VIDEO Cum arată Muzeul Copiilor pentru care Primăria Capitalei a plătit 1,3 milioane de euro și câți vizitatori a avut în primele 10 zile

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 6 septembrie 2020, 9:10 Actualitate | Administratie Locala


Muzeul Copiilor 1
Foto: Hotnews
​Muzeul Copiilor, deschis în urmă cu 10 zile de Primăria Capitalei, a primit de la inaugurare peste 5.000 de vizitatori, potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Cei mici pot învăța într-un mod interactiv despre corpul uman, viața subacvatică, muzică, fizică, artă, geografie, pot ”călători în spațiu” cu racheta, pot vedea cum funcționează o imprimantă 3D sau ce înseamnă realitatea virtuală și hologramele. Intrarea este gratuită până la finalul anului, dar se face numai pe bază de programare online, în cadrul unor tururi ghidate. Deja locurile pentru luna septembrie s-au epuizat. Dacă cei înscriși nu se prezintă la ora stabilită nu mai pot intra.Primăria Capitalei a amenajat muzeul în această vară, în circa o lună, și a plătit circa 1,3 milioane de euro. Contractele pentru amenajarea muzeului au ajuns la mai multe firme printre care una înființată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță - 360 Revoluțion. Acesta s-a retras din acționariat în 2011.

Muzeul Copiilor se află pe bulevardul Decebal nr. 11 și are 110 încăperi care adăpostesc 25 de expoziții permanente. Inițial, primarul Gabriela Firea a anunțat că vor fi primite maxim 100 de persoane simultan în muzeu din cauza epidemiei, dar în septembrie numărul a fost crescut.

”Începând cu 1 septembrie Muzeul primește vizitatori la capacitatea maximă de 540 de persoane pe zi, pe toate cele 4 circuite propuse. În continuare suntem pregătiți să primimim peste 16.000 de vizitatori până la finalul lunii septembrie, rezervările fiind efectuate în proporție de 95%. Aici includem și grupuri organizate de centrele speciale, centrele de zi și copii cu dizabilități. Ne pregătim că începând cu 15 septembrie să primim grupurile organizate de școlile bucureste. Acestea vor beneficia de programare și tururi speciale”, a transmis Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Spațiul muzeal a fost dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare și ozonificare a aerului, care funcționează periodic și care sunt amplasate în zonele de vizitare.

Ce vedem la Muzeul Copiilor

Programul de vizitare al muzeului este: marți - duminică, între orele 10:00-18:00. Înscrierile se pot realiza online pe platforma www.pmb.ro sau site-ul www.proedus.ro.

Muzeul este împărțit astfel:
- Secțiunea științe: expoziții digitale sau instalații interactive de explorare a mediului înconjurător; mini-laborator de experimente ale unor fenomene chimice si fizice;
- Secțiunea geografie: Harta interactivă a României - Spațiu de jocuri de cultură generală, Dezvoltare Sustenabila, planetariu si astronomie.
- Secțiunea istoria orașului: Expoziție fotografica si interactivă – Bucureștiul de ieri și de azi.
- Secțiunea tehnologie si inovație: Instalații luminoase interactive pentru copii, Realitate Virtuala si Robotica.
- Secțiunea gastronomie: Spațiu gastronomic creat ca o bucătărie a copiilor, complet utilata - unde se pot organiza ateliere de gatit sau nutritie pentru parinti si copii si unde cei mici pot invata despre alimente si despre mancatul sanatos.
- Sectiunea arta si cultura, cu expozitii de costume de teatru, istoria filmului si a fotografiei, creatie grafica, ateliere de desen, teatru, scriere creativa si chiar un mini-studio de radio-tv pentru inregistrari si transmisiuni live.

Cele patru circuite sunt:

Circuitul 1: o călătorie în lumea viitorului unde copiii fac cunoștință cu roboți, holograme, imprimantă 3D, iar apoi descoperă Universul. Secțiunea conține Hărți interactive, Planetariu, informații despre Sistemul Solar și o rachetă gata pregătită de lansare (simulator). Mai departe, copiii merg în sala de expoziții și fac cunoștință cu artele spectacolului. Găsim aici o scenă, secrete din culise și multe alte activități interactive. Durata de vizitare: 2 ore.

Circuitul 2 - Artele Spectacolului, Secretele Domeniului Culinar și Arta Gastronomiei, deschid turul doi. După ce învăță despre alimentație sănătoasă, copiii parcurge împreună drumul alimentelor în corpul uman, vizitând secțiunea Anatomia Corpului Uman. Aici se pot juca împreună în blocul operator, sala de prim ajutor și la aparatul cu Raze X. Laboratoarele de Fizică și Chimie îi așteaptă pentru a experiementa câteva reacții, iar spre final interacționează cu hărțile care descoperă resursele țării noastre și află ce este Dezvoltarea Durabilă. Durata de vizitare: 2 ore.


Circuitul 3 - Studioul Multimedia de Televiziune, Studioul de Radio, Studioul de Creație-Montaj, Istoria Filmului și a Radioului, Realitatea Virtuală și Mediile de Viață sunt principalele obiective ale Turului 3. Turul este recomandat adolescenților. Aceștia au acces la aparate tehnice, fotografii în chroma (fundalul verde), ochelari VR și zona de gaming. Durata de vizitare: 2 ore.


Circuitul 4 - Turul este dedicat în mod exclusiv copiilor cu vârsta până la 7 ani și rece prin secțiunile: Mediile de viață, Racheta, Submarinul simulator, zona de jocuri interactive și lumea poveștilor. Durata de vizitare: 2 ore.

Cât a costat Muzeul Copiilor și la cine au ajuns banii

Lucrările de amenajare au costat în total 1,3 milioane de euro.

Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, cele mai mari contracte au fost încheiate de PROEDUS, instituție din subordinea Primăriei Capitalei, cu următoarele firme:

- firma Promax Print - contract în valoare de circa 943.000 lei, încheiat pe 28 iulie pentru ”Servicii organizare proiect Muzeul Copiilor, lot 4”. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, societatea îi are acționari pe Piloff Cătălin și Piloff Sonia Antoaneta.

- firma 360 Revolution - contract în valoare de circa 835.000 lei, încheiat pe 27 iulie pentru ”Servicii de organizare proiect „Muzeul Copiilor”, Lot 2”. Firma 360 Revolution SRL a fost înființată în 2007 de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, dar în 2011 acesta și-a cedat acțiunile către asociatul său Buduluș Ioan Daniel, acesta fiind acționar și în prezent. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, firma 360 Revolution are următorul acționariat: Buduluș Daniel Iulian (88%), Gheorghiu Ioan Silviu (8%) și Pochișcan Ioan Adrian (4%). În 2019 a avut o cifra de afaceri de peste 18 milioane lei și profit net de 3,1 milioane lei.

- firma Multimedia Film - contract de circa 598.000 lei, încheiat pe 30 iulie 2020 pentru ”Servicii organizare proiect Muzeul Copiilor, lot 3”. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, societatea îl are asociat unic pe Mainescu Andrei.

- firma Trima Events - contract în valoare de circa 597.000 lei încheiat pe 27 iulie pentru ”Servicii organizare proiect " Muzeul Copiilor", Lot 1. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, societatea o are acționar unic pe Bugean Alina Georgeta Andreea.

- firma Temple Rentals&Events Production - contract de circa 497.000 lei, încheiat pe 30 iulie 2020 pentru ”Servicii organizare proiect Muzeul Copiilor, lot 5”. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, societatea îi are acționari pe Chiorcioiu Danieș și Chiorcioiu Elena.

- firma Act Construct Management - contract în valoare de circa 444.000 lei încheiat pe 21 iulie pentru ”Lucrari de reparatii generale si renovareMuzeul Copiilor”. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, societatea are acționar unic pe Tănase Magdalena.

- firma Ioannina Impex - contract în valoare de cira 117.000 lei încheiat pe 23 iulie pentru servicii de climatizare. Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor confidas.ro, societarea îl are asociat unic pe Zisis Ilias.

FOTOGALERIE Cum arată Muzeul Copiilor / Sursa foto: HotNews.ro și Proedus/Facebook
-


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15463 vizualizari

 • +12 (34 voturi)    
  OK (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:09)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Nu am de gand sa zic ca e o idee proasta sau ca sunt bani irositi. Dimpotriva, daca e bine pus la punct, angajatii sunt instruiti si chiar ofera ceea ce e marketat, cu atat mai bine.

  Problema mea e in schimb alta: chiar a terminat de rezolvat TOATE problemele capitalei si doar asta a ramas? OK, hai sa nu fiu rau, pentru ca e greu sa repari 30 de ani in 4, asa ca voi reformula intrebarea; "chiar a indeplinit ABSOLUT TOATE promisiunile din campanie si cele facute in timpul mandatului, TOATE TOATE, fara exceptie si TOATE TOATE merg bine? Nu peticit, nu asa-si-asa, ci BINE? Nu vreau FOARTE BINE, vreau macar BINE. Chiar le-a rezovlat?"

  Pentru ca daca raspunsul e "NU", atunci e bataie de joc fata de electorat. Fata de mine nu, ca eu nu am ales fufa asta, bataia de joc fata de mine e cum arunca bani pe apa sambetei, dar promisiunile electorale si din timpul mandatului au fost facute celor care au ales-o.

  Noroc ca electoratul PSD are memorie mai scurta ca a unui pestisor de aur.
  • +7 (17 voturi)    
   fara suparare... (Duminică, 6 septembrie 2020, 13:12)

   Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Dar acum vrei sa nu se mai intample nimic in Bucuresti pana "nu se rezolva toate problemele"? E o mentalitate paguboasa.

   Ce nu prea inteleg eu e:
   1. cum vor asigura accesul la acest muzeu. Este intr-o zona rezidentiala, spatiul din fata muzeului e plin de parcari rezidentiale, nu ai unde sa te opresti cu masina. Inteleg ca majoritatea vizitatorilor de pana acum sunt copii adusi de gradinite etc, deci unde stau 10-15 autobuze care asteapta copiii timp de 2-3 ore cat se viziteaza muzeul? Dar masinile particulare, pentru care nu exista parcare gratuita la pta Alba Iulia?
   2. spatiul in care a fost amenajat muzeul este privat (si inchiriat de primarie) sau este spatiul primariei?
   • +4 (8 voturi)    
    ??? (Duminică, 6 septembrie 2020, 21:23)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

    "Dar acum vrei sa nu se mai intample nimic in Bucuresti pana "nu se rezolva toate problemele"?"

    Tocmai am scris mai sus daca citeai cu atentie. Am zis ca in mod normal si logic era sa duca la capat promisiunile mai inainte de toate. Nu asa e normal?

    Pentru ca ce fel de primar ar fi daca promisiunile erau neimportante? Se presupune ca in campanie bagi tare cu problemele cetatenilor si fiind votata as presupune ca cetatenilor li s-au parut importante. Dar nu au fost indeplinite.

    Deci ce anume e neclar in ceea ce am scris? Nu cred ca am scris in chineza. E o logica foarte simpla.
   • -1 (5 voturi)    
    Sunt de acord cu pedesereul! (Luni, 7 septembrie 2020, 14:41)

    Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

    Pentru o data, sunt si eu de acord cu trollul lui draknea.

    Este o mentalitate paguboasa ca atunci cand SE FACE ceva bun, frumos, util, in loc sa apreceim sa sarim cu lunga lista (foarte reala!) de neimpliniri.
    Pai asa nu mai ajungem sa facem nimic!
    Rezolvarea problemelor de trafic, reducerea poluarii, si chiar reabilitarea conductelor RADET, care este rgenta, se pot face doar pe termen luuung, ce ar trebui, ca pina cand nu sunt gata acestea, sa nu se mai faca nimic?!
  • -7 (19 voturi)    
   PMB (Duminică, 6 septembrie 2020, 14:56)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Mie mi se pare ca va cam supraestimati atunci cand va asezati pe pozitia de judecator suprem al primarului Bucurestiului. Cred ca , macar atata timp cat NU ati votat-o pe cea pe care nu va sfiiti s-o jigniti, nici NU sunteti indrituit sa-i judecati ne / realizarile; lasati-i pe cei ( majoritari) ce-au votat-o sa o faca. Banii pe care-i considerati aruncati pe apa sambetei s-ar putea sa fi ajuns , in principal, la votantii sai, care sa nu-i considere "bataie de joc" , ci din contra.

   Aveti tot dreptul sa va rezolvati frustrarile la proximele alegeri. Asa functioneaza democratia.
   • +7 (15 voturi)    
    Are dreptul la opinie (Duminică, 6 septembrie 2020, 16:18)

    iulian73cta [utilizator] i-a raspuns lui atc

    Are dreptul la opinie publică pentru că acesta este un articol public despre o investiție făcută nu din banii proprii ai primăriței ci din bani publici.Dacă se erija in judecător,primarul ar fi fost condamnat.,deci așa dosr și-a spus o opinie.Doare? De ce nu a venit Doamna nemai pomenită și minunată șă spună în campania trecută că va deturna din banii noștri spre diverse firme de partid următoarele fonduri pentru a construi un așa obiectiv? Și noi votam în consecință.Simplu.E valabil pentru toate marile realizări din mandatul ce se termină..S-a promis ceva și s-a realizat ce a vrut primarul/partidul,nu majoritatea..Doare o opinie?
    • -3 (7 voturi)    
     PMB (Duminică, 6 septembrie 2020, 21:01)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui iulian73cta

     1. Eu nu la dreptul la opinie m-am referit, ci la pozitia de judecator neindrituit ( tot o opinie). Incercati sa gasiti in DEX intelesul lui " a judeca" in cazul folosit de mine.
     2. Orice investitie a primariei (adica publica) NU se face din banii primarului ci din bani publici, de unde si vorba; conform BVB. Idem la nivelul tarii.
     3. Despre eventuala " deturnare a banilor nostri ..." este de doar de domeniul Curtii de Conturi sa se pronunte ( asa cum a facut in cazul activitatii oneroase a unor institutii din subordinea actualului Guvern)...."Daca detineti date concrete in acest sens, puteti face plangere penala, ptr. a nu fi acuzat de tainuirea infractorului.
     4. Presupunand ca a fost aleasa de o majoritate, a facut o parte din ce a promis votantilor sai. Sa-nteleg ca sunteti nemultumit ca ati votat-o si nu si- respectat promisiunile? Nu trebuie, urmeaza alte alegeri.
     5.Desigur ca opiniile nu dor. Doar ca, daca nu au si un minim de onestitate, lasa impresia de propaganda ieftina.
   • +4 (8 voturi)    
    Bun, atunci intreb altfel (Duminică, 6 septembrie 2020, 21:25)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui atc

    A realizat toate promisiunile? Se pare ca electoratului nu-i pasa, poate nici mie, dar am eu asa o curiozitate.

    Se pare ca foarte multi ii sar in aparare dar nu aduc alte argumente decat de genul "de ce te iei de ea?" in loc sa isi puna intrebari de ce promite, apoi minte sau "uita".

    Repet: noroc cu amnezia poporului, altfel nu mai iesea PSD in veci pe locul I in alegeri.
    • -2 (4 voturi)    
     aceeasi intrebare, pe aceeasi logica (Luni, 7 septembrie 2020, 9:55)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

     pnl a realizat toate promisiunile facute pre/la/post motiunea de cenzura? Pe logica asta, ar trebui sa piarda alegerile cu brio acum, nu?

     Legat de tema, cred ca "atc" discuta in principiu, nu pro careva. Pe hn insa nu exista discutii in principiu, TREBUIE sa fii cu cineva, conform turmei. Tema muzeului ma lasa un pic rece, ca nu ma intereseaza personal, insa daca nu a sarit calul cu umflat pret si muzeul este facut ok pt scopul lui, nu vad de ce sa nu se faca si ce nu este negru pe alb promis, valabil la orice partid/primar. Tot pe logica asta, ca nu ar trebui facut nimic din ce nu e promis in campanie, putem opri si servicii existente.
    • -1 (5 voturi)    
     PMB (Luni, 7 septembrie 2020, 10:25)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

     1.Curiozitatea v-o puteti satisface citind raportul ei dupa 4 ani, inclusiv comentariile pro/contra.
     2. Am crezut ca-mi raspundeti la opiniile mele .Nu ma regasesc in cei " foarte multi care..."
     3. Sa-nteleg ca numai "poporul' ce voteaza PSD sufera de amnezie?
 • +2 (18 voturi)    
  Pare misto (Duminică, 6 septembrie 2020, 10:10)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  ///
 • +2 (4 voturi)    
  nu merge (Luni, 7 septembrie 2020, 9:28)

  mandalau [utilizator]

  am incercat sa ac o rezervare pe site-ul proedus.ro si nu merge. Inteleg ca nu se mai ocupa nimeni de server?
 • +2 (2 voturi)    
  spala bani pe ultima suta de metri (Joi, 10 septembrie 2020, 20:17)

  Tinke [utilizator]

  Fii-Rea spala bani pe carca noastra.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by