Bucureștiul va avea luminițe de Crăciun ca și anul trecut, cheltuielile ridicându-se la nouă milioane lei, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a explicat că este vorba despre un contract încheiat de vechea administrație, încheiat între Compania Municipală Iluminat Public și un operator privat, contract care expiră anul acesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între Compania Municipală și un operator privat, contract încheiat pe 3 ani de fosta administrație, care expiră anul acesta. Din informațiile pe care le am, s-au pus deja decorațiunile pe 90% dintre străzi, o să avem aceeași decorare ca și anul trecut”, a explicat Nicușor Dan.

Acesta spune că deocamdată nu poate schimba conducerea Companiei Municipale de Iluminat Public, fiind nevoie de noul Consiliu General.

"Există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum sunt primăria şi toate administraţiile din subordine, şi există probleme care sunt în subordinea Consiliului General. Chestiunea iluminatului de sărbători ţine de un contract care este încheiat între o companie municipală, care este în subordinea CGMB, şi un operator privat. Trebuie să avem Consiliu, Consiliul trebuie să schimbe Adunarea generală a acestei companii, Adunarea generală trebuie să schimbe Consiliul de administraţie şi abia în Consiliul de administraţie, bineînţeles, sunt directori executivi şi abia aceste structuri executive pot să discute cu operatorul privat. Deci, nu a fost o decizie pe care eu o să o am până la acest moment", a precizat Nicuşor Dan.