Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că problemele cu furnizarea apei calde şi a căldurii în București sunt cauzate de modul în care a fost gestionată termoficarea de către foştii edili Gabriela Firea şi Sorin Oprescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Problema cu apa caldă şi căldura din Bucureşti se datorează în proporţie de 70% Gabrielei Firea şi în proporţie de 30% lui Sorin Oprescu", a declarat joi Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

El a spus că, încă din timpul campaniei electorale, a anunţat că în Bucureşti se vor înregistra "sute de avarii" şi că autorităţile vor interveni pentru a le remedia cât mai rapid.

"Ce am spus în campania electorală şi repet acum este că facem tot ce ţine de noi ca să intervenim în timpul cel mai util posibil la a remedia avarii. Şi, mai mult decât atât, am rezolvat nişte chestiuni pe termen mediu. În sensul că am obţinut cei 300 de milioane care erau disponibili încă din 2016 pentru reparaţia reţelei de transport, am obţinut alte 200 de milioane de euro, am făcut - după multe întâlniri cu ministrul Economiei şi ministrul Finanţelor - am făcut acea înţelegere prin care am reuşit să scoatem Elcen din insolvenţă şi astfel să poată să ia 370 de milioane de euro, bani pentru modernizarea CET-urilor. Acestea sunt lucruri care au putut să fie făcute în aceste şase săptămâni şi care o să fie implementate în doi-trei ani. Pentru ce o să fie în iarna asta, din păcate, nu putem decât să intervenim la avarii şi o facem cât putem mai bine", a adăugat primarul Capitalei.

CITEȘTE ȘI:Peste 2.700 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură sau cu caloriferele și apa mai degrabă reci / De ce este mai rea situația decât iarna trecută - câteva explicații