Primăria Sectorului 4 amenajează 29 de puncte medicale pentru vaccinarea populației împotriva COVID-19 , în 4 locații: Palatul Copiilor, Mall Grand Arena, Sun Plaza și City-Mall de la Eroii Revoluției. Lucrările de amenajare la centrul din Grand Arena au început vineri și administrația locală estimează că se vor finaliza în câteva zile. Costul de amenajare a unei locații se ridică la 4000-5000 de euro, a anunțat primarul Daniel Băluță în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri.

Centru vaccinare COVID Grand ArenaFoto: Hotnews

”Cu o suprafață de aproximativ 160 mp, centrul din Mall Grand Arena (Bulevardul Metalurgiei nr. 12-18) va avea 6 puncte de vaccinare și va fi dotat conform standardelor sanitare în vigoare. Cu circuite separate pentru accesul și ieșirea persoanelor, centrul va fi configurat cu o zonă de recepție, în care se va face identificarea celor ce urmează a fi vaccinați și cu o zonă de triaj, în care va fi evaluată starea de sănătate a acestora. Totodată, centrul va avea un punct de vaccinare pentru administrarea propriu-zisă a dozelor și unul post vaccinare pentru monitorizarea persoanelor, în primele 15 minute, de la administrarea vaccinului, în caz de reacții adverse imediate”, a comunicat Primăria Sectorului 4.

Cele 29 de puncte de vaccinare vor fi găzduite în patru zone din sector astfel: 5 puncte vor fi organizate în clădirea City-Mall de la Eroii Revoluției, 6 puncte în Mall Grand Arena, 10 puncte în Mall Sun Plaza, iar alte 8 puncte în incinta Palatului Național al Copiilor.

240 de medici, 120 de asistente medicale și 120 de registratori vor lucra în două ture pentru a-i imuniza în condiții de maxima siguranță pe toți cetățenii Sectorului 4 înscriși pe listele de vaccinare.

Programările pentru imunizare împotriva COVID-19 vor putea fi realizate prin intermediul medicului de familie, al angajatorului în cazul personalului din instituții publice sau apelând dispeceratul Direcției de Sănătate Publică București, respectiv direct pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro

”Abia aștept să îmi vină rândul să mă vaccinez. Fratele meu, care este medic și a fost în linia întâi la un spital din Capitală, s-a vaccinat deja, e foarte bine și nu a avut niciun fel de probleme. În câteva zile urmează să facă și a doua doză. Profit de această ocazie și fac un apel către toți locuitorii Sectorului 4, către toți bucureștenii, către români în general, invitându-i să se vaccineze, pentru că este o șansă deosebită pe care o avem, iar riscurile sunt absolut minore. Am foarte mare încredere, în primul rând, ca medic, iar în al doilea rând, ca om informat și instruit, în aceste vaccinuri. Consider că reprezintă singura șansă pe care o avem pentru a depăși această situație deosebită în care ne găsim de aproape un an de zile”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.