Consiliul Local al Sectorului 4 a ales în ședința de vineri cei doi viceprimari care vor face parte din echipa managerială a primarului Daniel Băluță: Mădălina-Magdalena Stancu, consilier ales din partea grupului politic PSD – PPUSL și Robert-Cristian Florea, consilier ales din partea grupului politic PNL. PSD a obținut un post de viceprimar deși nu are majoritatea în Consiliu, aceasta fiind deținută de PNL-USR-PLUS, după ce un consilier PNL a trădat. Este vorba despre Robert-Cristian Florea, care a și primit celălalt post de viceprimar. Organizația PNL Sector 4 a decis să îl excludă din partid pe consilierul local Robert Cristian -Florea și a anunțat că va contesta votul din ședința de vineri.

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4Foto: AGERPRES

Când s-au votat viceprimarii, grupurile PNL și USR-PLUS au părăsit sala, mai puțin consilierul PNL Robert Florea care a ajutat PSD să obțină majoritate. Viceprimarii pot fi demiși cu două treimi de Consiliul Local, ceea ce PNL și USR nu au.

”Robert Florea trădează și oferă un viceprimar PSD-ului. În ședința de Consiliu Local de astăzi, consilierul PNL Robert Florea a arătat că preferă mai degrabă "prietenia" celor de la PSD, și-a ignorat colegii din partid și alianța de dreapta care ar fi trebuit să asigure majoritatea în Consiliul Local S4. Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost alegerea viceprimarilor. USR PLUS a încercat să asigure transparența votului pentru el, dar președintele de ședință, Dan Ștefănel (PMP), a refuzat vehement și a mers înainte cu o procedură opacă, menită să favorizeze înțelegeri dubioase. Toți consilierii USR PLUS și 4 consilieri PNL au ieșit din sală și au refuzat să voteze. Robert Florea, consilier ales pe listele PNL, a rămas în sală, făcând astfel majoritate grupului PSD și votând-o pe Mădălina Stancu de la PSD, viceprimar, la schimb cu câștigarea propriului post de viceprimar”, a postat USR Sector 4 pe pagina de Facebook.

Pentru moment, majoritatea USR PLUS – PNL din consiliu nu mai există din cauza consilierului care a trădat.

Organizația PNL Sector 4 a anunțat că a decis să îl excludă din partid pe consilierul local Robert Cristian -Florea.

”Respingem categoric acest mod de a face politică, iar Organizația PNL Sector 4 îl va înlocui de urgență pe consilierul trădător, în Consiliul Local, cu o persoană care să reprezinte cu adevărat Partidul Național Liberal. Vom contesta votul din ședința de vineri, prin care au fost aleși viceprimarii din acest sector și vom reface majoritatea politică în Consiliu, astfel că această victorie a primarului Băluță este doar una de moment. Vom corecta decizia de astăzi, pentru a reflecta cu adevărat votul cetățenilor din Sectorul 4, pentru o nouă majoritate, de dreapta”, a anunțat PNL.