Restanțele primarului Gabriela Firea, episodul 1: 4 ani de mandat, nicio parcare park&ride gata, zero parcări subterane începute

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 29 iulie 2020, 10:00 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea la bilanț
Foto: facebook
În campania electorală din 2016, primarul Gabriela Firea a promis că va face parcări park&ride la ”toate porțile de intrare în oraș” și va introduce un sistem de taxare automată în parcările administrate de municipalitate. În 2017, a mai promis că va face și 6 parcări subterane sub strada Edgar Quinet, Piața Dorobanți, Piața Constituției, Sala Palatului, Piața Lahovary, Piața Cantacuzino, parcări prevăzute în Planul Integrat de Mobilitate Urbană. În 4 ani de mandat, au început lucrările doar la parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon, acestea având termen de finalizare în această toamnă și a fost implementat un sistem care permite plata prin SMS sau aplicație în parcările municipalității. În rest, nimic.

Ce a promis Gabriela Firea în campania electorală din 2016
 • pentru parcările publice de suprafață va introduce sistemul de taxare automată, cu plata online sau prin sms. ”În afara optimizării încasărilor, vom elimina și fenomenul parcagiilor ilegali. Posturile desființate prin disponibilizarea agenților încasatori vor fi transferate la poliția locală, pentru a se asigura un control eficient al parcărilor”, promitea Firea.
 • că va demara un amplu program, împreună cu primăriile de sector de amenajare şi construire de locuri de parcare de reședință, astfel încât să fie descongestionate arterele de circulație.
 • va continua proiectul parcărilor de tip Park&Ride, amplasate la toate porțile de intrare în oraș, unde cei care fac naveta în București să-și poată lăsa autoturismele pe timpul zilei, având la dispoziție mijloace de transport în comun (ideal metroul).

Promisiunea era ca parcările să fie construite imediat, primele urmând să fie gata în vara anului 2017.

”Problema parcărilor va fi gestionată în trei pași. Vom solicita cât mai repede posibil comisiei de patrimoniu o situație clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări şi se inventariază zonele prioritare, unde construcția de parcări este urgentă pentru fluidizarea traficului. Vom evalua, de asemenea, stadiul în care se află proiectele deja demarate în acest sens și, în funcție de necesitate, vom interveni în acest proces. În vara aceasta, vom cuprinde în rectificarea de buget sume pentru aceste parcări şi vor fi organizate proceduri transparente de licitații. Începând cu primăvara lui 2017, va începe construcția de parcări, astfel încât, în vara lui 2017 vom avea deja primele parcări finalizate”, se arată în programul de guvernare locală al Gabrielei Firea, prezentat bucureștenilor în campania electorală din 2016.


Parcarea de la Constituției

Anul 2017 a trecut și promisiunea nu a fost respectată, iar primarul a revenit și a promis și parcări subterane. Mai exact, în octombrie 2017, Gabriela Firea promitea că până la finalul anului 2017 și în 2018 vor începe lucrările la mai multe parcări: parcarea park&ride de la capătul Sos. Pantelimon, parcările subterane de la Edgar Quinet, Piata Dorobanți, Piața Constituției (foto sus), Sala Palatului, Piața Lahovary, Piața Cantacuzino și parcările park&ride Theodor Pallady si Băneasa.

"La parcarea subterana de la Edgar Quinet am primit notificare că s-a anulat licitația. (...) O luăm de la zero. Pana la sfârșitul anului se va finaliza studiul de fezabilitate, anul viitor începem lucrările care vor avea termen de finalizare 2 ani. La parcarea de la Piața Dorobanți, lucrările vor începe în a a doua jumătate a anului viitor, termen de finalizare 2,5 ani. Anul viitor vor începe și lucrările la parcările subterane prevazute in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana: Parcarea de la Piața Constituției, Sala Palatului, Piața Lahovary si Piața de Flori, Piața Cantacuzino, acestea având termen de finalizare 3 ani. Tot anul viitor vor începe lucrările la parcările park&ride din Băneasa, Theodor Pallady, având termen de finalizare 2 ani", a declarat primarul general, Gabriela Firea, în cadrul conferinței Live Business organizată de Economica.net, în octombrie 2017.

În august 2019, după 3 ani de mandat, Gabriela Firea a reușit să pornească lucrările la parcarea park&ride de 500 de locuri de la capătul Șoselei Pantelimon, proiect lăsat blocat de fostul primar Sorin Oprescu, fără documentațiile de urbanism necesare. Lucrările sunt destul de avansate în prezent, structura metalică a parcării este ridicată, lucrările la terminalul de tramvai aproape gata, iar termenul de finalizare este toamna aceasta. Parcarea costă circa 10 milioane de euro fără TVA.


Park&Ride Pantelimon - iulie 2020 / Sursa: Asociația Metrou Ușor

De asemenea, a fost modificat proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea, iar capătul ei, este proiectată o parcare park&ride de 300 de locuri, parte a unui terminal pentru transportul public, însă deocamdată se lucrează doar la lărgirea primului tronson de pe Prelungirea Ghencea, între strada Brașov și Râul Doamnei, iar lucrările la parcarea park&ride nu au început, aceasta fiind în ultimul tronson din 3.

În rest, nu au mai început lucrările și nici nu s-au mai făcut anunțuri cu privire la nici una dintre parcările park&ride promise (la toate porțile de intrare în oraș sau măcar la Băneasa și Theodor Pallady ) și nici la cele subterane (Edgar Quinet, Piața Dorobanți, Piața Constituției, Sala Palatului, Piața Lahovary, Piața Cantacuzino).

În ceea ce privește parcările subterane, cu excepția celor de la Edgar Quinet și Dorobanți, acestea erau prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană și erau gândite pentru a fi finanțate din fonduri europene, municipalitatea având disponibili până la 200 de milioane de euro în exercițiul bugetar 2007-2013, însă atunci nu a depus proiecte, iar apoi nu au mai fost eligibile. În 2017, când primarul Gabriela Firea a anunțat că le face, acestea puteau fi făcute din bani de la bugetul local sau în parteneriat public-privat.

Citește aici mai mult.

În ceea ce privește implementarea unui sistem de taxare automată în parcările administrate de municipalitate, promis de Gabriela Firea, și practic desființarea posturilor angajaților primăriei care stau acum în parcare și încasează banii, promisiunea nu a fost realizată, în acest moment nefiind parcometre în parcările primăriei, sau automate unde să plătești, sute de angajați ai primăriei stau în continuare și încasează banii de la șoferi. Singurul progres este că se poate plăti parcarea prin SMS sau prin aplicația Parking București, dacă nu vrei să plătești la angajații primăriei, în parcare, iar ei verifică folosind numărul mașinii dacă ai plătit sau nu tariful.


Parcarea cu plată (5lei/h, 10 lei/h) de la Națiunile Unite

O altă diferență este că înainte de această activitate se ocupa Administrația Străzilor, iar acum se ocupă Compania Municipală Parking București S.A, înființată de primarul Gabriela Firea în 2017.

În 2019, compania municipală a avut un buget realizat de 16,8 milioane lei din care 13,7 milioane lei cheltuieli de personal. La finalul anului avea 225 angajați. La finalul anului 2019 gestiona 15.280 de locuri de parcare în 234 de parcări.

Tariful de parcare a crescut de la 1,5 lei/oră până la 10 lei pe oră în zona centrală, în parcările Primăriei Capitalei. Măsura este una bună, scopul fiind descurajarea folosirii mașinii personale, decongestionarea traficului și reducerea poluării, dar a fost aplicată prost, deoarece trotuarele din jurul parcărilor publice sunt ocupate de mașini care blochează circulația pietonilor și nu le face nimeni nimic. De asemenea, a fost majorat intervalul orar în care se plătește parcarea, iar în anumite zone se percepe taxă și în weekend.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13348 vizualizari

 • +32 (36 voturi)    
  restituirea taxei oxigen (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:12)

  hohohoho [utilizator]

  puteti sa treceti la capitolul restante si restituirea taxei oxigen. cred ca e mai comod sa o lase pe cap urmatorului primar...

  onor consiliul general are timp sa aprobe pomeni cu testarea gratuita a excursionistilor in grecia, dar nu are timp sa aprobe restituirea banilor luati deja
  • +3 (31 voturi)    
   Parcarile primariei sunt GOALE si scumpe (Miercuri, 29 iulie 2020, 11:13)

   Radoh [utilizator] i-a raspuns lui hohohoho

   tocmai pt ca parcarile primariei sunt scumpe ele sunt goale si oamenii parcheaza pe langa blocuri, ILEGAL

   nu poti sa ceri 250 RON pe luna de la un bucurestean pt parcarea masinii daca tu nu oferi nimic de abnii aia in parcarea PRIMARIEI

   - parcarea nu e acoiperita deci masina nu e protejata
   - parcarea NU e pazita


   pt ce sa dai 250 RON?
   • +9 (19 voturi)    
    gresit (Miercuri, 29 iulie 2020, 13:05)

    martel55 [utilizator] i-a raspuns lui Radoh

    e ok sa fie scumpe daca se vrea descurajarea utilizarii maisnii perosnale, nimeni nue te obliga sa vii cu maisna in centurl orasului, o faci din prorpie initiativa si ti-o asumi, nu merge scuza ca nu ai varianta, acestea exista: transport public, mers pe jos...sproblema e ca nu se aplica amenzi cleor care aprcheaza ilegal pe trotuar in juru parcarilor, amenzi mult mai mari decat parcarea...doar prin atngerea la buzunar se poate face civilizatie, asa e si la altii, doar ca la noi nu a avut cine pana acum sa faca asta, am avut o caricatura de primar interesata doar sa stea pe sticla
    • +9 (13 voturi)    
     Si cine-o mai voteaza? (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:10)

     Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui martel55

     Daca ar creste substantial amenzile si ar amenda zilnic cateva mii de soferi care parcheaza contraventional, ramane fara votaci!
     (valabil pt toti primarii oraselor mai marisoare)
    • +3 (9 voturi)    
     corect!un mic sfat! (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:10)

     Fu Thien Zbang [utilizator] i-a raspuns lui martel55

     un pic de auto corecție ,înainte să apeși enter nu ți-ar strica!!!recitești ,corectezi și...enter!un pic mai calm!ok?
    • +3 (13 voturi)    
     parcarea trebuie sa fie PAZITA de banii aia (Miercuri, 29 iulie 2020, 15:14)

     Radoh [utilizator] i-a raspuns lui martel55

     parcarea nu inseamna ca ai o bucata de trotuar unde pui tu un semn ca e parcare si ceri bani

     parcare inseamna ca locul ala e unul pazit unde poti sa lasi masina in siguranta, unde de banii aia ai un serviciu

     si da trebuie sa ridici masinile parcate ilegal

     dar daca tu ceri o gramada de bani, ca-n PARIS, si nu oferi nimic si ii lasi pe altii sa parcheze ilegal atunci e o taxa prea mare
     • +7 (13 voturi)    
      Exact. (Miercuri, 29 iulie 2020, 16:44)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Radoh

      Dai 5 lei, primesti saorma
      Dai 50 de lei, primesti friptura, salata si o sticla cu vin.

      Firea cere 50, dar nu da nici macar saorma!
     • 0 (8 voturi)    
      gresit. e taxa de spatiu, nu de servicii (Miercuri, 29 iulie 2020, 17:46)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Radoh

      parcarea in centru este un lux. spatiul este limitat. platesti pentru ca ocupi acel spatiu. nu trebuie sa-ti ofere nici un serviciu suplimentar.

      daca ti se pare ca taxa primariei este prea mare, cumpara tu un teren in centru si fa-l parcare cu tarife mai ieftine... ;)
    • +10 (12 voturi)    
     hmm (Miercuri, 29 iulie 2020, 15:25)

     adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui martel55

     Nimic de masinile de IF / AG / CL /GR / etc care NU PLATESC NIMIC in Bucuresti dar ocupa locurile de parcare si asa limitate ale celor ce au masina inmatriculata in Bucuresti??


     NIMIC despre camioanele / tirurile ce traverseaza orasul pe timp de zi?

     NIMIC despre microbuzele firmelor parcate pe locurile de parcare pt auto mici ?
   • 0 (0 voturi)    
    Pai (Joi, 30 iulie 2020, 17:40)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Radoh

    1. faptul ca alti bizoni parcheaza ilegal e cu totul alta problema, ca politia doarme in papuci si nu da amenzi sau nu ridica masini
    2. 250 de lei pe luna e o nimica toata, daca ai avut 8.000 de euro sa iti cumperi masina si ai bani sa bagi benzina de 300 de lei pe luna inseamana ca ai bani sa platesti si parcare.


    Ce ai vrea pt 250 de lei pe luna? Sa ti-o spele cineva in fiecare zi? Eventual sa ti-o spele si niste fete in bikini?
    N** please !
 • +20 (26 voturi)    
  pationar (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:22)

  Flat [utilizator]

  patinoarul neterminat, lăsat în paragină

  + parcarea de la păcii transformată în blocuri
 • 0 (28 voturi)    
  ce sa mai zici,s-a straduit si ea cat a dus-o capu (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:22)

  alexman1 [utilizator]

  Ai fi zis ca femeile sunt mai harnice decat barbatii, insa asta a fost mai mult cu gura...Pacat...ca promitea mult....
  • -9 (23 voturi)    
   ... (Miercuri, 29 iulie 2020, 11:16)

   koala1712 [anonim] i-a raspuns lui alexman1

   ai gasit prilejul oportun sa iti arati ideile sexiste
   • +5 (11 voturi)    
    olgutza, (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:47)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui koala1712

    tu esti?
    • +5 (11 voturi)    
     prietene (Miercuri, 29 iulie 2020, 16:24)

     koala1712 [anonim] i-a raspuns lui Nevermind

     firea este cea mai incompetenta persoana ce a fost vreodata la primaria bucurestiului, dar nu inteleg ce legatura are asta cu faptul ca e femeie.
     • +6 (8 voturi)    
      mda (Miercuri, 29 iulie 2020, 17:06)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui koala1712

      Inainte sa faci pe sjw si sa te dai in stamba cat de coRECT politic o arzi tu, nu crezi ca ar trebui sa citesti ce a scris tipul, eventual sa si faci un efort si sa intelegi ca de fapt chiar lauda femeile ca sunt mai harnice? Daca si asta e sexism... NU-mi spune ca de fapt tu asta acuzai, ca lauda femeile fata de barbati, ca nu tine.
     • +1 (3 voturi)    
      nu (Joi, 30 iulie 2020, 3:50)

      zgubilitix [utilizator] i-a raspuns lui koala1712

      Aoleu, pe bune? Cea mai incompetenta? TOTI au fost niste spagari incompetenti. Absolut toti primarii (dar si politicienii in general) au promis marea cu sarea iar apoi ne-au aratat doar degetul acela. Foarte bine ca cineva face bilantul promisiuni vs realizari. Lucrurile astea trebuie facute si pentru primari, dar si pentru ceilalti guvernanti si facute publice, cu tam-tam, trasi public la raspundere (desi stim ca se pricep la vorbe si o intorc la la Ploiesti).

      In rest, sexist sau nesexist, sincer si eu am sperat ca deh, vine o femeie, "gospodina", face treaba - asta dupa dezamagirile cu "barbatii macho" de pana acum. Dar nici asta nu a fost mai breaza, doar ac a fost mai sexy (scuze din nou, e pura realitate, as fi zis si de un primar barbat ca e sexy dar pana acum la generala nu a fost cazul lol).
 • +28 (34 voturi)    
  nimic despre parcagii ilegali? (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:29)

  CetateanulRoman [utilizator]

  De ei ar trebui sa se ocupe politia locala, a primarului.
  Cu siguranta platesc obolul mai departe la ce tupeu au si la cit de bine sint organizati.
  Asteptam zilele cind or sa dispara din oras. Si vor fi construite parcari
  • +15 (17 voturi)    
   pe Calea (Miercuri, 29 iulie 2020, 12:55)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

   Floreasca, in fiecare dimineata in drum spre serviciu vad parcagii de etnie rroma (daca scriam "colorati" precis se putea autosesiza vreun sensibil la "arsura" soarelui, iar daca scriam "tigani" era si mai periculos, nu?) in dreptul clubului Dinamo (adica clubul sportiv al politistilor), facand semne prin fluturarea bratului/bratelor pentru un loc de parcare liber, si ala incropit alandala, perpendicular pe axul drumului, 1/2 pe trotuar. Din cele 2 benzi, se circula, evident, numai pe una, treaba generalizata in tot Bucurestiul, tocmai "multumita" parcarilor inexistente (atat de cele de resedinta cat si cele publice)
  • 0 (12 voturi)    
   Daca tot ai masina (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:17)

   Alex S [utilizator] i-a raspuns lui CetateanulRoman

   Daca tot ai masina iti recomand un drum prin orice capitala din Europa sa vezi cat costa acolo o parcare. Chiar si raportata la venituri e mult mai scump afara pt a se descuraja masina personala.
   • 0 (6 voturi)    
    de acord (Miercuri, 29 iulie 2020, 15:13)

    palatin [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

    dar sa facem salariile ca in Vest, si la noi.
 • +27 (29 voturi)    
  Hmmm (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:39)

  aiureantramvai [utilizator]

  Nu am vazut filmuletul cu bilantul...a facut striptease pana la urma?
 • +36 (40 voturi)    
  ne asteptam la altceva?! (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:47)

  liviu_ [utilizator]

  e o tztza ajunsa primarita. nimic mai mult
  pe langa asta mai e si corupta in draci si ea si barbasu

  singuru lucru care l-a facut e sa scrie pe orice achizitie publica "cumparat de primaria generala in anu X" lucru gretos si furat de la barbasu (ca si pe alea de vvoluntari scrie la fel). taranism de cel mai prost gust, avand in vedere ca nici macar nu-s banii tai!

  in rest normal ca nu a facut nimic. inca ma mir ca nu a dat foc bucurestiului, dar nu e timpul pierdut!
  • +2 (6 voturi)    
   A pus de mult fitilele...... (Miercuri, 29 iulie 2020, 16:49)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ...dar inca n-a invatat sa cante la harfa.
  • +2 (4 voturi)    
   Cum puteti spune asa ceva??? (Miercuri, 29 iulie 2020, 18:58)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   "avand in vedere ca nici macar nu-s banii tai!"

   Dr ai cui credeti ca sunt banii?

   Toate fondurile sunt din banii proprii si personali ai Gabitzzei, eventula ai lui Pandelica, pe care ni-i arunca noua din pura generozitatea!

   A fost ce mai bun alagere posibilia, inca o data multe felicitari celor care au votat-o in 2016!
   Si care o sa o vteze si acum ...
 • +29 (33 voturi)    
  DUamna Gabi Are Restante (Miercuri, 29 iulie 2020, 10:47)

  un domn [utilizator]

  La Bunul Simtz Civic + Citadin
 • +27 (29 voturi)    
  Daca vorbim de nerealizari (Miercuri, 29 iulie 2020, 11:07)

  BibiAfricanul [utilizator]

  si minciuni, cred ca o sa fie o telenovela in 6500 de episoade....
 • 0 (16 voturi)    
  problemele orasului (Miercuri, 29 iulie 2020, 11:52)

  ananstef [utilizator]

  parcarile in oras nu vor rezolva problema masinilor decat in mica parte, nu ai unde sa faci atea locuri de parcare. daca stai sa numeri cate sunt parcate pe troutare si ilegal, sunt multe mii de masini.
  primaria trebuie sa faca parteneriate cu firme de car sharing si va fi mult mai convenabil pt toata lumea.
  un park&ride nu este la Straulesti?
  probleme majore sunt fostul Radet si firmele primariei (bugete nelimitate de salarii si altele)
 • +21 (25 voturi)    
  NIMIC (Miercuri, 29 iulie 2020, 11:58)

  Un_individ [utilizator]

  Primarul NIMIC.
 • +14 (20 voturi)    
  Soroshistii sunt de vina! (Miercuri, 29 iulie 2020, 12:38)

  Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator]

  Duamna Fierea facea toate aceste pe care le-a prmis, si chiar mai mult decat atat, daca nu o sabotau sistematic soroshistii si reptilienii!
 • +13 (17 voturi)    
  DEGEABA (Miercuri, 29 iulie 2020, 12:49)

  JustinCase [utilizator]

  Patru ani irositi.
  • +7 (9 voturi)    
   Adauga si cei ai lui (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:26)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

   Oprescu si te apropii de realitate. 12 ani psd la Primaria Bucuresti=DEZASTRU.
 • +17 (21 voturi)    
  *Distinsa* Firuța Șmenarovna are o (Miercuri, 29 iulie 2020, 12:54)

  Rescator [utilizator]

  singură *realizare*:vaucerele pentru tot felul de
  prostii(din banii publici,nu ai ei) în favoarea salariaților firmelor înființate de primăriță și de bichonul ei Bădulescu.Pleacă deci cu ZERO!
 • +13 (17 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Miercuri, 29 iulie 2020, 12:59)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  pai mai alegeti-o inc-o data, ca sa va promita si mai multe aiureli ...
 • +10 (14 voturi)    
  bilant (Miercuri, 29 iulie 2020, 13:00)

  Costantin [utilizator]

  Dna Firea stie foarte bine sa vanda o imagine, fraierii nu mai judeca faptele si dau votul!
 • +9 (13 voturi)    
  Fraieri (Miercuri, 29 iulie 2020, 13:04)

  andrei63 [utilizator]

  4 ani de mandat pentru Doamna Firea:

  Rezultate : - autobuze - greu de tot si luate de la turci. Bani aruncati in stanga si dreapta mai ales pentru pensionari ,biciclete.
  Reabilitare retea caldura si apa - 0 (zero), dar vina aruncata pe altii.
  Licitatie troleibuze si tramvaie - - castigata de turci la troleibuze ( nu mai au alte troleibuze livrate in Europa), La tramvaie ,ghinion pentru Doamna Primar a castigat Astra in colaborare cu chinezi.
 • +13 (17 voturi)    
  fara pareri de rau (Miercuri, 29 iulie 2020, 13:07)

  U_swamp [utilizator]

  Foarte bine ca n-a facut niciun parcaj subteran. Idioata cum e, cine stie ce mai distrugea!
 • +18 (22 voturi)    
  Dezastru! (Miercuri, 29 iulie 2020, 13:07)

  dandra [utilizator]

  In schimb are la active:

  milioane de donatii la biserica
  700 de concerte " gratis" la care nici nu am fost dar am platit
  pomeni peste pomeni
  vouchere pentru pensionari si pentru biciclete deci tot pomeni electorale.

  voi solicita dex romania sa ii puna poza la cuvantul dezastru.
 • +8 (16 voturi)    
  so what??? (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:05)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  primatele o vor vota!! again!
 • +6 (10 voturi)    
  Halal primarita (Miercuri, 29 iulie 2020, 14:11)

  MisuG [utilizator]

  Vai de capul ei! Nu face decat sa ofere pomeni electorale, cu speranta ca o vor mai vota si altii, numai ca iti va lua o mare teapa! Vor fi 11000 de testari disponibile in tot Bucurestiul, deci probabil tot atatia votanti! Restul bucurestenilor ii vor da doamnei primar cu stampila pe contracandidat, oricare va fi el! Esti penibila fireo...
 • +5 (9 voturi)    
  Mai sunt altele, mult mai importante... (Miercuri, 29 iulie 2020, 16:33)

  Azra [utilizator]

  Haide mai lasati-o cu parcarile ca ne-am plictisit; asta ar fi ultimul lucru care i s-ar putea reprosa. Ce sa mai zicem de treburi serioase prin Bucuresti, care sunt la fel ca si cu 5 ani in urma: soseaua de centura, ramasa tot la 38%, statia de epurare a apelor uzate, de la Glina, pentru a carei nerealizare Romania trebuie sa restituie Bruxelles-ului milioane de Euro primiti pentru implementarea proiectului, nereciclarea, in intreaga Capitala, a deseurilor si neinchiderea in termenele stabilite(2020) a gropilor de gunoi din jurul Bucurestiului, pentru care se vor plati alte milioane penalizari la Bruxelles!Ca sa nu mai mentionam si ne-construirea unui centru cultural-muzical, chestiune mentionata la finalul fiecarei editii a Festivalului "George Enescu", Bucurestiul neavand facilitatile minime necesare pentru un festival de o asemenea amploare si tinuta. Si apoi urmeaza spitale, scoli si etc., inclusiv parcari...
  • +1 (5 voturi)    
   Vai, te-am plictisit?.. (Miercuri, 29 iulie 2020, 18:00)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Azra

   Soseaua de centura nu este in grija administratiei locale, ci a Ministerului Transporturilor. Faza 2 de la Glina e gestionata de Ministerul Fondurilor Europene.
   Bucurestiul are 2 sali mari de concerte - Ateneul si Sala Radio - plus una multifunctionala - Sala Palatului.
 • +3 (9 voturi)    
  acum sincer (Miercuri, 29 iulie 2020, 17:46)

  Itsoc [utilizator]

  s-a asteptat vreun bucurestean de la o prezentatoare tv unsa de felix voiculescu sa faca ceva? of course not! se vedea din satelit ca bucurestenii au votat o incompetenta rau voituare dat hey! e in traditia bucurestiului sa aiba primari de calitate: halaicu, ciorbea, basescu, lis, videanu; oprescu; firea.
  unul si unul, exact precum bucuresteanul de rand.

  hai ca se poate si mai bine, dragi bucuresteni, o realegem si noi pe gabriela mama eroina sau o inlocuim cu sa spunem....Alessandra Stoicescu ? poate Gidea ? Becali? hmmm...Vanghelie iar? chiar! Vanghelie primar general ! hai ca se poate! trebuie doar o prezenta si mai mica decat in 2016, 25%, 20%? hai ca sigur aveti treaba pe la munte, pe la mare, mai lasati-l dracu de vot, vot va trebuie voua? sau apa calda? nu neica, munte si mare!
  • -1 (5 voturi)    
   Minus (Miercuri, 29 iulie 2020, 19:25)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   nu trebuia sa-l bagi pe Basescu in lista "calitatii". Basescu ca primar versus Firea ca primar?? Fii rezonabil.
 • 0 (0 voturi)    
  promisiuni neonorate Firea (Joi, 30 iulie 2020, 20:55)

  BAV2019 [utilizator]

  Este nobil sa promiti, este o postie sa te ti de promisiune!!! Evident, daca esti Primar PSD. Cum adica, chiar sa respecti promisiunea din campanie??? Sa fim seriosi!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Multa gargara! (Vineri, 31 iulie 2020, 2:34)

  dowjones [utilizator]

  nimic concret! Romanii au ifose de europeni si comportament de africani.
  Orasele europene au taxe MARI de parcare. 6 Euro si chiar mai mult pe ora!
  Pe langa asta, exista taxa de congestie si ar trebui aplicata fara intarziere in Bucuresti, a propos de cei din judetele limitrofe.
  Parcarille pot avea abonamente pentru cei care stau pe acea strada, imi amintesc acum 15 ani, la Rotterdam, plateam cam 8 Euro pe luna, pe o raza limitata, unde parcarea ear cam 2 Euro a50 / ora.

  Sunt multe solutii, fara a trebui sa reinventezi roata


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by