Primarul general, Gabriela Firea, vrea să dea Patriarhiei Române un teren de 630 mp pe strada Gârlei nr. 6, pe malul lacului Băneasa, pentru edificarea unei biserici, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de joi. Consiliul General a mai aprobat în 2003 darea în folosință gratuită a acestui teren bisericii, dar nu a fost făcută predarea-primirea, nu se menționează de ce.

Gabriela Firea, alocari majore pentru bisericiFoto: AGERPRES

”Se aprobă darea în folosință gratuită Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Bucureștilor, a terenului în suprafață de 630,00 mp situat în Bucureşti, str. Gârlei nr. 6, Sector 1, în vederea construirii unui lăcaş de cult. Darea în folosință gratuită a terenului precizat la art. 1 se acordă Patriarhiei Române – Arhiepiscopia Bucureştilor pe o perioadă de 49 de ani. Cheltuielile pentru amenajările privind imobilul prevăzut la art. 1 vor fi suportate de către Patriarhia Română - Arhiepiscopia Bucureştilor. În situația în care, în termen de 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri nu au început lucrările de investiții sau imobilul nu este folosit conform destinaţiei prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre, hotărârea își încetează aplicabilitatea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Terenul a mai fost dat în folosință gratuită Patriarhiei Române prin Hotărârea CGMB nr. 43/13.02.2003, dar acesta nu a fost predat efectiv bisericii, nu se menționează de ce.

”Conform art. 2 al hotărârii mai sus menționată, predarea-primirea imobilul situat în str. Gârlei nr. 6, sector 1, Bucureşti, trebuia să se facă în termenul de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. Din datele deținute și din corespondența purtată cu Patriarhia Română - Arhiepiscopia Bucureştilor, protocolul de predare-primire nu a fost încheiat, fapt pentru care ne-am adresat Direcției Juridic în vederea emiterii unui punct de vedere. Serviciul Legislaţie, din cadrul Direcției Juridic, ne-a comunicat prin Adresa nr. 1264/04.02.2020 că este necesar a se abroga HCGMB nr. 43/13.02.2003 și a se iniția o nouă Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se arată în raportul de specialitate aferent proiectului de hotărâre.