalizare reala. Exista interventie umana,sursa de erori,
   Pentru eiliminarea cozilor pina la rezolvarea disputelor sa introduca un sistem de programare on-line. La taxe locale chiar este de bun simt, acolo e jale si este jale tot anul.
   • 0 (4 voturi)    
    Sistemul de digitalizare ADP (Joi, 4 februarie 2021, 22:25)

    Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

    Evident ca exista ceva digital, ca doar nu tineau evidenta locurilor de parcare intr-un Excel. Nu inteleg insa de ce nu se poate opta pentru aceasta modalitate transparenta de atribuire a locurilor de parcare si de ce TOATE amendamentele sunt respinse de catre „opozitia” care nu voteaza contra, se abtine, dar respinge sub orice forma ideile promovate.
    Ba chiar mai mult, lideri PNL spun ca platforma nu ar exista, cand ea exista, a existat un demo, locurile se vedeau transparent pe masura ce se completau datele. E absurd de ce se intampla si cum se agata PNL + PSD in 2021 sa mergem in persoana la ADP 15.000 chiriasi de locuri de parcare in 3 luni (adica vreo 300 oameni/zi lucratoare). De ce aceasta inghesuiala si birocratizare inutila?
    • +4 (4 voturi)    
     Pai (Joi, 4 februarie 2021, 22:33)

     Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui Claudiu2s

     E OK ce zici dar de ce nu ai platit pe platforma ? Este activa.
     Oricum o luna,s-a dus de pomana.
     Cred totusi ca nu te poti apuca de ceva fara sa ai toate actele in regula, ca uite ies incurcaturi. Ma refer la revolutia de sarbatori de la parcari.
 • 0 (6 voturi)    
  greu cand scuturi cuibul de viespi (Vineri, 5 februarie 2021, 9:54)

  programatoru [utilizator]

  votul anti-USL ii da legimitatea in ceea ce face, pentru ca e clar ca PNL ca si PSD, sunt foarte deranjati si in loc sa fie parteneri, cauta sa puna bete in roate
  • 0 (0 voturi)    
   Clotilde (Duminică, 7 februarie 2021, 12:14)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui programatoru

   Cand roatele-s patrate, nici nu-i nevoie sa mai bagi
   bete-n ele
 • 0 (0 voturi)    
  Obsesia digitalizarii (Duminică, 7 februarie 2021, 16:16)

  h.bogdan [utilizator]

  Era un serviciu care mergea simplu. Erau trei luni la inceputul anului in care puteai sa platesti. Nu existau cozi. Regulile erau acceptate de toata lumea. Se putea mari taxa si atat, Acum e haos.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by