Problema locurilor de parcare din Sectorul 3 poate fi rezolvată cu parcări supraterane, în apropierea blocurilor, iar fostele locuri de parcare, unde este posibil, să fie transformate în spații verzi, a declarat Adrian Moraru, candidatul PNL-USR la primăria Sectorului 3, într-un interviu acordat HotNews.ro. În acest scenariu, în fața blocurilor vor rămâne doar câteva locuri de parcare, pentru descărcarea bagajelor. Prețul unui loc de parcare în parcările supraetajate ar fi undeva la 50-100 de lei/lună.

Parcare de resedinta Sector 3Foto: Google

Acesta spune că în prezent au locuri de parcare amenajate doar circa 10% dintre bucureșteni.

”Putem face parcări supraterane. Vor fi mult mai ieftine decât parcările pe care le face el (Robert Negoită) la preț de garsonieră. De asemenea, construind o parcare supraterană de 5-6 etaje, vom retrage o parte din locurile de parcare de la baza blocului. Mărim spațiul verde și locurile de joacă. Există aceste terenuri. Nu se pune problema să construiești parcări între blocuri care sunt la 20 de metri unele de altele. Vor fi la 1 minut de mers pe jos. Rămânem la același preț pe locul de parcare pe care îl avem și acum. Există discuții ca prețurile să fie uniformizate la nivelul întregului București. Un preț corect pentru un loc de parcare ar fi 50-100 de lei pe lună. Ține de o întelegere pe care trebuie să facem toți primarii de sector și Primarul General”, a declarat Adrian Moraru.

Acesta spune că în 4 ani pot fi făcute între 50.000 și 100.000 de locuri de parcare.

”Vreau să văd că există și această disciplină a omului să înteleagă că spațiile de la baza blocului se desființează, va fi la capătul blocului. Există o estimare, un preț efectiv al lucrării, dar contează foarte mult și terenul pe care trebuie să-l cumpărăm. Prețul pe construcție e maxim 5.000 de euro. Acum se face și la preț de 20.000 de euro”, a declarat Adrian Moraru.