Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare cluburile sportive şcolare şi cluburile elevilor, potrivit unor proiecte adoptate marți de consiliul General al Municipiului București. Acestea se află în prezent la Ministerul Educației, în domeniul public al statului.

Este vorba despre opt cluburi sportive şcolare şi cinci cluburi ale copiilor. Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că dorește cluburile pentru a le administra unitar și a crește sportul de masă. Primarul a declarat că acum nu sunt bani la buget, dar până se face transferul, bugetul se va stabiliza, iar o parte din bani vor veni în continuare de la Ministerul Educației.

"O parte din banii de la cluburile sportive şcolare vin de la Ministerul Educaţiei şi o să vină în continuare pentru partea de educaţie şi sport. E important însă ca noi să avem o administrare unitară a fenomenului sportiv CSM şi a cluburilor sportive şcolare. În ceea ce privește cluburile copiilor, consider că e important să avem o reţea de spaţii, printre care acestea, pentru că copiii nu fac activitate până seara, care împreună cu alte spaţii pe care noi le avem deja să constituie o reţea de centre de cartier în care să se poată desfăşura tot felul de activităţi culturale şi sociale care sunt necesare", a explicat Nicuşor Dan.