Proiectul imobiliar care propunea demolarea unei superbe vile neoromânești din cartierul Dorobanți, strada Av. Iuliu Tetrat nr. 11, și construirea în loc a două blocuri de 3 și 4 etaje, a fost respins de Primăria Capitalei, din motive tehnice, respectiv ”neîncadrarea fără excepții în regulamentul zonei protejate”, se arată într-un drept la replică transmis de biroul de arhitectură care a elaborat proiectul KXL.

Colaj casa Av. Iuliu Tetrat 11Foto: Hotnews

”Ceea ce ați publicat în articol este un studiu de soluție prin care se propun 5 duplexuri, locuințe de lux, conform specificului zonei. Studiul respectiv face parte din propunerea înaintată de KXL către serviciul urbanism, respectiv arhitect şef din cadrul Primăriei Capitalei. Prin adresa - 1772605 / 10893 din 21.10.2019 arhitectul şef al PMB refuză propunerea publicată în articol din motive tehnice, respectiv neîncadrarea fără excepții în regulamentul zonei protejate. Proiectul prezentat în articol nu are aviz de la DCMB. Nu există aviz de la MCC pentru demolarea casei care nu este monument istoric”, se arată în dreptul la replică.

Proiectantul mai transmite și că în 2011 a fost emisă o Autorizație de Construire pentru extinderea şi modificarea casei respective, care a obținut toate avizele, dar dezvoltatorul nu a început investiția din motive de rentabilitate.

HotNews.ro a scris săptămâna trecută despre proiectul imobiliar și despre faptul că frumoasa casă neoromânească din Dorobanți este în pericol de demolare. Pe site-ul Primăriei Capitalei, în baza de date cu documentațiile de urbanism, nu se precizează că proiectul a fost respins, acesta fiind în faza de elaborare a propunerilor.