Căsuţele de Crăciun pe care Primăria Craiova le-a amplasat în zona centrală a oraşului şi pe care le-a închiriat comercianţilor rămân în continuare închise, relatează Agerpres.

Targul de Craciun din CraiovaFoto: Facebook/ Primaria Municipiului Craiova

„Am primit azi o adresă redactată de juriştii prefecturii şi semnată de prefect! Ruşine profesorilor de la Facultatea de Drept care i-au lăsat sa promoveze în anul I! Au trimis inclusiv că nu e bună culoarea căsuţelor din zona centrală! ?? Revin cu amănunte când o să fie prefectul apt de luptă dreaptă. Că înţeleg că l-a cam vătămat Covidul de care ne proteja când ne interzicea să cumpărăm acadele şi halviţă de sub biroul lui. L-o fi luat de la comercianţii de la tarabe când a mers să îi închidă...”, a scris primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Ea a făcut trimitere la faptul că în municipiul Braşov administraţia locală a anunţat vineri că Târgul de Crăciun va fi totuşi organizat anul acesta în Piaţa Sfatului din Braşov, şi nu online, chiar dacă numărul căsuţelor va fi redus la jumătate faţă de anul trecut.

Potrivit Olguţei Vasilescu, la aceste căsuţe se desfăşoară activitate comercială, la fel ca la orice alt chioşc din oraş, iar anul acesta nu se poate vorbi de organizarea unui Târg de Crăciun, fiindcă nu vor avea loc spectacole şi alte activităţi tradiţionale pentru acest eveniment.

Căsuţele din centrul Craiovei au fost deschise pe 28 noiembrie odată cu aprinderea iluminatului festiv de sărbători, însă acestea au fost închise de instituţiile de control după circa o oră pe motiv că nu sunt conectate la apă curentă şi canalizare şi „nu respectă condiţiile minime de igienă pentru comercializarea produselor alimentare”.

„Primăria Municipiului Craiova a solicitat Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj avizul temporar pentru căsuţele amplasate în Piaţa Mihai Viteazu şi Piaţa Fraţii Buzeşti în vedere comercializării de produse alimentare şi nealimentare pentru perioada 28.11.2020-03.01.2021. Având în vedere HG nr. 935/2020 pentru modificarea şi completarea HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15.10.2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se suspendă activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, a târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor. Conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare, căsuţele nefiind conectate la apă curentă şi canalizare, nu respectă condiţiile minime de igienă pentru comercializarea produselor alimentare”, a informat DSVSA Dolj.

Citește și: