Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone Popescu, a propus, luni, Consilului Local să solicite demiterea „de îndată” a directorului societății Economat, pe care îl acuză că a cumpărat tablete care nu au ajuns la elevi, dar și pixuri de lux, relatează Mediafax.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Facebook/ Partidul Puterii Umaniste

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu a propus Consiliului Local să solicite demiterea directorului general al Economat Sector 5 SRL și, totodată, schimbarea consiliului de administrație al societății pentru management defectuos.

„Pe lângă numeroasele nereguli constatate până acum, printre care reamintim achiziționarea de către Economat SRL a peste 30.000 de tablete sau a pixurilor Montegrappa, edilul Cristian-Victor Piedone Popescu a efectuat o vizită de lucru în teren, în urma căreia a descoperit că în Piața George Coșbuc sunt depozitate zeci de mii de containere și cutii de arhivare cumpărate de Economat SRL și vândute mai apoi către ADP, AES și Salubrizare Fapte 5 SA. Tot în Piața George Coșbuc sunt depozitate mii de pachete de șervețele și topuri de hârtie”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Potrivit documentului, primarul a dispus inventarierea tuturor bunurilor aflate în depozitele din Piața George Coșbuc, iar în zilele următoare va publica toate informațiile legate de stocurile existente și valoarea acestora.

Doar consilierii locali pot solicita demiterea directorului SC Economat, deoarece Consiliul Local Sector 5 este unicul acționar al societății.