Timp de două săptămâni, la Cluj, poți obține un bilet de autobuz făcând genuflexiuni. Tichetul se numește simbolic "Biletul de sănătate" și este valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, în zona urbană, scrie Ziua de Cluj.

genuflexiuni pentru un bilet Foto: Captura video

Clujenii pot obține "Biletul de sănătate" zilnic, în intervalul 05:00-23:00 de la stația de autobuz Memorandumului Sud și va funcționa timp de 2 săptămâni.

Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului ce emite biletul identifică, printr-o cameră video, genuflexiunea făcută de participant și numără repetările.

Proiectul ”Biletul de Sănătate” este inițiat de Sports Festival și sprijinit financiar de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

Contravaloarea biletelor emise în cele două săptămâni de campanie este susținută de Sports Festival. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu. Organizatorii au mai precizat că este un proiect pilot, iar dacă va avea succes va fi implementat în mai multe orașe.

Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este legată de Săptămâna Europeană a Sportului, iar scopul este de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos. "Biletul de sănătate" creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă.

Inițiatorul proiectului, Sports Festival, este unul din marii jucători din industria de evenimente, care anul acesta a fost nevoit să amâne festivalul din cauza pandemiei.