Primăria Sectorului 4 vrea să construiască, în colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, un patinoar olimpic cu 1.500 de locuri în curtea liceului Traian Vuia, a anunțat instituția într-un comunicat de presă. Investiția se ridică la circa două milioane de euro, iar banii vor veni de la Primăria Sectorului 4, iar la final patinoarul va fi dat gratuit federației. Primăria Sectorului 4 nu precizează când vor începe lucrările și în ce stadiu se află proiectul dincolo de ideea în sine.

Foto patinoar olimpicFoto: Hotnews

”În colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, Primăria Sectorului 4 va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfășura atât competiții sportive naționale și internaționale, campionate europene și mondiale de hochei, înclusiv spectacole de divertisment pentru public. Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, iar construcția va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”, a comunicat Primăria Sectorului 4.

Patinoarul va putea fi folosit de toate echipele de profil, copii care practică sporturile pe gheață, inclusiv echipele naționale de băieți și fete la hochei. Patinoarul va avea tribune, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare și spații de relaxare amenajate în așa fel încât părinții, care își înscriu copiii la anumite activități sportive, să îi poată urmări când se antrenează.

”Este o bucurie imensă pentru mine să mă implic în acest proiect. Am spus DA de la prima interacțiune pe care am avut-o cu reprezentanții Federației Române de Hochei pe Gheață. Cu toții trebuie să căutăm și să găsim soluții pentru a atrage copiii către sport. Mișcarea înseamnă sănătate”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.