Traficul pe Șoseaua Colentina, între strada Doamna Ghica și Râul Colentina, este îngreunat de mai bine de jumătate de an din cauza unui șantier de înlocuire a unei conducte de canalizare. Deși este una dintre principalele ieșiri din oraș, din 3 benzi au rămas numai două, dar fiindcă una este foarte îngustă se circulă de fapt doar pe o bandă. Lucrarea este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea. În vară, când orașul era mai liber, pe șantier, în majoritatea zilelor, erau doar câțiva muncitori și un utilaj, iar alteori nu se lucra deloc, iar lucrarea a devenit un coșmar pentru șoferii care tranzitează zona.

Conducta Colentina 9Foto: Hotnews

HotNews.ro a întrebat la Primăria Capitalei cine schimbă conducta, când au început lucrările și când se termină. Supriză, deși pe gardurile care delimitează șantierul scrie pestre tot ”Triada”, aflăm că lucrarea este executată de o companie municipală - Trustul de clădiri Metropolitane.

”Lucrările pe tronsonul indicat în solicitarea dvs. sunt lucrări de extindere a canalizării pluviale și sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane, beneficiarul fiind Apa Nova București. Ordinul de începere pentru acest obiectiv a fost dat în data de 11.05.2020, iar termenul de finalizare este 05.02.2021, lucrarea fiind în acest moment în faza de execuție. Rolul acestui tronson este de colectare a apei pluviale, rețeaua existentă fiind subdimensionată pentru orice tip și durată de ploaie”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Reprezentanții instituției spun că deși a trecut mai bine de jumătate de an, lucrarea este în termen. Totuși vestea bună este că lucrările sunt aproape de final, deși termenul de finalizare este abia februarie 2021.

Vineri, la prânz, pe șantier se aflau mai multe utilaje și muncitori.

”Menționăm că lucrările la care faceți referire sunt în termen. Stadiul lucrării este următorul: conducta de pafsin DN 700 montată, umplutura fiind, de asemenea, realizată. În prezent se lucrează la refacerea sistemului rutier pe traseul canalizării”, se mai arată în răspuns.

Lucrările de înlocuire a conductei se execută în baza Autorizației de construire nr. 499/9361 din 18.09.2019 "Eliberare de amplasament (defrișări arbori, devieri și reamplasari rețele edilitare, sistematizare la sol) în vederea construirii Pasajului Doamna Ghica, sector 2, București", cu termen de execuție inițial 12 luni, prelungit pâna la data de 11.12.2021, se mai arată în răspunsul Primăriei Capitalei.