Ciprian Ciucu, candidatul dreptei la Primăria Sectorului 6, promite că va amenaja 3 parcuri noi dacă va fi ales primar. Primul reprezintă extinderea Parcului Drumul Taberei pe terenul unde iarna se amenaja patinoarul, lângă biserică. Al doilea parc propus este pe strada Liniei, al treilea în locul fostelor sere din Prelungirea Ghencea. Ciprian Ciucu promite că va amenaja și promenada cu insula de la Lacul Morii.

Parcul Drumul TabereiFoto: Hotnews

”Va trebui să fac un parc în Zona serelor, plus vin cu trei proiecte mari care vor presupune concursuri de soluții: extinderea spațiului parcului Dr. Taberei până la Poștă. Acolo unde e patinoarul iarna. Sunt soluții să treci peste linia de tramvai. Mă voi duce la MApN să-mi dea mie în administrare terenul ca să amenajez un parc acolo. Nu știu exact câte hectare are, aș creste cu 45% suprafata parcului Drumul Taberei. Nu vreau terenul în proprietate, dacă nu mai sunt primar să nu vină rechinii imobiliari ci în administrare pe 40-50 de ani. Al doilea proiect prevede amenajarea străzii Liniei. Îmi propun să curăț și să plantez niște copaci. Al treilea proiect, e zona de la Crângași, lacul Morii. Acolo chiar poți să atragi. Poți amenaja promenada până la insulă, iar insula să o amenajezi de agrement. Vor fi, sigur, limitări bugetare”, a explicat Ciucu.

Pentru a crește suprafața de spațiu verde, Ciucu promite și că va soma proprietarii terenurilor lăsate în paragină să strângă gunoiul de acolo, iar dacă aceștia nu doresc, le va lua în administrare la primărie și le va amenaja minimalist ca spații verzi.

”Am identificat terenuri pentru a face parcuri, nu foarte mari. Au apărut foarte multe blocuri între blocuri. Am identificat spații private în paragină, vom veni cu o hotărâre de CL să aibă timp să le curețe, dacă nu se întâmplă vor fi luate în administrare de primărie. Le voi amenaja minimalist”, a explicat Ciucu.

Acesta promite că va amenaja și spațiile verzi dintre blocuri.

”Voi lucra cu peisagiști și horticultori și vom lucra cu oamenii din zonă. Oamenii nu mai vor acele nenorocite de carduri de metal. Vor garduri vii. Vor garduri lângă bloc pentru a menține un tampon. Trebuie acționat în fiecare zonă individual. Spațiul dintre blocuri îți afectează calitatea vieții. Dacă ai un spațiu murdar îți afectează inclusiv stima de sine”, a mai spus Ciucu.