UPDATE Costică Constanda a blocat conturile Primăriei Capitalei / Reacția Gabrielei Firea

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 7 august 2020, 16:44 Actualitate | Administratie Locala


Firea
Foto: Digi24.ro
​Costică Constanda anunță că blochează conturile Primăriei Capitalei, după ce și a patra oară propunerea de a-i da lui omului de afaceri un teren în Satul Francez astfel încât municipalitatea să scape de executare a fost respincă de consilierii generali.

„În cadrul PMB, există o comisie mandatată de către primarul general să poarte negocieri cu mine şi avocaţii mei, în vederea identificării unor soluţii pentru stingerea datoriilor pe care Municipalitatea le are faţă de mine. Această comisie a dorit să salveze o parte cât mai mare a lichidităţii bugetare şi astfel a oferit, în schimbul sumelor datorate, terenuri şi alte bunuri aflate în proprietatea privată a Primăriei Capitalei. Necunoscând situaţia juridică a proprietăţilor Primăriei oferite în schimbul banilor, am ales două variante:
 • 1. Cumpăr o parte din fosta mea proprietate, Satul Francez, căreia îi cunoşteam situaţia juridică, sau
 • 2. Să scoată Primăria la licitaţie întreaga proprietate ( tot Satul Francez ) pentru a produce lichidităţi şi astfel să-mi plătească banii sau o mare parte din banii pe care mi-i datorează.
Totul era valabil sub condiţia obţinerii aprobării Consiliului General a uneia din aceste variante. Niciuna din aceste propuneri nu a fost agreată de către CGMB. Am înţeles că Primăria nu are lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile faţă de mine, dar faptul că nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi pe care le deţine, m-a determinat să blochez conturile acestei instituţii", a declarat, pentru Mediafax, omul de afaceri Costel Constanda.

Firea: „Este o situație dificilă pentru București”

Primarul Gabiela Firea a reacționat la scurt timp după anunțul lui Constanda, anunțând că va supune votului Consiliului General, pentru a cincea oară, proiectul care ar împiedica executarea.

„Este o situație dificilă pentru București, trebuie să punem în aplicare o sentința definitivă și irevocabilă a instanței, pronunțata în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim. Municipiul București trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei. Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București. Pentru a ieși din această situație de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre care să remedieze această problemă”, a spus primarul general.”.

Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, a fost respins, marţi, pentru a patra oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

S-au înregistrat 26 de voturi "pentru" şi zece abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

Propunerea Primăriei Capitalei este de a-i da lui Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez, care ar valora circa 35 milioane de euro, pentru a scăpa de executarea silită. Din datoria de 115 milioane de euro, pentru care există hotărăre judecătorească definitivă, municipalitatea a plătit doar circa 17 milioane de euro, și dacă ar da bucata de teren din Satul Francez, tot mai rămâne cu peste 60 milioane de euro de plată.

CGMB a mai respins proiectul pe 15, 29 şi 30 iulie. În forma propusă spre adoptarea CGMB marţea aceasta proiectul a fost însoţit şi de un raport de evaluare privind partea din Satul Francez ce urma să fie dată în plată. Proiectul stipula că se însuşeşte acest raport de evaluare.

În plus, proiectul a cuprins şi un amendament ce a fost adoptat de consilierii generali în şedinţa CGMB de marţi care adăuga prevederi conform cărora această dare în plată se aprobă sub condiţia încetării de către creditori până la data de 31 decembrie 2020 a oricăror acte de executare silită făcute în baza titlurilor executorii.

"Este bine că a aflat o ţară întreagă că USR, prieten cu PNL, au interese patrimoniale. (...) Noua clasă politică iată de fapt cine sunt, oameni care au interese în mafia imobiliară, oameni care au interese să se blocheze contul Primăriei Capitalei", a declarat primarul general, Gabriela Firea, după respingerea proiectului de CGMB.

La începutul şedinţei CGMB, ea a precizat că sunt puse în pericol serviciile de utilitate publică ale Capitalei.

"Am convocat astăzi din nou o şedinţă extraordinară de îndată pentru a lua împreună o decizie (...) în legătură cu anunţul făcut de omul de afaceri Costică Constanda, care are de primit 115 milioane de euro, de a executa contul Primăriei Capitalei, în cazul în care nu primeşte această sumă. Propunerea pe care ne-au făcut-o avocaţii domniei sale este aceea ca, pentru o parte din această sumă, să fie aprobată o dare în plată, în speţă un teren din Cartierul Francez. (...) Practic noi acum trebuie să reparăm oalele sparte acum 16 - 17 ani, pentru că au fost alţi primari generali la acel moment, alţi consilieri generali. (...) Sunt puse în pericol serviciile de utilitate publică ale Capitalei, (...) plăţile pentru toate şantierele deschise în municipiul Bucureşti, de asemenea, aprovizionarea cu materiale sanitare şi dotările care trebuie să aibă loc în această perioadă în toate spitalele din Capitală", a afirmat Firea.

Aceasta a spus că banii Municipalităţii sunt foarte puţini faţă de nevoile Capitalei şi că instituţia primeşte o "sumă infimă" de la Ministerul Finanţelor.

"Am auzit astăzi un candidat la Primăria Capitalei (n.r. - Nicuşor Dan) care a afirmat că puteam să rezolvăm problema mai demult, în sensul să punem bani deoparte, (...) astfel încât să avem sume suficiente pentru a plăti aceste despăgubiri. Îl informez pe acest candidat că prin Legea bugetului de stat nu există un capitol Bani deoparte (...) pentru posibile sentinţe judecătoreşti. (...) A mai făcut acest candidat la Primărie o afirmaţie, anume că sunt bani destui la Primăria Capitalei, trebuie să mai renunţăm la anumite cheltuieli şi să plătim aceste executări. Aş vrea să ştiu la care cheltuieli să renunţăm, pentru că, din suma primită prin Legea bugetului de stat lunar cota care ne este cuvenită jumătate din aceasta merge către subvenţiile la transportul public în comun şi la termoficare. Îl somez public pe acest candidat să spună dacă vrea să renunţăm la subvenţiile pentru transportul public în comun, de mâine să coste un bilet 6-7 lei, practic asta ar putea să se întâmple dacă am renunţa la subvenţii sau factura la întreţinere să explodeze", a arătat Firea.

Consilierul general PNL Stelian Bujduveanu a cerut să îi fie trimisă corespondenţa între reprezentanţii Primăriei Capitalei şi avocaţii lui Constanda, iar în legătură cu raportul de evaluare a întrebat dacă s-a solicitat o tragere la sorţi a unui evaluator independent care să realizeze verificarea evaluării.

Directorul Direcţiei Juridic din cadrul Primăriei Capitalei, Adrian Iordache, i-a replicat că face o confuzie. "Se trag la sorţi experţii în cadrul instanţei de judecată, aici vorbim de o firmă de evaluare (...) aflată sub contract cu Municipiul Bucureşti", a precizat Adrian Iordache.

Consilierul general USR Ana Ciceală a spus că este greu de luat decizii când iniţiatorii pun pe masa CGMB proiecte de hotărâre, vorbesc, dar nu aduc documente.

Ea a informat că grupul USR din CGMB a cerut duminică un set de documente, printre care se numără: rapoarte financiare privind disponibilităţile băneşti ale Primăriei Capitalei, corespondenţa purtată de reprezentanţii Municipalităţii cu familia Constanda şi avocaţii acesteia pentru a vedea cum s-au desfăşurat negocierile, rapoarte de întemeiere a propunerii de a da în plată.

"Am întrebat de ce au fost irosiţi banii prin capitalizarea companiilor municipale", a adăugat Ciceală.

În replică, Firea a subliniat că este în beneficiul bucureştenilor să existe companiile municipale şi că datorită lor Primăria a făcut economii foarte mari, a investit pentru bucureşteni, iar lucrările sunt de foarte bună calitate.

Consilierul general USR Bogdan Stroe a afirmat că preţul în Satul Francez e posibil să fie mult mai mare decât ce este prevăzut în raportul de evaluare. În opinia sa, este nevoie de mai multe evaluări independente.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21046 vizualizari

 • +35 (55 voturi)    
  4 de cand e primar si avea guvern PSD ce-a facut? (Vineri, 7 august 2020, 16:49)

  Boham [utilizator]

  de ce nu a rezolvat problema in ultimi 4 ani de cand e primar?

  a avut guvern PSD si Parlament PSD adica toata puterea
  • +14 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 august 2020, 17:14)

   [anonim] i-a raspuns lui Boham

   • +1 (9 voturi)    
    cine ie libanezu asta (Vineri, 7 august 2020, 23:06)

    thatchme [utilizator] i-a raspuns lui

    care arunca in aer capitala?
  • +21 (33 voturi)    
   4 sau 12? (Vineri, 7 august 2020, 17:20)

   Klaus Ciocaniss [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   Sorin Oprescu sprijit de PSD a fost ales primar in 2008, de atunci partidul asta toxic conduce Bucurestiul.
   • 0 (0 voturi)    
    Bucurestenii (Duminică, 9 august 2020, 9:45)

    Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui Klaus Ciocaniss

    au gandit altfel. Sunt sigur ca acum il vor vota extaziati pe Nicusor.
  • +19 (21 voturi)    
   Acum 4 ani (Vineri, 7 august 2020, 18:53)

   Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui Boham

   exista acelasi Consiliu ca si acum.
  • -11 (19 voturi)    
   E logic (Vineri, 7 august 2020, 20:15)

   Arminius [utilizator] i-a raspuns lui Boham

   A avut Puterea asa cum o are si acum cand Consiliul General nu a avizat propunerea. Firea n-a facut aproape nimic de cand e Primar, dar aici se vede clar ca nu e vina ei. A o invinovati inseamna ca vor scapa adevaratii vinovati.
  • 0 (0 voturi)    
   Adica (Duminică, 9 august 2020, 9:44)

   Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui Boham

   putea Parlamentul sau guvernul, indiferent de culoare politica, sa rezolve o problema de justitie? Procesul a durat mai mult de 4 ani si s-a terminat abia acum, prin aceasta hotarare. Ce poate face primarul sau Consiliul in fata unei hotarari definitive? Cei de la USR se fac de ras cerand nu stiu ce date in legatura cu procesul. Acesta a avut loc, hatararea s-a dat, trebuie executata. Sunt sigur ca si Consiliul municipal stie acest lucru, dar s-a opus pentru ca s-o poata acuza pe dna Firea de blocarea conturilor Primariei. Sigur, de pierdut pierd bucurestenii, dar acesta nu e un amanunt care sa intereseze pe cineva.
 • -64 (78 voturi)    
  oho (Vineri, 7 august 2020, 16:57)

  cucuveauamov [utilizator]

  multumim PNL si USR, si, desigur, mult votatul Basescu.
  • +23 (25 voturi)    
   Da (Vineri, 7 august 2020, 17:29)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Ca ei au majoritate parlamentara. Si USR a castigat in 2016. In niciun caz PSD nu avea tot, pana si Senatul multumita dinozaurului motociclist.
  • +22 (32 voturi)    
   400 milioane euro scurse spre Voluntari (Vineri, 7 august 2020, 17:59)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   In salarii si facturi fara sens !
  • +22 (30 voturi)    
   Si ție iți "mulțumim" pt....DEZINFORMARE (Vineri, 7 august 2020, 18:30)

   DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   PSDista, cinstită , din popor.
   P.S.Cât mai este postarea ,la tine la partid? Se merită?
   • 0 (0 voturi)    
    Acelasi (Duminică, 9 august 2020, 9:48)

    Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui DEMA GOGU'

    lucru se poate spune despre oricine de pe forum. Si daca tot nu se poate dovedi ceva in sensul asta, nu mai bine o lasam balta cu insinuarile acestea?
    • 0 (0 voturi)    
     Probabilitatea de a posta pe BANI... (Duminică, 16 august 2020, 23:40)

     DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui Camelia Mitica

     ...e muuult mai mare la cei care DEZINFORMEAZA si SPUN NEADEVARURI, in mod frecvent, in postarile de pe site.
     P.S. PSD nu are nici o vina ?!
  • +10 (14 voturi)    
   Pentru? (Vineri, 7 august 2020, 20:14)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Ca au ajutat "madam sarma" sa ajunga primar? In afara competentelor de mahala in a sari cu gura pe oameni "primarita" se distinge prin crasa incompetenta
  • +1 (5 voturi)    
   Ba tu esti prost ?!?.... (Vineri, 7 august 2020, 22:37)

   gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Din 2008, de cand a castigat Oprescu, Bucurestiul e condus de PSD, USR nici nu exista pe vremea aia !....
   Da stai linistit, ca desi bucurestean, eu tot pe Firea ti-o votez: FIINDCA E GARANTIA DISTRUGERII (falimentarii, administrative, nu neaparat fizice, dar mai stii ce-i iese nebunei ?!?....) BUCURESTIULUI !
   • 0 (0 voturi)    
    Nu (Duminică, 9 august 2020, 9:50)

    Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui gmb72

    trebuie sa votati din ambitie impotriva bucurestenilor. Nu de alta, dar se poate sa-i lipsiti de providentialii Nicusor, basescu, poate Violeta. Mai stii...
 • +14 (18 voturi)    
  sa nu care cumva (Vineri, 7 august 2020, 17:01)

  g01an [utilizator]

  cum sa accepte propuneri care nu sunt fundamentate de documente si preturi sub nivelul pietei? atat le trebuie in campanie electorala...

  ce va urma in tribunal se va rezolva, dar propunerile trebuie sa fie rezonabile. si de platit, sa plateasca cei care se fac vinovati de situatia creata.
 • +18 (26 voturi)    
  Firea (Vineri, 7 august 2020, 17:01)

  Mihai.Stefan [utilizator]

  La o simpla cautare se pot gasi enorm de multe exemple in care Firea a cheltuit banii primariei fara noima

  https://ziare.com/social/administratia/metrou-usor-primaria-capitalei-arunca-pe-geam-banii-bucurestenilor-renuntand-la-o-investitie-deja-inceputa-1565647

  https://www.wall-street.ro/articol/Social/217647/gabriela-firea-continua-sa-arunce-cu-banii-zeci-de-milioane-de-euro-pe-statui-si-biserici.html#gref
  • 0 (0 voturi)    
   Daca (Duminică, 9 august 2020, 9:54)

   Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui Mihai.Stefan

   e asa, de ce nu o leaga? La urma urmei ce spuneti dvs e mult mai mult decat in cazul Dragnea. Credeti ca nu au facut serviciile lui Iohannis tot ce se putea? Daca gaseau, oho, ce iesea! Dar ce sa-i faci, ghinion.
 • +30 (36 voturi)    
  O întrebare (Vineri, 7 august 2020, 17:18)

  fdaniel [utilizator]

  Cât s-a dat la Catedrala .... Neamului?
 • +17 (25 voturi)    
  Vaucher (Vineri, 7 august 2020, 17:31)

  mircea112 [utilizator]

  Sunt sigur ca primaria ii poate da un vaucher.
  Dintr-un buget de 1 mld E pe an, nu-i poate da un vaucher de 150 mil ? Eu cred ca da!
  • +1 (1 vot)    
   . (Sâmbătă, 8 august 2020, 10:39)

   Toate nickname-urile erau luate [utilizator] i-a raspuns lui mircea112

   Cel mai bun comentariu. Propun să adauge și 500 de lei pentru un test covid.
 • +1 (29 voturi)    
  o adunatura de tampiti (Vineri, 7 august 2020, 17:44)

  tahomir [utilizator]

  Problema este ca se permite mega escrocheria cu cumpararea de drepturi litigioase pentru vezi doamne reparatii morale pentru unii de acum 70 de ani.
  Unde pe planeta asta mai exista o astfel de imbecilitate?
  Ce face vestitul USR+, de ce nu ataca legea asta?
  Ma intreb cum au votat si la noua oroare legislativa care permite retrocedarea de paduri care au fost in proprietatea statului de pe vremea dacilor si romanilor, tot pentru despagubiri. Cand inceteaza acest mega furt din buzunarele noastre, ale tuturor?
  Cand eram membru USR le-am propus sa atace sau sa amendeze legea retrocedarilor dar ce, credeti ca au avut urechi ptr asa ceva?
  • +2 (8 voturi)    
   cred ca stiu de ce nu mai esti in USR (Vineri, 7 august 2020, 22:25)

   Klaus Ciocaniss [utilizator] i-a raspuns lui tahomir

   Pentru a modifica o lege ai nevoie de o majoritate care sa sustina modificarea, Asa poti sa ai tot felul de propuneri idealiste, in lipsa unei sustineri parlamentare atunci este egal cu zero.
   Poate ca d'aia nu a propus USR modificarea si poate ca d'aia te-au aruncat. Nu stii despre ce vorbesti, doar dai in gura.
 • -21 (33 voturi)    
  Felicitari Avocatului Poporului (Vineri, 7 august 2020, 17:55)

  Ozmo [utilizator]

  ptr atacarea la CCR a Legii carantinei si izolarii, bravo, asta este menirea functiei de avocat al poporului: sa apere cetatenii Romaniei de incompetenta celor care fac legi, asta deoarece cei ce fac legi, le fac cu picioarele ptr ca au capul plin de bautura si fum de trabuc !!! Felicitati Doamna !!!
  • +16 (22 voturi)    
   Troll off topic (Vineri, 7 august 2020, 18:41)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   Asta esti
   • +7 (13 voturi)    
    In plus (Vineri, 7 august 2020, 19:28)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Ma inteb ccare este jurisprudenta CCR in caz de apocalipsa zombie si daca e constitutional sa retrocedam Bucegii martienilor in caz ca acestia cer asa ceva - iar daca nu ce parere au de constitutionalitatea bombardamentului orbital care ar urma
    • -1 (1 vot)    
     Macar (Duminică, 9 august 2020, 9:58)

     Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui gamma

     Bucegii exista, dar ce ne facem daca martienii ne cer flota? Ca nici Basescu nu stie pe unde e!
     • 0 (0 voturi)    
      Pt martieni si ambasadorul lor (Luni, 10 august 2020, 13:07)

      gamma [utilizator] i-a raspuns lui Camelia Mitica

      Flota lui Basescu sunt 16 nave din 300 muncite
      intr-un contract extern pana au expirat , departe , spre deosebire de suratele lor care au ruginit in port aici . E cum ai intreba Posta Romana unde e flota lor de Rocar TV .
  • +3 (5 voturi)    
   Pai nu prea ii apara (Vineri, 7 august 2020, 20:15)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Ozmo

   Mai curand ii ajuta sa se imbolnaveasca si sa moara
 • -12 (24 voturi)    
  Problema veche (Vineri, 7 august 2020, 18:18)

  Tambrian [utilizator]

  Problema este veche si are ca autori principali pe fostii primari Basescu si Videanu. Ei l-au facut om mare bogat pe Constanda. Si or fi fost complet neinteresati cei doi?. Omul asta va invata foarte curand ,poate chiar de la Firea, ca ce se construeste pe nisip (furaciune,smecherie ...pusa la plata pe spinarea celor multi ,etc) se prabuseste ireversibil.
 • +15 (17 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Vineri, 7 august 2020, 18:29)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  sa stinga si luminaaaa...
 • +14 (24 voturi)    
  marea justitie independentă (Vineri, 7 august 2020, 18:47)

  MG [utilizator]

  a permis acordarea unor despăgubiri aberante de parca am fi fost învinși în război. De fapt suntem învinși de corupție și de justitia părtașa la tot ce s-a furat. Asta-i "democratia originală românească " - nimeni nu tine și cu statul, cu națiunea română. Constanda ar fi fost un dandanache oarecare fara complicii din administrație.
  • +2 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 august 2020, 19:43)

   [anonim] i-a raspuns lui MG

  • +11 (15 voturi)    
   Asta ma gandeam si eu (Vineri, 7 august 2020, 20:08)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui MG

   Despre Firea stim cu totii ce si cum, e clar, sa speram ca dispare din Bucuresti in doua luni.

   Insa, cum naiba a ajuns Costica asta, fata de bisnitar, sa poata sa primeasca 150 de milioane de EURO de la Primarie. Cum naiba nene? Cum s-a aparat Primaria in procesele alea si cum a gestionat situatia de la inceput?
   E clar ca se dau tunuri cu achizitia de drepturi litigioase si sunt toti mana in mana, bai dar una e un milion doua, puscarie grea si pt astea, si alta 150 de milioane.
   SRI, parchete, statu paralel, maica precista, mai oameni buni, chiar asa? Chiar nu e vreo nulitate pe undeva printr-un act, printr-o procedura? Chiar a fost totul bec si omul asta e mai destept decat toate autoritatile de a ajuns din rupt in fund sa aiba sute de milioane de Euro din bani publici?
   • +7 (7 voturi)    
    omul asta "destept" (Vineri, 7 august 2020, 23:15)

    asadar... [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    e un oarecare bagat la inaintare de adevaratii beneficiari.
   • -1 (1 vot)    
    Sa (Duminică, 9 august 2020, 10:01)

    Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui subcultura

    speram ca dna Firea va ramane primar tocmai pentru ca sa dispara acesti bisnitari. In actualul mandat au disparul bisnitarii de la firmele-capusa ale Primariei, procesul trebuie sa continue.
 • +10 (18 voturi)    
  Retrocedari... (Vineri, 7 august 2020, 19:38)

  spirache [utilizator]

  Într-un stat supus egalității sociale Constanda ar fi lucrat la Canal, iar într-un stat supus echității ar fi fost la pușcărie. Retrocedare, Constanda, Alina Bica, Al României Paul, Tăriceanu, Severin s.a.
 • +12 (26 voturi)    
  Drepturile litigioase nu ar trebui recunoscute (Vineri, 7 august 2020, 19:58)

  D-or [utilizator]

  Spiritul si litera legilor restituirilor se referea doar la fostii proprietari si urmasii acestora.

  Statul Roman, respectiv, noi toti, caci noi platim, nu datoreaza nimic unor profitori care au cumparat drepturi litigioase de la presupusi mostenitori si apoi si-au folosit influenta pentru a recupera cu prisosinta mai mult decit ar fi avut vreodata aceia.

  Trebuie data o lege care sa prevada ca nu este recunoscuta vinzarea drepturilor litigioase in materia revendicarilor.
  • +9 (9 voturi)    
   O piesa de Caragiale (Vineri, 7 august 2020, 22:42)

   EU_e_cu_noi [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Sunt pline instantele de astfel de procese in care samsarii au cumparat drepturi litigioase si statul roman sau autoritatile locale trebuie vezi doamne sa-i despagubeasca la sume astronomice. Cine sa corecteze aceasta legislatie ? parlamentul actual ? Sau notarii care incheie uneori astfel de tranzactii cu drepturi litigioase, stiind si ei foarte bine despre ce e vorba ? Autoritatile centrale si locale lucreaza mana in mana cu mafia imobiliara, iar cetateanul onest plateste nota de plata.
  • 0 (0 voturi)    
   Ce (Duminică, 9 august 2020, 10:02)

   Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui D-or

   spuneti dvs e echivalentul necesitatii unei legi care stipuleaza ca toate celelalte legi sa nu se respecte.
   • 0 (0 voturi)    
    Este doar o consecinta legala a scopului (Luni, 10 august 2020, 19:29)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui Camelia Mitica

    legilor retrocedarilor.
    Toate vinzarile de drepturi litigioase in materia revendicarilor SUNT DEJA NULE DE IURE..

    Trebuie doar o actiune in constatare.

    O completare la Legea 10 nici nu ar fi necesara pentru ca ar pune problema retroactivitatii.
 • +5 (13 voturi)    
  Privind la EST (Vineri, 7 august 2020, 20:17)

  spirache [utilizator]

  De aceea avem atât de mulți exaltați de Rusia si de dughinism. Pentru ca acolo, oricare dintre înavuțiții tranziției, oricare dintre tunarii imobiliari nu și-ar permite sa puna sechestru pe conturile orașului Moscova. S-ar mulțumi cu cât a furat cu ajutorul ANRP-lui lor, mătușii Tamara, Bica-nova, notarilor, judecătorilor de cadastru si foștilor primari. La noi, obrazul e prea gros și tunarul-samsar a devenit om de afaceri. Asta e!
  • 0 (8 voturi)    
   Mai avem putin si ajungem in orientul indepartat.. (Vineri, 7 august 2020, 23:43)

   Criogenia [utilizator] i-a raspuns lui spirache

   In afara de Matusa Tamara,pune restul in carca PDL, PNL cu ramurile Basesu-Udrea&Co...

   Despre Constanda trebuie intrebat Videanu...dar nu vrea nimeni, nici macar "justitia".
 • +6 (12 voturi)    
  Abrogarea cesiunii de drepturi litigioase (Vineri, 7 august 2020, 21:45)

  Koczka [utilizator]

  Numai în România a fost statuata 'restitutio in integrum'm Foarte bine, sa li se de-a foștilor proprietari și moștenitorilor acestora bunul imobil in proprietate. Pare corect deși nu este chiar corect, pentru că la data preluării abuzive a statului, bunul nu avea aceeași valoare actualizata. Sa trecem și peste acest aspect. Ceea ce este imoral și injust e faptul că unii indivizi, cu pile pe la anumite instanțe și cu bani disponibili au cumpărat drepturi litigioase de la cei îndreptățiți să le obțină fie pe cale administrativă, fie judecătorească. Și nu puțini au fost aceștia. Pe la începutul mandatului său de prim ministru, dl. Ponta a făcut o referire la acest aspect și că va iniția o lege care să interzică cesiunea de drepturi litigioase in ceea ce privește legile speciale ale restituirilor, dar atât. Se prevedea și faptul că pentru litigiile in curs la acea vreme sa i se restituie cesionarului suma actualizata 'investita', ceea ce era corect dar nu și convenabil pentru rechinii imobiliari.
  Nu e târziu nici acum sa se promulge o asemenea lege, dar mai ales sa se poată reverifica toate actele de stare civilă și testamente pe baza cărora instanțele au dispus restituiri ciudate, prin interpretări cel puțin deviante de la regulile legale.
  • 0 (0 voturi)    
   De cosmar, (Sâmbătă, 8 august 2020, 14:45)

   Namaste [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   manevre politice!...:-(:-(:-(
 • -5 (7 voturi)    
  mai bine constanda decat malaxa (Vineri, 7 august 2020, 23:38)

  cetatean2016 [utilizator]

  cei 90 la suta care au platiti retrocedarile neplafonate la ceilalti s-au saturat !!!!!!!

  in Ungaria s-au plafonat la 21000 dolari despagubirilie la noi sunt nelimitate s-au dat 600 mil euro la Malaxa am chemat-o din SUA sa-i dam banii astia sa o imbogatim pe ea si pe urmasii ei, am renuntat la 100 km de autostrada si i l am dat ei.
  costanda macar a facut ceva a cumparat drepturile s-a zbatut a riscat niste bani pe care i a platit la fostii proprietari.
  daca nu costiga i dadea cineva banii platiti la fostii proprietari?
  • -1 (1 vot)    
   Evul Mediu redivivus?! (Sâmbătă, 8 august 2020, 14:48)

   Namaste [utilizator] i-a raspuns lui cetatean2016

   Politrucisme...
  • +1 (1 vot)    
   Credeti (Duminică, 9 august 2020, 10:06)

   Camelia Mitica [anonim] i-a raspuns lui cetatean2016

   ca Malaxa nu s-a zbatut ca sa-si ridice firma si sa ajunga la dimensiunea cunoscuta? Exporta locomotive si in Franta...Credeti ca a ridicat firma prin bisnita, astfel incat sa-l putem compara cu Costanda?
   • -1 (1 vot)    
    malaxa care a muncit e unul care a murit in 60 (Duminică, 9 august 2020, 18:43)

    cetatean2016 [utilizator] i-a raspuns lui Camelia Mitica

    malaxa care au primit 600 mil euro de la mine care platesc taxe e altul care nu a muncit o zi in ro nu are nici o treaba cu ro.
    imi ia azi mie taxe ca sa imobogateasca pe niste americani care acum 70 de ani inaintasii lor au fost pagubiti in ro.
    dupa logica asta ar trebui ca statul american sa despagubeasca urmasii sclavilor negrii pt sclavia de acum 150 de ani ceea ce nu s a intamplat.
    numai in ro se dau astfel de despagubiri pentru pagube de la generatiile anterioare
 • 0 (2 voturi)    
  Diversiuni, (Sâmbătă, 8 august 2020, 14:43)

  Namaste [utilizator]

  diversiuni,
  Constanda, Pristanda...
 • -1 (1 vot)    
  ATENTIE MARE (Duminică, 9 august 2020, 18:44)

  cetatean2016 [utilizator]

  ATENTIE MARE :

  CONSTANDA NU TREBUIE DOAR SA PRIMEASCA 115 MIL EUR . PRIN ACEIASI SENTINTA A FOST OBLIGAT SA RESTITUIE PRIMARIEI LIBERI DE SARCINI CEI 28000 MP DIN SATUL FRANCEZ CEEA CE NU A FACUT PANA IN PREZENT .

  CUM DE S-A INCUVIINTAT EXECUTAREA SILITA A SUMEI DE 115 MIL EUR FARA CA DL CONSTANDA SA FI DAT IN PREALABIL TERENUL CATRE PMB LIBER DE SARCINI?

  DE CE PMB NU-L DA IN JUDECATA SA CEARA DESPAGUBIRI DE LA CONSTANDA PT CA NU A DAT INAPOI TERENUL SI SA LE COMPENSEZE CU DESPAGUBIRILE PE CARE LE PRIMESTE EL DE LA PRIMARIE PT SUMA DE BANI NEPLATITA?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by