Cât costă parcarea de reședință în București și cu cât vor primarii de Sector să crească această taxă

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 25 ianuarie 2021, 17:23 Actualitate | Administratie Locala


Parcare resedinta
Foto: Primaria sector 1
​Taxa pentru parcarea de reședință este stabilită prin hotărâre de Consiliu General pentru tot Bucureștiul, iar pentru anul 2021 valoarea ei a fost stabilită în aprilie 2020: 84 lei/an în zona A, 66 lei/an în zona B, 55 lei/an în zona C, 37 lei/an în zona D. În centrul orașului este mai scump, iar la periferie mai ieftin. Sunt și primării de Sector care au stabilit reguli diferite. De exemplu, în Sectorul 3 se face licitație dacă există mai multe cereri pentru un loc de parcare liber, iar cine oferă mai mult, acela câștigă. Cel mai scump loc de parcare atribuit în sectorul 3 s-a ridicat la 4.000 lei/an, iar o medie la licitație este de 1.000 lei/an. Majoritatea primarilor de Sector din București cer majorarea taxei, până la un maxim de 600 lei/an, pentru a avea fondurile necesare ca să construiască noi parcări, însă este nevoie de o hotărâre de Consiliu General, iar pentru majorarea taxei pentru 2021 aceasta trebuia dată în 2020. Anul acesta se poate aproba doar majorarea taxei începând cu 2022.

Începând cu data de 01.01.2021, conform prevederilor Hotărârii de Consiliu General Nr. 139 din 30.04.2020, valorile taxei pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință sunt următoarele: Zona A: 0,23 lei/zi/ vehicul, însemnând 84 de lei/an; Zona B: 0,18 lei/zi/ vehicul, însemnând 66 de lei/an; Zona C: 0,15 lei/zi/vehicul, însemnând 55 de lei/an; Zona D: 0,10 lei/zi/ vehicul, însemnând 37 de lei/an.

Excepție face Sectorul 3, care potrivit unui regulament de atribuire a parcarilor de resedință aprobat de Consiliul Local în ianuarie 2018, pentru locurile libere, dacă există mai multe cereri, se face licitație.

”În Sectorul 3 regulamentul de atribuire prevede atribuirea directa dacă este doar o cerere depusă, dacă sunt minim doua pe loc se face licitație. Cel mai scump loc a ajuns in jur de 4000 de lei pe an, la o licitație din 2018. Multe sunt în jur de 1000 de lei”, au transmis reprezentanții instituției la solicitarea HotNews.ro.

Și în Sectorul 4, în anumite parcări, tarifele în regim de abonament sunt diferite. Potrivit datelor transmise de primărie la solicitarea HotNews.ro, situația este următoarea:
 • Abonament persoane fizice – 10 lei/lună respectiv 120 de lei/an
 • Abonament cu blocator/persoane fizice – 20 de lei/lună/ respectiv 240 de lei/an
 • Abonament persoane juridice – 30 de lei/ lună respectiv 360 de lei/an
 • Abonament cu blocator/persoane juridice – 40 de lei/lună respectiv 480 de lei/an
 • Pentru utilizarea temporară a locurilor publice de parcare de la Piața Sudului, Nițu Vasile se aplică tariful de 1 leu/2 ore.
 • Utilizarea locurilor amenajate în parcările publice din zonele Pridvorului, Olteniței, IMGB este gratuită.

Majoritatea primarilor de Sector din București doresc să crească prețul pentru parcările de reședință, motivând că actualul preț este prea mic și nu permite întreținerea parcărilor sau amenajarea unora noi. Propunerea este ca tariful să varieze între 300 și 600 lei/an.

”Este o înțelegere la care au aderat 5 primari de sector - Sectoarele 1, 2,3,4 și 6, - că vrem să facem parcarea de reședință între 300 și 600 de lei/an. Asta înseamnă 300 lei Zona D, 400 lei Zona C, 500 lei Zona B și 600 lei zona A. Vom face o propunere de hotărâre de Consiliu General. Este discutată și cu primarul general această propunere. Primarul general este în principiu de acord dacă ne ocupăm să o facem și vom face o hotărâre de Consiloiu General. Este nevoie de această majorare fiindcă numărul de mașini din oraș este foarte mare, taxa de parcare este una extraordinar de mică, în momentul de față nu acoperă nici măcar cheltuielile cu întreținerea locului de parcare, asfaltul, marcajele. Și pentru că trebuie să înțelegem că nu mai putem continua în a considera că putem face protecție socială prin deținerea de mașini”, a declarat pentru HotNews.ro Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Dacă va fi votată de Consiliu General, hotărârea va intra în vigoare abia de anul viitor.

Ciprina Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat pentru HotNews.ro că majorarea taxei de parcare de reședință va asigura banii necesari pentru amenajarea de noi locuri de parcare.

"Există consens între primarii de sectoare pentru a cere Consiliului General al Municipiului București să aducă la un nivel sustenabil nivelul de taxare pentru parcările de reședință. Acest lucru trebuie facut anul acesta, cu aplicabilitate de anul viitor, altfel nu are rost. Asta ca sa putem construi parcări in timp util. In ceea ce mă privește, cred că acești bani ar trebui să meargă in conturi cu dedicație specială, putând fi exclusiv folosiți pentru amenjarea și construirea de parcări", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Primăria Sectorului 1 a avut în dezbatere publică, în perioada 3 decembrie - 19 ianuarie un proiect de hotărâre de Consiliu Local - Regulamentul privind digitalizarea, organizarea și funcționarea parcărilor publice de reședință administrate de Consiliul Local al Sectorului 1. Documentul prevedea de la 1 ianuarie 2021, pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință, următoarele taxe:

- pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință standard, între orele 18.00-8.00 în zilele lucrătoare și în exclusivitate sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale - 25 lei/lună sau 270 lei/an;

- pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință non-stop - 600 lei/an;

Închirierea locurilor de parcare ar urma să se facă online, pe o hartă fiind trecute cele libere. Citește aici proiectul de regulament.

Proiectul încă nu a fost aprobat de Consiliul Local, deci nu este în vigoare, dar se află pe ordinea de zi a ședinței de pe 28 ianuarie. Acesta a fost însă modificat, iar valoarea taxei rămâne cea aprobată de Consiliul General, maxim 84 lei/an.

Rămâne de văzut ce vor decide aleșii locali.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37473 vizualizari

 • -1 (21 voturi)    
  Parcare zona Basarab 70 RON/an vs 250 RON (Luni, 25 ianuarie 2021, 17:29)

  Gryphus [utilizator]

  la partea asta cu cat costa parcarea pot sa va ajut si eu cu niste exmple personale

  eu m-am dus la sediul companiei de parcari a primariei GENERALE din Bucuresti sa imi iau loc de parcare intr-o parcare publica de langa blocul meu

  stiti cat mi-au cerut aia pe luna? 250 RON

  asta intr-o poarcare care apartine primariei si care e 90% din timp goala.

  in acelasi timp colegi de munca platesc 70 RON / an pt o parcare in fata blocului.
  • +2 (6 voturi)    
   hmm (Luni, 25 ianuarie 2021, 19:07)

   uxh75588 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   daca e goala pentru ce iti mai trebuie abonament !?
   • +9 (13 voturi)    
    Pt ca sta unu acolo si taie bile 10 RON/ora (Luni, 25 ianuarie 2021, 22:13)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui uxh75588

    toata lumea parcheaza GRATUIT pe TROTUARELE din jur in timp ce parcarea primariei e goala pt ca e prea scumpa

    daca faceau abonament cu 100 RON / luna il plateam dar la 250 RON deja ma astept la parcare PAZITA si acoperita
    • +5 (5 voturi)    
     200-250 (Luni, 25 ianuarie 2021, 23:15)

     t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     e in subteran in complexele cu parcari subterane deci cam ai dreptate
     • +1 (1 vot)    
      acelea sunt parcari private, adica alta (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:52)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui t4v1

      mancare de peste. ba poti sa zic ca e ieftin la 250 Ron pe luna, la Universitate parking costa 100 euro pe luna.
      Ii inteleg frustrarea lui Gryphus, insa preturile sunt stabilite de hotarari ale Consiliului municipal al Buc; pentru riverani pretul abonamentului atata este: 200-250 RON. Pana nu se modifica hotararile, nu au ce sa faca.
  • +4 (16 voturi)    
   Iti spun eu, prefer sa dau 250/an, (Luni, 25 ianuarie 2021, 20:11)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   dar sa fie locul meu, rezervat. La 70 RON e doar "teoretic" si mai mult seara. Am locul langa o zona foarte frecventata si in timpul zilei este ocupat imediat, uneori il gasesc si seara ocupat.
   La inceput ma agitam, puneam biletele, sunam, dar de fiecare se gasea data alta masina... pana mam saturat... pana la urma m-am resemnat, la 70 lei pe luna, cam asta e.
   Cei care au luat blcatoarele de la Primarie, cu 10 lei / luna, alti bani, alta distractie, acum le au in mare parte stricate... niste prostii. Nu ai unde sa suni, pe cine sa chemi sa vina sa il ridice pe individul care ti-a ocupat locul, nici macar o amenda, s-ar face bani frumosi zic eu, dar e populism mult, nu trebuie suparati nesimtitii de catre autoritati, nici cu preturi mari dar nici cu amenzi,,,
   • +4 (4 voturi)    
    acum priveste si reversul medaliei: (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:49)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui clint

    la 70 ron pe an nu poti pretinde ca parcarea sa fie a ta, non-stop.
   • +1 (3 voturi)    
    Da poti sa platesti si 2000 pe luna (Marţi, 26 ianuarie 2021, 14:05)

    Zummm [utilizator] i-a raspuns lui clint

    Din partea mea. Rrumanul vrea sa aibe si el ceva al lui sa lase la nepotei.
    • +3 (3 voturi)    
     bingo (Marţi, 26 ianuarie 2021, 14:15)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

     Asta e mentalitatea romanului luat de la tara si adus de Ceausescu in Bucuresti : crede ca spatiul public este al lui, ca poate face ce vrea cu el, asa cum facea cu palma de pamant din dosul casei de la tara.
     Asta e explicatia ptr faptul ca apar batai si injuraturi pe locurile de parcare publice, nealocate de primarie: taranul roman crede ca locul este al lui pe veci, nu intelege ca si vecinii sau vizitatoii au fix aceleasi drepturi ca ale lui.
     Nu oameni buni, un loc public nu inseamna ca faci ce vrei tu pe el, nici pe cel inchiriat de la primarie nu poti face ce vrei tu. Proprietar este primaria, nu bizonul care se face singur stapan.
  • +4 (16 voturi)    
   in complexurile rezidentiale (Luni, 25 ianuarie 2021, 20:23)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   in complexurile rezidentiale de langa Bucursti un loc de parcare cumparat variaza intre 3000-7000 eur. Deci 250 lei/an e rezonabil. daca ar fi sa fac un calcul in rate pe 1 an, ar veni cam 250E/luna.
   • -1 (11 voturi)    
    in complexuri parcarea aia e PAZITA (Luni, 25 ianuarie 2021, 22:14)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    aici parcarea e in aer liber si NU e pazita
    • +5 (9 voturi)    
     Nici alea nu-s pazite (Luni, 25 ianuarie 2021, 23:18)

     t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     BGS-ul sau ce-o fi pazeste propria cabina nu face patrula prin subsol -1 si -2
    • +1 (1 vot)    
     Crezi tu ca e pazita!!! (Marţi, 26 ianuarie 2021, 11:20)

     mirceaaldea [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Doar tu crezi ca sunt pazite!!! E doar locul tau in proprietate!! In rest nici o paza.
   • -1 (7 voturi)    
    si parcarea asta NU e lnaga bloc ci 5 min (Luni, 25 ianuarie 2021, 22:16)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    deci tu imi spui ca de fapt e mai bine ca de cativa ani parcarea aia sta goala si noi parcam pe trotuare decat sa fie un pret decent si sa parcam acolo?

    de asta romania nu are cum sa evolueze, tot timpul apar oameni care apara aberatiile
    • +8 (8 voturi)    
     In tari ca afara....... (Marţi, 26 ianuarie 2021, 1:32)

     Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     .......asa cum isi doreste tot romanul ca si tara sa sa devina e putin altfel.
     Dac parchezi unde nu trebuie, ti se ridica masina si ti-o duce intr-o parcare cu plata. Desigur tu platesti parcarea si tractarea si te costa vreo 200 de euroi. Esti fericit daca ti se lasa pe parbriz o amenda de 30-50 de euro. Dar atentie: toate amenzile sunt inregistrate si daca nu le platesti sau contesti in justitie in termenul legal, cand vine termenul de reinoire a licentei / rovinetei trebuie s-o platesti......... evident si ceva penalitati.
     Poate e mai bine sa-ti inchiriezi acum un loc acum ca nu se stie ce le da prin cap "autoritatilor" nou alese pe "seceta" de bani pe vremurile acestea.
   • 0 (0 voturi)    
    @AM1981 (Marţi, 26 ianuarie 2021, 11:56)

    adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    Si stai in blocul doar un an de te duce la 250e/luna ??
  • +10 (20 voturi)    
   50 euro lunar ti se pare mult? (Luni, 25 ianuarie 2021, 22:57)

   Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   adica vreo 600 euro/an.
   Stau intr-un complex rezidential nou semicentral unde un loc de parcare se vinde acum intre 13.000 (cele de afara, in intemperii) si 17.000 euro. Daca faci rate, ia fa tu calculul cat dau pe luna doar rata cei care le cumpara si vezi ca sare cu mult de cei 250 lei care tie ti se par exorbitant de mult. Si nu, nu sta cineva nonstop cu ochii pe masina, au doar din loc in loc camere de luat vederi si cand se intampla ceva speri sa nu fie in unghiul mort pusa masina. Nu umbla paza cu lanterne nonstop intre masini, cum ai tu impresia si pretentia. Ca se plateste PARCAREA, nu si PAZA.
   Asta ar fi alti bani.
   Deci, cand veniti cu asemenea pretentii, sa va ganditi ca totusi spatiul ala ocupat de masina e bun PUBLIC, imi apartine si MIE, care nu am masina si poate as vrea sa fie utilizat pt vreun parc, spatiu verde, pista biciclete, etc, orice care nici nu polueaza, ci din contra, relaxeaza, nu sa plantezi tu ca tot bizonul mioritic vreun cazan ieftin superpoluant si sa ai pretentia sa fie aproape gratis sau gratis...
  • 0 (0 voturi)    
   aceea e parcare cu plata (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:47)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Costa min 5 ron/ora, ba chiar 10 RON/ora (depinde in ce clasa este incadrata). Recunoaste ca este un parcagiu la intrare care da bonuri de parcare celor care intra.
   Celelalte sunt parcari de resedinta, in spatele blocului, de aceea sunt mai ieftine. Ele nu au parcagiu.
   Pana la urma cam acesta e pretul in Bucuresti pentru parcarile cu plata ale primariei, daca riveranii depun cerere: 200-250 RON pe luna. Daca vrei parcare cu 70 ron/an trebuie sa te duci sa depui cerere la primarie pentru locurile din spatele blocului.
 • +23 (45 voturi)    
  Mda (Luni, 25 ianuarie 2021, 17:52)

  Fanel01 [utilizator]

  Taxa actuala este derizorie , adica blochezi un loc public cu un harb doar pentru cativa lei.
  • +1 (3 voturi)    
   Parcari acum - proprietate pe teren public (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:07)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui Fanel01

   Și se blochează un an de zile sau mai mult pe suma aia, fără a da posibilitatea altora să îl folosească atunci când e liber. Cel.putin în S3 așa e.
   Parcarea ar trebui să fie dinamică, așa cum e și deținerea unui autoturism mai ales în București.
 • +15 (35 voturi)    
  Tarife intre 37-84 lei/an? Adica de pomana (Luni, 25 ianuarie 2021, 17:53)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  In multe orase de provincie tariful este de 100-150 lei/an, dar miticii sunt mai cu mot. La ei parcarea e de pomana.

  Normal ar fi intre 120 - 300 lei/ an, ca capitala nu sat.
  • +7 (13 voturi)    
   normal ar fi macar un euro pe zi (Luni, 25 ianuarie 2021, 20:58)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

   si ala ar fi mai mult simbolic, dar romanul din tine viseaza doar suptventii.
 • +18 (44 voturi)    
  Foarte bine (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:06)

  lokkos [utilizator]

  Sa inteleaga tot bucuresteanul ca a avea masina nu inseamna doar sa cumperi un fier si cel mai ieftin RCA. Mai sunt si alte costuri, mai ales intr-un oras supraaglomerat ca Bucuresti.
  • -4 (8 voturi)    
   Niste neînțelegători (Marţi, 26 ianuarie 2021, 6:16)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui lokkos

   Da, bucureștenii care umbla cu mașina, umblă așa că sunt proști...ei nu văd că e aglomerat orașul. Trăiesc cu capul in nori. Și nici transportul in comun nu le place, că e liber, rapid și te duce oriunde, oricând.
   Ce prosti...
  • +2 (6 voturi)    
   asta o spun de azi de zile: (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:57)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui lokkos

   In Bucuresti a devenit foarte ieftin sa detii o masina, motiv pentru care si-au luat masini si cei care in realitate nu si le permit. Ia sa se puna taxe pe poluare, parcari mai scumpe, masini ridicate daca parcheaza alandala, RCA mai scump pentru cei care fac accidente, sa vedem daca isi mai permit toti sa detina masina.
   • +1 (3 voturi)    
    @bancher (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:03)

    adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Sau cum ar fi ca aia care nu au masini cu nr de Bucuresti - citeva zeci de mii - sa plateasca pentru dreptul de a parca in Bucuresti?? Ca taxele si amenzile se duc in localitatea unde este inmatriculata masina....
    • 0 (0 voturi)    
     la asta nu m-am gandit... (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:46)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

     Oricum, daca ai domiciliul in alt sector/localitate, nu poti face cerere pentru parcare de resedinta.
 • -5 (25 voturi)    
  Genial (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:09)

  Arminius [utilizator]

  Foarte inteligent, cred ca nu s-a gandit nimeni. Asta da diferenta fata de fostii. Vom fi facuti cu acte in regula.
 • +5 (9 voturi)    
  Cine ține cont de aprobare Consiliu General (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:15)

  nero61 [utilizator]

  Se pare că nu se așteaptă aprobarea . Am platit online pe Ghișeul.ro conform sumelor trecute acolo, locul de parcare la începutul lui ianuarie. Azi când m-am dus la Fisc sa iau un certificat, mi-au spus că mai am de plata, că s-a majorat taxa de parcare. Nu era suma mare, dar nu m-a anunțat nimeni. Este vorba de sectorul 6
  • +2 (8 voturi)    
   Pentru ca miticii de la taxe si impozite locale (Luni, 25 ianuarie 2021, 23:20)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui nero61

   Nu si-au dat seama pana pe 31 decembrie ca CGMB votase alte tarife in aprilie 2019.
 • +14 (32 voturi)    
  ieftin (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:16)

  doejohn [utilizator]

  Daca dai 30, 40, 50 de lei pe luna penru abonamentul de Internet, TV sau telefonie mobila de ce nu ai da tot atat cel putin si pentru cel de parcare?

  Iar banii din abonamentele respective ar putea fi reinvestiti si amenaja/contrui noi parcari.
 • +3 (23 voturi)    
  multi prosti in S3 (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:17)

  comentacu [utilizator]

  Ia sa nu se mai duca niciunul sa liciteze...Ce face primaria, pt ca oricum ea are foarte multe guri de hranit?!? Eu stau in S3 si mi se rupe de licitatiile lor. Prefer sa merg 50-70 m pe jos decat sa ii dau bani de furat lui Negoita si camarila.
  • -1 (3 voturi)    
   ba eu zic altceva: (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:49)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   multi prosti in tot Bucurestiul. In schimb infumurati, infumurati nevoie mare. Umbla carpiti si ei si masina lor, insa nu le ajungi cu prajina la nas de cate fite au in cap.
   Bucuresteanul nostru se crede buricul pamantului, cel mai bogat din Romania, dar cand il pui sa plateasca locul de parcare sau sa isi repare masina, constati cu stupoare ca nu are un ban in buzunar.
 • +19 (43 voturi)    
  600 de lei e infim pentru București (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:21)

  Flat [utilizator]

  pensionarii care țin Lada cu murături sau Solenza pentru un drum pe an la țară nu vor renunța niciodată la privilegiul unui loc ieftin la costul a 3 pachete de țigări, în timp ce tinerii corporatiști care produc și plătesc taxe sunt nevoiți să parcheze ilegal sau să cumpere loc privat cu 15000 de euro

  soluția? parcare cu abonament pe zone și tarifare orară, parchezi unde găsești loc liber. nu să ai loc rezervat al tău 24/7 așa cum e acum
  • -3 (7 voturi)    
   cine plateste? (Marţi, 26 ianuarie 2021, 2:12)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Flat

   aia din corporatiile care exporta profit netaxat de miliarde anual? hai ca esti dulce :))
   • +3 (3 voturi)    
    are dreptate. (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:59)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Nu exporta angajatii profitul in afara, ci compania. E o mica mare diferenta.
    Coroporatistii sunt niste angajati ca oricare altii, doar ca sunt mai bine platiti. Dar nu decid ei in privinta strategiei companiei.
 • +10 (28 voturi)    
  La preturile astea (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:33)

  rov [utilizator]

  Ar trebui sa se traga la sorti in fiecare an cine sa castige acel loc, acea POMANA.
  Niciodata nu se vor face parcari in Bucuresti daca primaria da mocangeala unora locuri de parcare, iar altora NICI O SANSA DE A PARCA CIVILIZAT.
  NICIODATA NU VOR FI SPATII VERZI INTRE BLOCURI, NICIODATA NU SE VOR CONSTRUI PARCARI ETAJATE, DACA SE CONTINUA CU TARIFELE ASTEA DE POMANA.

  O mizerie.
  Daca nu se aplica tariful corect de piata, atunci sa se traga la sorti
  • 0 (0 voturi)    
   corect (Marţi, 26 ianuarie 2021, 17:17)

   BlueX [utilizator] i-a raspuns lui rov

   la 25 lei pe luna nici macar 1 leu pe zi nu este ... o mare mizerie de pomana - ai amsina nu mergi cu trasportul platesti... cel putin 1.000 lei pe an tarif la 3 lei pe zi
 • +10 (16 voturi)    
  Parcări lângă treceri de pietoni (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:34)

  muvis [utilizator]

  În sectorul 3 exista locuri de parcare desenate la 1m de trecerile de pietoni. Sunt deja reclamate situațiile până la nivelul primarului general.

  Incepe școala în scurt timp, foarte probabil în 2 săptămâni. Ce fac autoritățile ca să protejeze copiii?
  • +4 (4 voturi)    
   In sectorul 5 exista locuri de parcare (Marţi, 26 ianuarie 2021, 9:02)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui muvis

   desenate chiar pe trecerile de pietoni.
   cand era copilul mic nu aveam loc sa trec cu caruciorul pe trecerea de pieroni. M-am certat cu un cetatean care parcase pe trecere, a doua zi m-a asteptat pe acelasi loc si mi-a aratat autorizatia de la primarie prin care primise loc de parcare chiar acolo. (pe colt, langa trecere, pe trotuar).
 • +11 (27 voturi)    
  Între 300 și 600 lei/an este rezonabil (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:37)

  IoPaNet [utilizator]

  Având în vedere că un loc într-o parcare privată pleacă de la 3.000 de lei pe an, prețul stabilit este absolut rezonabil. Pe de altă parte, sper ca primarii să-și amintească motivarea, și anume că "majorarea taxei de parcare de reședință va asigura banii necesari pentru amenajarea de noi locuri de parcare"... Și, nu, nu pe spațiile verzi, ci subterane / etajate.
  • +2 (2 voturi)    
   la Cluj (Marţi, 26 ianuarie 2021, 2:13)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   o parcare privata intre blocuri (fosta publica) te costa 60 lei/luna
   • +1 (1 vot)    
    in Bucuresti (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:50)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    e tot cam 60 ron, dar pe an.
 • +3 (21 voturi)    
  cei cu locuri de parcare "platite" (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:42)

  rov [utilizator]

  au de obicei 2 masini, una e mereu parcata in zonele de acces, unde se mai poate parca, iar pe locul platit cu bani grei la primarie, daca parchezi masina sa-i duci de mancare unui batran, SARE DE TREI METRI-
  LOC PLATIT - NU MAI PUNETI MASINA CA SOLICIT POLITIA
  • -8 (10 voturi)    
   tu n-ai (Luni, 25 ianuarie 2021, 21:00)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui rov

   asta e, cumpara-ti casa pe pamant si o sa ai si loc de parcare. Daca esti sarac, tre sa inghiti multe...
  • 0 (2 voturi)    
   generalizezi (Marţi, 26 ianuarie 2021, 9:05)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui rov

   Si noi avem 2 masini, dar parcam in asa fel incat pe locul platit sa fie mereu o masina; asa eliberez un loc din fata scarii. Nici nu pot face altfel, mi-ar bate vecinii obrazul.
   Cei la care faci tu referire cine stie ce tarani sunt.
 • +8 (30 voturi)    
  Trebuie facuta 100 lei/ luna (Luni, 25 ianuarie 2021, 18:48)

  rov [utilizator]

  50 % dintre masinile ce au primit loc de pomana NU LE MISCA CU SAPTAMANILE...
  IAR CU RESTUL,
  daca ai ghinionul sa parchezi o ora sa vizitezi un batran, sar de 3 metri - LOC PLATIT,
  CE LOC PLATIT, PRIMIT DE POMANA SI FACUT IN GRADINILE BLOCURILOR.
  • +6 (10 voturi)    
   trebuia sa lasi si tu un biletel (Luni, 25 ianuarie 2021, 19:57)

   mbembe [utilizator] i-a raspuns lui rov

   ala care sare in sus nu-ti citeste oful aici!
 • -4 (10 voturi)    
  Sectorul 3 "cei mai" fără parcări (Luni, 25 ianuarie 2021, 19:09)

  muvis [utilizator]

  Exista parcuri de mașini care plătesc 100 de lei pe an, prin împrumutul mașinii către angajați. Super!

  În același timp, cei care rezerva anual locul de parcare pentru mașina de serviciu îl folosesc mult mai puțin timp. Trebuie renunțat la atribuirea 24/24 și dedicata a parcărilor. Parchează cine sta intr-un areal definit, pe locul găsit liber. Sunt zone foarte aglomerate cu oameni care nu mai au dreptul la parcare, nici măcar o zi pe lună. Toate parcările pe o raza de 2km sunt indisponibile. Nici ziua nu ai voie sa parchezi, de ce?
 • +10 (16 voturi)    
  locuri de parcare (Luni, 25 ianuarie 2021, 19:21)

  kln2000 [utilizator]

  95% din locurile de parcare taxate de aceste primnarii sunt ilegale pentru ca sunt pe trotuare, pe carosabil, in zone la <1m de bloc etc. Despre ce locuri de parcare vorbim? Nu exista asa ceva. In plus ar trebui suprataxati cei cu mai mai mult de 1 masina pe gospodarie.
 • +4 (10 voturi)    
  Dar să construiți niște parcări (Luni, 25 ianuarie 2021, 19:50)

  muvis [utilizator]

  Nu merge? E greu?
  Trebuie să ne puneți sa licităm?
  Licităm când locurile sunt jumătate de timp libere?
  • +7 (9 voturi)    
   Sector 6 (Luni, 25 ianuarie 2021, 20:54)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui muvis

   De cateva ori i-am atras atentia dlui primar Ciucu ca exista numeroase spatii unde se pot face parcari supraetajate in cartier/ sector care ar adauga sute /mii de locuri de parcare. Macar puscarie Poteras a adus parcarile verticale (sarim peste beneficiile personale ca nu l-a intrebat nimeni), care sunt functionale si acum. Fac pariu ca se vor gasi si bani Europeni pentru asta. In acelasi timp ar trebui "stransi de gat" Toti dezvoltatorii care n-au respectat normele in aceasta privinta (nu ca respecta vre-o norma), si mai mult evaluate locurile pe care nu le vand si obligati sa scada pretul prin taxe de nefolosire.
   • +2 (2 voturi)    
    vezi tu, (Marţi, 26 ianuarie 2021, 9:07)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

    ca sa atragi bani europeni trebuie sa gandesti, sa faci un proiect, sa vii cu cofinantare, si mai ales sa nu furi din ei.
    Cam multe cerinte ptr un primar de sector din Buc, nu crezi?!! mai buni sunt banii de la bget, din care poti fura cat vrei tu.
  • 0 (6 voturi)    
   Unde? (Marţi, 26 ianuarie 2021, 0:42)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui muvis

   Unde sa le construiasca? Un loc de parcare nu e alt ceva de cat o anumita suprafata de teren cu niste asfalt vopsit... Daca nu mai e spatiu fizic, atunci unde? Toate trotuarele sunt pline de carutele voastre care ne stau in cale si ne expun la cancer!
   Si nu o baga pe aia cu parcarile supraetajate, pt ca nu construiesti cladiri din alea cu taxe de 37 de lei PE AN!!! In plus, poti construi cladiri de genul cate vrei, ele, dar si trotuarurile, tot vor fi umplute rapid de mai multi si mai multi cocalari cu 2 lei in buzunar dar cu dorinta de a asculta maneaua la culoarea rosie a semaforului! Boieri, cum spun ei! Nu s-ar urca intr-un autobuz!
   • -1 (5 voturi)    
    La ieșiri, de exemplu (Marţi, 26 ianuarie 2021, 6:03)

    muvis [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    E plin pe străduța pe care locuiesc de mașini utilitare și mașini e serviciu. Acum au locul pe veci acolo, la cum se atribuie dreptul de parcare in S3.
    Eu n-am mașină, nici nu vreau, dar mai am nevoie să mă deplasez, și trebuie sa recurg la niste scheme, chemat uber cu noaptea în cap, dus la parcare birou, luat mașină de serviciu. E absurd! Mai ales când văd locuri neocupate de cei care au parcare "rezidențială". Rezidenta in cartiere de garsoniere.
    Până acum 3 ani găseam loc când aveam nevoie, mai greu, dar găseam. Acum nu mai am posibilitatea de a parca o noapte în cartier.
    Treabă cu autobuzul e o forma de dispreț. O pot înțelege că o frustrare din partea care se împiedica de toți rezidentiabilii cu parcare desenata pe trotuar. Că așa e in s3. Folosești transportul în comun doar in București, sau sa ajungi la o parcare la ieșire, de exemplu. Nu că să te deplasezi in afara orașului. Că nu o face nimeni de plăcere, că o distracție.
    • 0 (2 voturi)    
     Masina in oras (Marţi, 26 ianuarie 2021, 15:31)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui muvis

     Inteleg sa ai masina daca locuiesti in afara orasului... vii cu ea la park&ride, apoi iei autobuzul. Daca locuiesti in oras, pt ce iti trebuie masina? Daca vrei sa mergi in vacanta/la tara/la rude, etc... mergi cu trenul/autocarul/avionul... In cel mai rau caz, daca vrei sa mergi sa te catari pe varful muntelui si "nu circula avioanele" pana acolo, iti inchiriezi o masina! Oricum iesi si mai ieftin si e mai putin stres cu parcatul, intretinerea, taxe si asigurari... pentru o masina proprie. Sa nu mai vorbim de costul vehiculului in sine!
     *in conditiile in care mergi in vacanta in locuri izolate pe munte, rar! O data sau de doua ori pe an. In rest, tren, autocar, avion, bla bla car...
     • 0 (0 voturi)    
      :i (Marţi, 26 ianuarie 2021, 20:55)

      muvis [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      Nu pot decât să îmi închipui ce viață trăiți! Fiți senin în continuare în gânduri și simțiri. Mă bucur să aud de oameni ca dumneavoastră.
 • +2 (8 voturi)    
  Nu frate (Luni, 25 ianuarie 2021, 20:46)

  Costi888 [utilizator]

  Nu e de ajuns.. tombola anuala. Eu stau intr o zona megaaglomerata - doar blocuri de 10 etaje care au alocate aproape 20 de locuri la peste 200 apt. Am masina de 5 ani si nu am prins si nici nu cred ca voi prinde vreodata loc locuind in acest bloc..
  • 0 (2 voturi)    
   Parcare rezidențială pentru 10% (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:16)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

   Eu nu mai am dreptul de 3 ani sa parchez, nu în fața blocului, ci în jurul lui vreo 2 km. Nu am mașină în proprietate. Dar as fi avut nevoie câteva zile pe an sa parchez noaptea, când am drumuri in afara capitalei cu mașina de serviciu.

   Sunt zone dezvoltate doar pe verticală, pline de garsoniere unde nu are sens parcarea rezidențială.

   Parcare rezidențială pentru 10%. Pe ceilalți îi blocăm deși sunt foarte activi și mobili și ei.
 • +6 (14 voturi)    
  Taxele (Luni, 25 ianuarie 2021, 21:10)

  Harald2 [utilizator]

  ar trebui crescute semnificativ, pentru a descuraja (in final) tendinta de distrugere a spatiilor verzi pentru crearea de locuri de parcare. Este inadmisibil, intr-un oras atat de inghesuit ca Bucurestiul, sa ai familii care au cate doua-trei masini si cetateni care pentru a cumpara o paine, se urca in masina.

  Desigur, acestea trebuie sa vina la pachet cu o strategie bine pusa la punct de transport in comun (preferabil cu un fundament ecologic).
  • +1 (1 vot)    
   Taxele și spațiul verde sunt la primari (Marţi, 26 ianuarie 2021, 10:45)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui Harald2

   Taxele sunt puse de aia care distrug spațiile verzi și trotuarele că să facă loc mașinilor.
   Adică de primărie. Veniți în sectorul 3 să vedeți ce tragedie pentru pietoni după sluțirea făcută de primărie.

   Mărirea taxelor, mai ales când ai primari cu 8 clase, nu poate face decât rău. Înainte trebuie oferite alternative pentru cei ce au nevoie sa fie mobili.
 • -4 (6 voturi)    
  Taxa (Luni, 25 ianuarie 2021, 21:26)

  TrueBlue [utilizator]

  Trebuie eliminata taxa de parcare la resedinta si introdus taxa de parcare oriun in afara de resedinta, trebuie introdusa la nivel de tara taxa de mediu pentru toate rablele mai jos de euro 5. Altfel, murim.
  • 0 (0 voturi)    
   exista o astfel de taxa (Marţi, 26 ianuarie 2021, 9:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   este inventata de Firea si este de aprox 10 000 RON pe an (da, ai citit bine). da, cu 10 000 RON pe an poti parca in orice parcare publica a primariei....
   Mi s-a parut scump, nu am vrut sa dau, mai ales ca la Universitate parking un abonament costa 450 ron pe luna (deci 5400 ron pe an).
 • +7 (9 voturi)    
  De cand s-a eliminat taxa auto (Luni, 25 ianuarie 2021, 23:14)

  Frankie [utilizator]

  S-a umplut tara de cazane la 1.500 de euro.
  • +2 (2 voturi)    
   asta o spun de ani de zile (Marţi, 26 ianuarie 2021, 9:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   si nu ai idee cate minusuri mi-am luat.
 • +1 (7 voturi)    
  Taxa crescuta nu rezolva problema parcarilor (Luni, 25 ianuarie 2021, 23:23)

  t4v1 [utilizator]

  Majoritatea vehiculelor sunt pe trotuare, in intersectii, pe treceri si in statii.

  Dar macar rezolva o bataie de joc: 84 lie/an pentru 12mp de Bucuresti.
  • 0 (0 voturi)    
   Așa e (Marţi, 26 ianuarie 2021, 6:06)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui t4v1

   Problema e că nu e dinamica, la fel că deținerea unui autoturism, mai ales de către cei care îl au temporar de la companii.
 • -3 (9 voturi)    
  Parcarea nu e un drept (Luni, 25 ianuarie 2021, 23:56)

  dx [utilizator]

  Este o închiriere de spațiu. În orice capitala Europeana parcarea se plătește. Mai mult sau mai puțin. De la 1 Euro
  /h pana pe la 25Euro/h în fct de oraș și zona. În niciun caz nu putem plati sub un Euro/zi parcare. E absurd, nesustebabil. Pretul tr sa fie în fct de cerere și oferta pt fiecare Sector.
  Licitație. Asa un loc ajunge la valoarea lui corecta care este minim 2000 lei / an.
  Te întreb pe tine cârcotaș UE, dacă ar fi terenul tău,6-10 mp, cu cat l-ai închiria pe an în București?
 • 0 (2 voturi)    
  Suma nu conteaza! (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:14)

  unTaran [utilizator]

  Indiferent de cat va fi taxa de mare sau mica, asta nu va rezolva problema ci doar o va acutiza, pentru ca atunci cand platesti mai mult este si normal sa primesti mai mult iar administratia publica nu aduce nici o imbunatatire. Imi pare rau ca acesti oameni "noi" vin cu aceeasi mentalitate simplista si usoara de implementat cu zero efecte benefice de a mulge vaca cea mai la indemana. Este incredibil ca un oras cu bulevarde de cel putin 3 benzi pe sens este aproape blocat din cauza masinilor parcatepe prima si a doua banda. De ce nimeni nu vrea sa construiasca sub/suprateran in locurile disponibile? O piata ca Moghioros poate permite contructia unei parcari cu 3 niveluri subterane si 2 supraterane cu piata la parter cu extraordinar de multe locuri. Oricum ma astept la aparitia altor garduri pe linile de tramvai pentru ca asta este nivelul de modernizare si rezolvare a situatilor in Romania.
  • 0 (2 voturi)    
   dimpotriva, (Marţi, 26 ianuarie 2021, 10:46)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui unTaran

   intr-o economie de piata suma de bani conteaza intotdeauna, din simplu motiv ca ai ce sa faci cu ei.
   In dictaturi nu coneaza asa mult banul, ptr ca nu il poti folosi la adevarata lui valoare. Pe timpul lui Ceausescu erau unii care aveau bani, dar nu aveau ce sa cumpere cu ei.
 • +5 (5 voturi)    
  Ciocoii noi invata si ei sa minta (Marţi, 26 ianuarie 2021, 8:43)

  kolonelu [utilizator]

  Cum dracu se face ca ne pricopsim cu toate panaramele de primari, cica "Majoritatea primarilor de Sector din București cer majorarea taxei, până la un maxim de 600 lei/an, pentru a avea fondurile necesare ca să construiască noi parcări" Acum sa ne raspunda si noua la cateva intrebari primarii astia capitalisti 1. Cat costa intretinerea unui loc de parcare, pe luna, pe an alegeti voi primarii 2.Unde o sa construiti locuri de parcare ? Pe luna ? Pe Marte ? Cand o sa incetati sa mintiti oamenii ? Cand o sa spuneti si voi adevarul, ca nu aveti unde sa faceti locuri de parcare, pentru ca toate spatiile sunt blocuri, ati fost atat de cretini ca ati dat autorizatii de constructie fara numar, cand o sa acceptati sa ne spuneti concret pe ce ati cheltuit banii, unde sunt banii din sectorul cel mai bogat din univers, sectorul 1
 • 0 (0 voturi)    
  Doar prin investitie (Marţi, 26 ianuarie 2021, 10:01)

  glup [utilizator]

  Facilitati pentru investitori si parcarilor vor aparea la fel ca "rezidentialele". Problema este ca nici un investitor nu va putea vreodata sa concureze pe piata cu parcarea gratis oferita de primarie Bucurestenilor. Nu ai cum.
 • -2 (2 voturi)    
  Parcare Bucuresti (Marţi, 26 ianuarie 2021, 11:29)

  Bratianu007 [utilizator]

  Din nefericire cei ce au construit inainte de `89 nu s-au gandit ca oamenii au nevoie si de parcari. Acum oamenii trebuie sa sufere din cauza incompetentei alora.
  Cred totusi ca suma de 80 de lei/an e derizorie, tinand cont ca salariile in Bucuresti sunt mai mari ca in provincie. Oricum daca ai 3000 lei/luna, iti permiti sa platesti 250/luna parcea.
  In alte tari, daca nu ai loc de parcare, mai bine nu-ti cumperi masina, sau te muti unde ai asigurata parcarea.
 • 0 (2 voturi)    
  parcari (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:16)

  Carmen12 [utilizator]

  Pentru parcările din sectorul 4 merită plătit și 20 de lei/zi. Ai mașina în siguranță, în condiții grozave.
  • +1 (3 voturi)    
   asta sa i-o zici lui Mutu.. (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:52)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Carmen12

   vreau sa vad si eu bucuresteanul care e dispus sa dea 600 ron pe luna pe parcarea din spatele blocului....
 • 0 (0 voturi)    
  Smart (Marţi, 26 ianuarie 2021, 12:18)

  OtiliaC123 [utilizator]

  În sectorul smart al Capitalei, sectorul 4, îți rezervi locul de parcare și îl găsești rapid prin aplicație.
 • 0 (0 voturi)    
  Asa asa sa plateasca mama lor de rrumani (Marţi, 26 ianuarie 2021, 14:11)

  Zummm [utilizator]

  Sa simta ca traiesc bine. Masinile de firma sa ramana la baza. Firma sa-si faca parcari. Sa se termine cu blocarea parcarilor cu masinile de firma.
 • -1 (1 vot)    
  . (Marţi, 26 ianuarie 2021, 15:08)

  rbratu [utilizator]

  Vrei condiții, trebuie să plătești, mi se pare normal. Pe mine mă bucură că în Berceni s-au tot construit parcări, s-au eliberat trotuarele.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Marţi, 26 ianuarie 2021, 20:56)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui rbratu

   Plătim ca să muncim...aia e!
 • 0 (0 voturi)    
  Cat costa parcarea... (Joi, 28 ianuarie 2021, 8:20)

  Sofer2021 [utilizator]

  Parcarile cu plata in Bucuresti ar trebui sa dispara. Consider ca proprietarii de masini cu domiciliul in Bucuresti ar trebui sa plateasca toti o taxa de parcare (pentru ca toti parcheaza masina intr-un loc mai mult sau mai putin amenajat) iar parcarile sa fie ocupate in mod aleatoriu dupa regula primului venit. Sistemul de rezervare a locurilor de parcare a dat nastere la aranjamente in atribuire si a incarcat cu o activitate suplimentara administratia locala.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by