Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, dar sunt și zeci de blocuri care primesc căldură și apă caldă la ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”. Primarul general, Nicușor Dan, spune că s-a luat decizia să fie furnizat agentul termic sub parametri, pentru că, dacă se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare, exista riscul ca aceasta "să crape".

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat despre aceste noi probleme, Nicușor Dan a declarat, luni, că în acest moment există doar două avarii minore pe rețeaua secundară, care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală unde agentul termic este furnizat sub parametri.

  • "A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative - fie se merge așa cum se merge, adică pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua pe o temperatură mai mare și o presiune mai mare, cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să se meargă pe prima variantă, a nu se forța rețeaua.
  • Se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne e frică acum, când e frig, să nu crape rețeaua și să fim nevoiți să lăsăm o zi și jumătate, două multe blocuri fără căldură”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Conform site-ului Termoenergetica, în sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 sunt zeci de blocuri unde agentul termic este furnizat la parametri insuficienţi. În unele zone situația este de sâmbătă sau duminică.

"Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, a transmis Termoenergetica, estimând că problemele ar putea fi rezolvate luni, până la ora 18.00.