Dacă va câștiga un nou mandat, primarul Robert Negoiță vrea să construiască un pasaj rutier pe sub bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, să mute traficul în subteran, iar la suprafață artera să devină 100% pietonală. Contactat de HotNews.ro, primarul spune că în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate, iar dacă lucrurile merg bine, lucrările vor începe în primăvara anului viitor și se vor finaliza în 2 ani. Costul este însă unul uriaș, peste 400 milioane lei.

Bulevardul UniriiFoto: Google Maps

”Avem nevoie în București de zone pietonale pentru că este o prostie să blocăm circulația, fie și în weekend, într-un oraș unde traficul este mereu blocat. Noi ne propunem să facem bulevardul Unirii exclusiv pietonal, va fi cel mai mare bulevard din lume exclusiv pietonal. Traficul îl băgăm pe sub bulevard. Facem un pasaj între Piața Unirii și Piața Alba Iulia. Pentru suprafață vom face un concurs de soluții, eu nu văd doar o zonă pietonală simplă, ci și niște buticuri mici ici-colo, un fel de street mall, sa aducem toate brandurile mari din lume și la noi, iar zona respectivă chiar se pretează pentru așa ceva. Buticurile vor fi și la parterul blocurilor și pe stradă. Mai facem și două etaje de parcări în subteran, să dublăm capacitatea de parcare de acum, de pe bulevard”, a explicat Negoiță pentru HotNews.ro.

Acesta spune că pasajul va începe imediat ce se trece de Piata Unirii, zona cu fântâni, practic în dreptul Magazinului Unirea, la 20 m de piață, și se termină după Piața Alba Iulia, ieșirea fiind pe bd. Decebal și Burebista. Pasajul va mai avea ieșiri și intrări la intersecțiile cu străzile importante: Nerva Traian, Mircea Vodă și Ion Pilat.

”Pasajul se poate face, lucrăm la studiul de fezabilitate, este în stadiu avansat. Din estimările noastre, pasajul costă undeva la 400 milioane lei. vom începe lucrările când avem autorizație. Dacă nu ne bagă nimeni bețe în roate, așa cum ne-am obișnuit, începem anul viitor, iar în 2 ani va fi gata. Lucrările vor fi făcute de compania primăriei, Algorithm Rezidential S3 SRL, face și lucrările de pe Decebal”, a mai spus Negoiță.

Primăria Sectorului 3 construiește o parcare subterană pe peste 700 de locuri pe bd. Decebal, iar proiectul prevede și reamenajarea arterei. Lucrările au început în 2019 și au termen de finalizare începutul anului 2021. Parcarea este construită de compania Primăriei - Algorithm Rezidential S3 SRL - și costă circa 108 milioane lei.