Consiliul Local Sector 4 a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru patinoarul olimpic de pe Șoseaua Vitan Bârzești - peste 12 milioane de euro / În urmă cu câteva săptămâni, costa doar două milioane de euro

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 14 octombrie 2020, 18:50 Actualitate | Administratie Locala


Foto patinoar olimpic
Foto: Hotnews
Patinoarul olimpic pe care Primăria Sectorului 4 vrea să-l construiască în curtea liceului Traian Vuia va costa până la 12 milioane de euro, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Consiliul Local Sector 4. Patinoarul va fi construit în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, va avea 1.500 de locuri, banii vor veni de la administrația locală, iar după finalizarea lucrărilor patinoarul va fi dat gratuit federației. În urmă cu câteva săptămâni, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, anunța că patinoarul va costa două milioane de euro. De ce s-a majorat prețul atât de mult?

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au declarat pentru HotNews.ro că fiind singurul patinoar din București, pentru a putea susține competiții olimpice, evenimente și concerte trebuie o construcție mai mare decât cea anunțată inițial, iar proiectul a fost modificat și costurile au crescut. În acest cost, patinoarul va avea și o sală de sport.

”Prin derularea acestui obiectiv se urmăreşte găsirea mijloacelor pentru îmbunătăţirea calității vieţii educaționale, în spaţiul educațional din Şoseaua Vitan Bârzeşti nr.11, ca urmare a amenajării unui spațiu nou pentru practicarea sportului și petrecerea timpului liber într-un mod agreabil, împreună cu colegii. În acest fel, autoritatea locală va implementa măsuri privind îmbunătăţirea și extinderea infrastructurii sportive în spaţiul educaţional, prin construirea de spații destinate sportului educațional și de performanță. Amenajarea unui patinoar pe raza Sectorului 4 va încuraja practicarea sportului : printre elevi, crearea de asociaţii/echipe de sport la nivelul şcolii, dar va contribui și la capacitatea Municipiului Bucureşti de a organiza si găzdui competiții sportive specifice”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii de Consiliu Local.

Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local de miercuri, aceasta fiind ultima din vechiul mandat, unde primarul Daniel Băluță (PSD) are majoritate. Noul Consiliu Local Sector 4 are următoarea componență: 9 consilieri USR PLUS, 5 consilieri PNL și PSD - 11 consilieri și PMP - 2 . Deci PNL-USR-PLUS au majoritate. În actualul Consiliu Local, PSD are majoritate.

”În colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, Primăria Sectorului 4 va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfășura atât competiții sportive naționale și internaționale, campionate europene și mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public. Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, iar construcția va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”, a comunicat Primăria Sectorului 4 în septembrie, înainte de alegeri.

În comparație, pentru reconstrucția patinoarului Flamaropol, cu circa 3.000 de locuri, Primăria Capitalei a semnat un contract de 100 milioane lei fără TVA cu asocierea Astaldi-UTI. Lucrările au început în martie 2017, dar contractul a fost reziliat în 2019, lucrările fiind doar la 37%, potrivit datelor furnizate de municipalitate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15731 vizualizari

 • +13 (23 voturi)    
  surprize (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:03)

  dcotoara9 [utilizator]

  surprize,
  • +9 (19 voturi)    
   ce surprize... (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:36)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui dcotoara9

   daca au votat ca prostii PSD ... sa le fie de bine.
   • +6 (16 voturi)    
    Liceul ce vina are?.. (Miercuri, 14 octombrie 2020, 22:38)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Eu nu stiu cat costa un pationar, dar stiu ca vor sa ia din spatiul dedicat elevilor liceului. Trist. Scolile si liceele din Bucuresti au foarte putin spatiu pentru activitati sportive. Mens sana in corpore sano.
    • -1 (9 voturi)    
     pai prostii din sector vor asta... (Joi, 15 octombrie 2020, 9:45)

     Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     pai prostii din sector vor asta...auvotat PSD, ce conteaza liceul ? scoala vietii este importanta.
     • -1 (7 voturi)    
      ăsta-i (Joi, 15 octombrie 2020, 11:24)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

      vechiul consiliu local, care-i era devotat lui băluță. Din cauza asta s-a grăbit să se voteze acum, până nu intră noul consiliu în atribuții și-i stopează parandărătul lui băluță (și implicit al vechilor membri din consiliu), că de la 2 la 12 milioane de euro, e loc destul.
      Interesant ar fi ca noul consiliu să revizuiască hotărârea vechiului consiliu, dacă va exista majoritatea necesară.
  • +4 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 14 octombrie 2020, 21:50)

   [anonim] i-a raspuns lui dcotoara9

   • -1 (9 voturi)    
    Raspuns aproape perfect (Joi, 15 octombrie 2020, 1:20)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui

    Ca sa fie complet, "pentru ca parandarat".
 • +25 (35 voturi)    
  E mai scump ca sunt mai multi (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:08)

  Milka Man [utilizator]

  sobolani la masa...Exact de o asemenea investitie e nevoie acum. Evident lucrarea va fi atribuita unei prestigioase firme de apartament, care va disparea subit cu o buna felie de cascaval si prostii de bucuresteni vor plati din nou...
  • +1 (9 voturi)    
   Vorbesti politic (Joi, 15 octombrie 2020, 8:02)

   Anges [utilizator] i-a raspuns lui Milka Man

   Bucurestiul e un oras e un oras de 3mil de locuitori si capitala europeana care n-are patinoar acoperit. Echipele de hochei se antreneaza prin mall-uri de cand nu mai e Flamaropol. Cum poti sa spui ca mu e nevoie de un patinoar!?
   • -1 (7 voturi)    
    hahahaha (Joi, 15 octombrie 2020, 9:46)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Anges

    o sa ai patinoar si o sa mori la poarta primului spital ca nu are paturi pentru tine... HAHAHA ... voteaza PSD ca nu apuci 50 de ani.
 • +24 (34 voturi)    
  primar nou, pret nou (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:34)

  Ademordna [utilizator]

  Ati votat PSD, platiti de 6 ori mai mult ca sa va dati pe gheata.
  Mi se pare foarte normal.
 • +16 (24 voturi)    
  Baluta rulz (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:40)

  Casargoz [utilizator]

  S-a Covidit proiectul.
  Varianta 1
  Adică a pus filtre de aer , lămpi UV pentru dezinfectare automata, gheata specială, operațiuni de sablare complexa, bănci antivandal etc
  Varianta 2
  Contractul se desfășoară prin DAUI care are fonduri de 200. 000 de euro, organizație care a făcut un proiect de 36 de milioane de euro pentru un liceu neacreditat, și ca sa scape de probleme vroiau sa dea liceul de 2000 de locuri unei comunități care are in sectorul 4 600 de membri. Așa ca banii trebuie cheltuiți .

  Dar cum a fost votat cu 55% de ce sa fim nemulțumiți :)
  • -4 (6 voturi)    
   Nu mai carcotiti (Joi, 15 octombrie 2020, 14:08)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   Costa un pic mai mult pentru ca se va aplica o tehnologie noua de tapitare in vestiare, initial a fost prevazut un tapet cu bancnote de 100 de euro, dar ar fi iesit prea scump si acum vor tapeta cu bancnote de 49 de euro, o economie de 51% !
 • +13 (21 voturi)    
  Inca o mizerie de proiect (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:45)

  Vic_Tor [utilizator]

  Daca tot il faci mai mare, mai scump, fa-l macar de 5000 de locuri. Ca sa poti chiar sa organizezi niste competitii internationale acolo, evenimente, concerte.
  Nu poti de ex sa tii un campionat european de patinaj cu tribune asa mici. Concerte ? Sa fim seriosi, nici Fuego nu s-ar apropia de asa o sala mica
 • +13 (21 voturi)    
  aiurea (Miercuri, 14 octombrie 2020, 19:53)

  Ilidia [utilizator]

  Tov. Baluta bate campii. Cum sa coste un patinoar olimpic (inclusiv instalatia ptr. producerea ghetii) si o sala de sport doar atat !?
 • +18 (26 voturi)    
  Au scapat o cifra la calcul (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:02)

  Mag@ [utilizator]

  Au scapat o cifra la calcul, bine ca nu au scapat doua cifre sau chiar trei cifre. Lasand gluma la o parte, este incredibil cati bani publici se spala la aceste proiecte. Trebuie platite facturile celor care au muncit pentru realegerea primarului, doar nu vreti sa vina Baluta cu banii de acasa sa plateasca armata de oameni care au pus umarul la realegerea lui.
  • 0 (0 voturi)    
   alea se scot oricum (Joi, 15 octombrie 2020, 9:03)

   Vic_Tor [utilizator] i-a raspuns lui Mag@

   stai linistit , nu la proiecte din astea vizibile se scot banii, sunt multe proiecte care nu apar in presa, doar vezi ca incepe un santier, in 6 luni e gata, si banii s-au mutat dintr-un cont in altul
 • +17 (25 voturi)    
  Un ultim tun ? (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:06)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  E, vorba aia, "Musca si fugi !"
  • -3 (11 voturi)    
   Hardly (Miercuri, 14 octombrie 2020, 21:30)

   serbanTeodor [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   La cum sunt romanii, vorbim de urmatorul primar general.
 • +2 (6 voturi)    
  Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 11 (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:08)

  NME [utilizator]

  E vorba cumva despre terenul clubului Cautis?
  Că un alt teren de 25.000 mp în zonă nu prea văd...
 • -19 (27 voturi)    
  La sectorul 4 macar se face ceva (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:39)

  galeo [utilizator]

  La sectorul 1 al lui Clautilde ce se face?
  • +2 (12 voturi)    
   Ai dreptate (Joi, 15 octombrie 2020, 7:50)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Se face ceva la sectorul 4. Se FURA!
 • +7 (15 voturi)    
  Păi si banii de campanie?! (Miercuri, 14 octombrie 2020, 20:50)

  mr_mojo [utilizator]

  Ori credeați că băieții astia mor de binele vostru?
 • +4 (14 voturi)    
  Patinoar frate, ce caldura! (Miercuri, 14 octombrie 2020, 22:54)

  FanelJr [utilizator]

  Eu ii sugerez domnului Baluta si un spot publicitar:

  "Vine iarna? N-ai caldura-n casa? Vino la pationoar in Sectorul 4!"
 • -1 (7 voturi)    
  Felicitari (Joi, 15 octombrie 2020, 10:35)

  Ephemeris [utilizator]

  prostilor din sector care l-au votat pe Babaluta cu procente ce amintesc de epoca Ceausescu.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by