Robert Negoiță a pierdut funcția de primar al Sectorului 3, pentru ultima lună de mandat, deoarece candidează pentru un nou mandat din partea altui partid decât cel pe listele căruia a fost ales în 2016. Teoretic, Negoiță nu mai este primarul Sectorului 3 de pe 19 august, dar Prefectul Capitalei a emis ordinul prin care constată încetarea mandatului abia luni, pe 31 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prefectul a constatat încetarea mandatului în urma unei sesizări făcute de USR Sector 3, a declarat Ana Maria Ciceală, pentru HotNews.ro.

”Candidați USR la Consiliul Local Sector 3 au făcut plângere săptămâna trecută la Instituția Prefectului și au cerut să constate că Robert Negoiță dar și alți consilieri locali candidează la alegerile de pe 27 septembrie pe listele altui partid decât cel pe listele căruia au fost aleși, iar astăzi prefectul a comunicat că a constatat încetarea mandatului. Noi am cerut încetarea mandatului încă de când a anunțat că va candida din partea altui partid, dar prefectul ne-a răspuns că nu este membru în noul partid, este membru PSD”, a explicat Ciceală.

Reamintim că Robert Negoiță a anunțat că pleacă din PSD încă de la începutul lunii iulie, dar nu și-a dat demisia, astfel că și-a pierdut mandatul doar în momentul în care și-a depus candidatura din partea altui partid. PSD a cerut încă de atunci prefectului de București să constate încetarea mandatului de primar, dar în lipsa unei demisii, a fost fără rezultat.

Pe 16 iulie, Robert Negoiță a lansat partidul „București 2020” și a anunțat că va candida la Primăria Sector 3 din partea noii formațiuni politice.

În ultima perioadă peste 100 de primari au trecut de la PSD la PNL și candidează pe listele formațiunii politice, teoretic fiind într-o situație similară.