Primarul Sectorului 6 al Municipiului București, Ciprian Ciucu, a anunțat că sectorul bucureștean nu va avea luminițe de Crăciun, întrucât contractul cadru realizat deja de Primăria Capitalei ar duce la o cheltuială totală de 500.000 de euro, subliniind că el este ”mai zgârcit cu banul public” și că preferă să facă o grădiniță sau o creșă de banii aceștia. ”Nu avem timp să facem o nouă achiziție”, a subliniat Ciucu într-o postare pe Facebook.

Ciprian CiucuFoto: Adi Iacob / HotNews

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că vi-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună. Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru. Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. L-a asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar (!!) pentru Parcul Drumul Taberei”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul Sectorului 6 spune că deși știe că poate fi o decizie nepopulară, se gândește că ar putea face o grădiniță sau o creșă de banii aceștia. În plus, subliniază Ciucu, luminițele ar fi ca cele de anul trecut care sunt ”cam de prost gust”.

”Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități. Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus”, a adăugat edilul, care promite totuși ca la anul să se ocupe și de acest segment și să ”avem iluminat festiv de calitate la un preț corect”.

”Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, încheie Ciucu.