Pe Șoseaua Kiseleff, la numărul 16, se afla o frumoasă vilă construită după 1990. În rumoarea creată de pandemie, dar și de alegerile locale, aceasta a dispărut, iar în locul ei se construiește un bloc de 3 etaje. Primăria Capitalei a dat pe 30 iulie autorizație pentru ”modernizare, consolidare, recompartimentare și extindere”, potrivit datelor afișate pe site-ul instituției, însă după cum se vede pe șantier este vorba despre o construcție nouă, care ocupă aproape toată parcela. Beneficiarul autorizației este firma Steda Residence, care îl are acționar pe Aurelian Cosmin Olăroiu, fostul antrenor al Stelei.

Vila Kiseleff 16Foto: Mediafax

La șantier nu este afișat un panou de șantier cu date despre ce se construiește, cine construiește, când au început lucrările și când se termină, așa cum se obișnuiește.

Povestea vilei din Kiseleff 16

Până în iunie 2018, frumoasa vilă a aparținut lui Stelian Gheorghe, un apropiat al lui Dorin Cocos si al Elenei Udrea, cunoscut pentru despăgubirile fabuloase pe care le-a primit de la ANRP pentru drepturile litigioase cumpărate pe diverse terenuri în curs de retrocedare. Vila din Kiseleff 16 ar fi cumpărat-o de la RAPPS în 2012.

Vila a fost vândută în iunie 2018, chiar înainte de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care-l condamna la 6 ani de închisoare cu executare, alături de Dorin Cocoș și de foștii șefi ANRP Crinuța Dumitrean și Sergiu Diacomatu, într-un dosar în care fosta conducătoare a DIICOT, Alina Bica, a fost achitată și în care acuzația principală a fost de abuz în serviciu, prin aprobarea despăgubirii lui Stelian Gheorghe cu 89 de milioane de euro, pentru un teren din București supraevaluat, potrivit procurorilor, cu 62 de milioane de euro.

Mai exact, vila era în patrimoniul firmei Steda Residence, iar în iunie 2018 Gheorghe Stelian a fost înlocuit în acționariat de fostul antrenor al Stelei, Aurelian Cosmin Olăroiu. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor Confidas.ro, acesta este acționar în continuare în respectiva firmă, cea care construiește blocul de 3 etaje. ​

Mai multe imagini cu vila găsiți aici.