În ultimele zile de mandat, pe 15 octombrie 2020, administrația Firea a dat autorizație de demolare pentru o superbă casă neoromânească din centrul Capitalei, de pe strada Știrbei Vodă nr. 132. În aceeași zi, Primăria Capitalei a dat și autorizație de construire pe respectivul teren pentru edificarea unui bloc cu subsol, parter și 7 etaje.

Strada Stirbei Voda 132Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Capitalei, beneficiarul autorizației este firma Aro Central Imobiliare. Reprezentanții Asociației Ecocivica susțin că frumoasa casă va fi demolată în acest weekend.

Strada Știrbei Vodă este zonă protejată și se află lângă Parcul Cișmigiu. Potrivit regulamentului zonei protejate, regimul ei de protecție este maxim: se protejează valorile arhitectural - urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor, trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.

Sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existe: conservarea clădirilor valoroase și a spațiilor constituite existente, restructurarea unor porțiuni pentru amplificarea continuității de-a lungul întregului traseu- preluarea diferențelor de înălțime prin formule de legătură și interzicerea rupturii de scară/ gabarit.