Vald Voiculescu nu va mai candida pentru funcția de viceprimar. Dacian Cioloș, co-preşedintele USR-Plus, a anunțat la Digi 24 că Vlad Voiculescu este propunerea partidului pentru funcția de ministru al Sănătății. În locul lui Vlad Voiculescu va candida pentru funcția de viceprimar din partea USR-PLUS Horia Tomescu, medic dentist.

Vlad Voiculescu in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Vlad Voiculescu a anunțat în ședința CGMB că propunerea USR-Plus pentru funcția de viceprimar este Horia Tomescu.

Consiliul General alege luni viceprimarii Capitalei, propunerea PNL fiind Stelian Bujduveanu, iar cea a USR-PLUS era Vlad Voiculescu.

Înlocuirea lui Vlad Voiculescu cu Horia Tomescu a început să stârnească nemulțumiri legate în felul în care a fost făcută înlocuirea.

”Înțeleg că azi dimineață consilierii USR au primit un e-mail neasumat de un lider al Alianței prin care sunt anunțați că un anume Horia Tomescu va fi viceprimarul Capitalei, întrucît Vlad Voiculescu, cel mai probabil, va fi numit ministrul Sănătății. Nu contest că e foarte ușor de făcut asocierea ”Vlad Voiculescu e membru PLUS”, deci funcția de vice la PMB este în bătătura PLUS și conducerea PLUS e îndreptățită să numească un plușist. Dar tot atît de adevărat este că Vlad Voiculescu, în urma negocieri, a fost desemnat să deschidă lista de consilieri generali și s-a negociat pentru el o funcție mai vizibilă în considerarea marii sale notorietăți și pentru că a fost un potențial candidat la funcția de Primar General care a făcut pasul înapoi. Deci asta înseamnă că poziția de vice a lui VV a fost ”intuitu personae” nicidecum trasă la sorți.

Acum mă întreb, e corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan - uite un Tomescu, ia și votează-l, hai executarea? Bașca, parcă eram fuzionați, suntem un singur partid, de ce să mai punem problema de USR vs PLUS? Parcă era cu unitate pentru binele românilor sau cum?”, a scris avocatul Dumitru Dobrev, membru USR-PLUS, pe pagina de Facebook.