Vom avea o iarna grea pentru că rețeaua de transport este de 3 ori mai proastă ca acum 3 ani, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă, întrebat de jurnaliști despre problemele cu apa caldă și căldura. Noul primar general a declarat că tot ce poate face în această iarnă este ca Termoenergetica să intervină cât mai rapid la avarii, dar și o comunicare mai bună cu cetățenii, astfel încât aceștia să știe măcar cât vor sta fără agent termic.

Avarie RADETFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Primarul general a declarat că a inființat un call center astfel încât cetățenii să primească informațiile necesare atunci când rămân fără apă caldă și căldură.

”Am inființat un call center în interiorul Primăriei Capitalei ca să nu mai existe situații în care bucureștenii să sufere de pe urma unei avarii și să nu știe ce se întâmplă și când se rezolvă. Vă invit săptămâna viitoare să-l vedeți”, a declarat Nicușor Dan.

Aproximativ 1.000 de blocuri/imobile din Capitală au rămas săptămâna trecută fără apă caldă/căldură din cauza avariilor, a lucrărilor programate sau a furnizării agentului termic sub parametri.

Investițiile în rețea vor începe anul viitor, a explicat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat, săptămâna trecută, contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor începe anul următor, după finalizarea procedurilor de achiziție publică pentru selectarea constructorului.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că pe lângă contractul semnat de Primăria Capitalei va mai beneficia de o finanțare suplimentară de 200 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru moderinzarea rețelei de termoficare.

Astfel, prin cele două proiecte se va reabilita 35% din rețeaua de termoficare din București.